Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

TVORBA ZÁDĚR

OBSAH

Je to nedostatek vitamínu?

Ano, nedostatek vitamínu A, B-komplexu, C, D i minerálů, jako jsou zinek, hořčík, křemík, železo, může způsobit tvorbu záděr.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

když už to bylo neúnosný začal jsem do uší kapat koloidní stříbro, mohu doporučit. za pár dní přestalo svědění i nadměrná tvorba mazu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tana.

Můžu se zeptat, jaké koloidní stříbro!

Zdroj: diskuze Svědění v uších

Okusování kůže kolem nehtů

Okusování nehtů a kůže okolo nich je zlozvyk, který přispívá k tvorbě záděr. Víte, že tento zlozvyk má každý čtvrtý člověk? Když už se bez okusování nemůžete obejít, tak suchou kůžičku netrhejte. To je to nejhorší, co můžete udělat, protože si takto zaděláváte na celkovou sepsi organismu.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem OD KDY SE TVOŘÍ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiny.

od kolika let se tvoří ejakulát nebo kdy ho muž má v kolika letech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tvorba spermatu začíná již v dětském věku. Přesný věk je individuální a bývá v rozmezí 13 až 15 let. Obvykle zdravý chlapec ve věku 14 let má již plně funkční semenné váčky a je schopen oplodnit ženu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Příznaky

Charakteristickými příznaky je bolest, tvorba puchýřků, tvorba aft, otoků, zarudnutí, tvorba vředů.

Zdroj: Baelzova nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem MED S RAKYTNÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmara.

můžu jíst med s rakytníkem když beru warfarin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin společně s rakytníkem nejsou dobrá kombinace. Rakytník posiluje účinky Warfarinu i ostatních léků proti srážení krve a hrozí krvácení a tvorba modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Med s rakytníkem

Psychické problémy

Psychické projevy projevující se třením prstu o prst také způsobují výskyt záděr. Pokud už vám teče krev, tak do záděry mohou proniknout nečistoty, vznikne zánět, a pokud je pod nehtovým valem, začíná velký problém. Pak černá boule u prstu už opravdu není jen běžná záděra.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGAMARINE FORTE+VITAMÍN D3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena .

Dobrý den,
mohu užívat výše uvedený OmegaMarine Forte+vitamín D3,když užívám dlouhodobě Walfarin 5. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omega marine Forte trošku zesiluje účinky Warfarinu, proto o tom informujte svého lékaře, který Vám předepisuje Warfarin. Hrozí zde zvýšené riziko krvácení z nosu a tvorba modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte+vitamín D3

Sirup z rýmovníku

Lístky rýmovníku pomáhají při léčbě rýmy, horečky, kašli, zánětu průdušek, nachlazení, zlepšují dýchání i astmatikům. Užívat rýmovník se doporučuje i při vysokém krevním tlaku, žaludečních křečích, jaterních poruchách, ledvinových a žlučníkových kamenech, střevních kolice, průjmu, otocích končetin. Výluh z listů je vhodný i na léčbu oděrek, spálenin i záděr.

Velkou výhodou rýmovníku je, že se velmi rychle rozrůstá, když se mu daří. Z jeho listů se pak lze rychle vyrobit sirup, ten se dá připravit dvěma způsoby. Suroviny jsou na přípravu stejné.

Zdroj: Sirup z rýmovníku

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A HREBICEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Ahoj, po pouziti teto jednorazove masticky se ulevi, nebo muze svedeni a tvorba novych pupinku nadale pretrvavat? Jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jednorázově se používá mast Infectoscab, která je k dostání na lékařský předpis. Po použití masti dojde k usmrcení všeho živého, co je ve nebo na vaší pokožce. Mrtvá tělíčka svrabu však zůstanou v kůži. Tam se začnou rozkládat a vytvoří nové pupínky, které mohou svědit podobně jako živý svrab. To vzbuzuje dojem, že svrab přežil a dál pokračuje nákaza. Ale není to tak a je třeba trpělivě počkat na odeznění těchto druhotných příznaků, které mohou trvat dva až tři týdny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab a hrebicek

Kontroly u zubního lékaře

Každých šest měsíců navštěvujte svého zubaře, který vám poradí s čištěním zubům a péčí o ně. Pokud se tvorba zubního kamene zhoršuje, zejména ve stáří, zubní lékař vám doporučí častější odborné čištění.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi TVORBA SPERMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobry de mam dotaz muj pritel je temer neplodny a me zajima kdybichom chteli jit na umele.oplodneni jesli bi ta spermie mohla bit pritele kdyz je neplodny
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Děkuji za odpoět ano myslela jsem ti m teměř to že se daji najin plodne spermie ale majich malo asi 20 procent a to je malo k početi ditěte tak nam to bilo řečeno u pana doktora proto jsem se na to ptala dekuji

Zdroj: diskuze Tvorba spermatu

Borůvky

Podobně jako například kurkuma mohou i borůvky zabránit agregaci krevních destiček (tvorba sraženin a plaku). Borůvky mohou ovlivnit srdeční kontrakce, a tak zabránit nadměrné tvorbě krevních sraženin.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Diskuze

V diskuzi TVORBA VODY V PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Reljičová.

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem v souvislosti tvoření vody v plicích po prodělaném či trvajícím zápalu plic.Podávány již 3druhy antibiotik,stav se nelepší.Ani po různých vyšetřeních lékař nezná příčinu tohoto problému.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvorba vody v plicích

Účinky

Sírové mýdlo zbavuje pleť nečistot, hloubkově čistí, pokožka zůstává přirozeně jemná. Tvorba kožního mazu je omezena díky obsažené síře, pleťové póry jsou uvolňovány a vyčištěny, tvorba komedonů je snižována. U svrabu je toto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. Léčebným prostředkem je sírová mast.

Síra je nejstarším a dosud nejefektivnějším, dobře aplikovatelným, bezpečným a levným prostředkem k léčbě svrabu. Má účinky antiparazitární, antibakteriální, antimikrobiální, keratolytické, antiseboroické a mírně hyperemizující. K terapii svrabu se využívá sulphur praecipitatum (precipitovaná síra). Ta účinkuje pouze v dobře zvoleném masťovém základu (například vazelína, měkký žlutý parafin, vepřové sádlo).

Po aplikaci síry na kůži se vyvíjí sirovodík. U dospělých se volí 10–20% koncentrace, u větších dětí až 5%, u malých dětí 2,5%, která se nepřekračuje. Dosud nebyla hlášena rezistence na tuto terapii.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Mohou nastat problemy s ledvinami při vysoke sražlivosti posledni INR je 6.7

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Uvedené INR je příliš vysoké. Vše nad hodnotu 4 znamená předávkování antikoagulancii (léky proti srážení krve). Při takto zpomaleném srážení krve hrozí nezastavitelené krvácení a tvorba modřin bez příčiny. Toto není rozhodně dobrý stav vůbec pro nic, ani pro ledviny.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Warfarin a ledviny

Příznaky Baelzovy nemoci

Onemocnění je charakteristické progresivním zvětšením a natažením sliznice spodního rtu, která vedou k vyhlazení sliznice a zabarvení vnějšího spodního rtu do nachova. Na základě tohoto stavu vzniká eroze, ulcerace, tvorba krust a infekce na sliznici spodního rtu. Spodní ret je oteklý a bolestivý. Toto onemocnění může vést k rozvoji aktinického zánětu rtu a spinocelulárního karcinomu.

Zdroj: Baelzova nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie nováková.

Dobrý den, jsem ráda, že zde můžu vznést svůj dotaz na problém, sice na ploskách nohy na šlachách vedoucích k palci mám několik resiscencí velikosti asi tak velikosti většího hrášku /ta je jedna a za ní tvorba dalších , ale menších/ . Chůze zatím bez potíží a bez bolestivosti. Nevím zda s tímto mám podnikat v rámci vyndání.Děkuji a moc
s pozdravem Nováková Marie

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Tyto zbytnělé útvary lze ze šlachy odstranit banální ambulantní operací. Obraťte se s tím na ortopeda a on vám sdělí podrobnosti tohoto zásahu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci šlach

Tvorba vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny jsou z počátku malými krystaly, které se hromadí v jedné, nebo více oblastech těla. Vápenaté usazeniny se obvykle objevují na lokti, rameni, patě nebo kyčli. S menší pravděpodobností se tvoří na rovných kostech, jako je holenní kost nebo vřetenní kost. Také se minimálně tvoří na dlouhých rovných kostech nohou či paží.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem TVORBA SPERMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobry de mam dotaz muj pritel je temer neplodny a me zajima kdybichom chteli jit na umele.oplodneni jesli bi ta spermie mohla bit pritele kdyz je neplodny
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Píšete, že přítel je TÉMĚŘ neplodný, takže v jeho spermatu se dají najít nějaké plodné spermie? Nebo jak to myslíte s tím téměř? K umělému oplodnění stačí jedna spermie. Pokud ji váš přítel má, tak to možné je. Jako náhradní variantu byste mohla ještě použít sperma jeho bratra, abyste dosáhla na podobné vlastnosti svého přítele.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tvorba spermatu

Vyšší věk a málo slz

Ve Vašem případě je třeba vzít v úvahu několik věcí. Obvykle takové to svědění a pálení očí v tom vyšší věku jednoznačně souvisí s kvalitou slz, protože tvorba slz s věkem klesá a stejně tak klesá i jejich kvalita. Takže na jednu stranu to pálení a svědění může být spojeno s nedostatkem kvalitních slz a na to by pomohlo kapání umělých slz, které jsou k dostání v lékárně. Seznam umělých slz a jejich cena je tady: umělé slzy cena.

Zdroj: Pálení očí u seniora

Co je to plak

Plak je tvrdá látka, která se tvoří a roste uvnitř tepen a způsobuje ucpání a ztvrdnutí cév. Tvorba arteriálních plaků často vede k infarktu, mrtvici a postupnému přerušení přívodu krve do životně důležitých orgánů. Krevní sraženiny tvořené „lepkavými“ destičkami a plakem, který se uvolňuje od stěn tepny, mohou blokovat průtok krve a způsobit smrt. Arterioskleróza je nemoc, která zahrnuje nahromadění plaku v tepnách. Plak je tvořen tukem, cholesterolem, vápníkem a dalšími látkami v krvi.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Jak snížit hladinu testosteronu u mužů?

Testosteron je mužský pohlavní hormon, který se tvoří ve varlatech. Jeho tvorba je řízena luteinizačním hormonem (hormon tvořený v podvěsku mozkovém). V době vývoje plodu má vliv na vznik mužských pohlavních orgánů (penis, varlata, prostata). Později jeho tvorba stoupá až v pubertě, kdy se podílí na růstu pohlavních orgánů a vývoji druhotných pohlavních znaků (růst vousů, ochlupení, změna hlasu, vývoj svalstva). Je nezbytný pro správnou tvorbu spermií. Tvoří se také v nadledvinách u obou pohlaví a v malém množství ve vaječnících u žen. Testosteron je u žen přeměňován na ženský pohlavní hormon estradiol.

Je známým faktem, že se vyšší hodnoty testosteronu projevují na vzhledu muže mohutnějšími svaly, ochlupeným hrudníkem nebo také řídnoucí kšticí. Rovněž se ví, že množství testosteronu s přibývajícím věkem klesá, přičemž nejvyšší hladinu mají chlapci v období puberty a výrazný pokles začíná od čtyřicátého roku věku.

Věděli jste však, že za posledních dvacet let mužům testosteron výrazně ubývá? Přibývá tak zženštilejších mužů, ale odborníci zatím nedokážou vysvětlit, proč tomu tak je. Přinášíme vám další, málo známá fakta o testosteronu.

Produkci testosteronu například inhibuje mírná konzumace červeného vína. Jedna nebo dvě skleničky denně představují bezpečný rozsah.

Zdroj: Přírodní antiandrogeny

Hormon melanin

Hormon melanin pohlcuje ultrafialové záření, které mění z 99,9 % na teplo, a tak zabraňuje tvorbě volných radikálů, čímž chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru. V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována hlavně v okamžiku, kdy dojde k poškození DNA. Různé lidské rasy mají geneticky zakódované odlišné barvy pleti, což zřejmě záviselo na tom, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Nejběžnější formou je hnědočerný polymer eumelanin. Další běžná forma je červenohnědý polymer feomelanin, který je zodpovědný za zrzavé vlasy a pihy. Oba mají mírně odlišnou chemickou strukturu.

Zdroj: Melanin

Zdroje vápníku

Zdaleka nejdůležitějším zdrojem vápníku jsou mléčné výrobky. Tvrdé sýry, jako je například parmezán, obsahují nejvyšší koncentrace. Ale rovněž máslo nebo mléko jsou bohaté na vápník. Rostlinné potraviny obvykle obsahují nižší množství vápníku. Ale i zde existují výjimky, například kokos nebo sezamová semínka. Denní konzumace mléka, jogurtu a sýru může dodat tělu dostatek vápníku. Chcete-li využít v těle vápník co nejlépe, musí být zkombinován s vitamínem D. Pokud je množství tohoto vitamínu nedostatečné, bývá vápník těžce zpracovatelný. U dětí a lidí nad 65 let je potřeba vápníku zvýšená – tvorba kostí a udržování kostní hmoty. Lidé trpící nesnášenlivostí na laktózu, nebo z jiného důvodu nekonzumující mléčné výrobky, či dokonce vegetariáni musí věnovat pozornost dostatečnému přísunu vápníku.

Zdroj: Minerál vápník

Funkce melaninu

Melanin chrání proti poškození světlem. Pokožka nesmí být nadměrně vystavena světelnému UV záření. Konkrétněji se udává, že nesmí docházet k oxidaci kyseliny listové v pokožce, ale zase musí mít kůže dostatek světla, aby mohl vznikat vitamín D. Melanin pohlcuje především ultrafialové záření, které mění z 99,9 % na teplo, a tak zabraňuje tvorbě volných radikálů, tím také chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru, melanomu.

V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována hlavně v okamžiku, kdy dojde k poškození DNA. Pokožka tak při opalování hnědne. Různé lidské rasy mají geneticky zakódovanou odlišnou barvu pleti, což bylo zřejmě ovlivněno tím, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Vzácně dochází i k přílišné produkci melaninu (takzvaný melanismus) nebo je melanin naopak produkován v nižším množství (albinismus).

Zdroj: Melanin v potravinách


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP