Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

TVRDE OTLAKY NA NOHOU SILNE BOLESTI

OBSAH

U normálního menstruačního cyklu hladiny hormonů estrogenu a progesteronu rostou a klesají v pravidelném cyklu. Během přechodu bývá pravidelný cyklus narušen, hladiny ženských pohlavních hormonů kolísají, to ovlivňuje ovulaci a vyvolává změny menstruačního cyklu, které se mohou projevovat i silným krvácením.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Diskuze

V diskuzi JAK ZMĚKČIT TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer mám moc tvrdé nehty že nejdou ostříhat na nohou a dvojí se mi rostou mi divne

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Příčiny nemocí nohou

Nejběžnější příčinou bolesti nohy je nošení špatně padnoucí obuvi. Ženy často nosí těsné boty, které jsou úzké a tlačí je, a tak právě ony mívají s nohami problémy častěji. Těsné boty nezřídka způsobují otlaky prstů a vedou k řadě strukturálních defektů. Další nejčastější příčinou bývá traumatické poranění nohy.

Zdroj: Nemoci chodidel

Diskuze

V diskuzi PARAZITEX – RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Má tento lék Rozumop vliv na bolesti nohou? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Určitě to má vliv na bolesti nohou, měla jsem silné křeče, přestala okamžitě brát a nohy jsou v pohodě...

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Odborná pomoc

V některých případech pomůže opravdu jen návštěva dermatologa.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem VELMI TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Myšková.

Dobrý den mám příbuzného ( o kterého se částečně starám po smrti jeho matky),je mu
65 roků a má strašne tvrdé nehty na nohou,které nejdou ostříhat ani oštípat kleštičkami.
když jsem volala jeho lékaři poslal mě slušně kamsi,řekl, že ho pošle na kožní,ale nestalo se.Prosím o radu, jak změkčit nehty ,aby šly ostříhat. nemá asi zásady hygieny. Děkuji za radu. Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na dvacet minut namočit nohy do teplé mýdlové vody. Pak osušit a pomocí pilníku opilovat nehty. Zbytky pak zastřihnout. Neodstraňujte kůžičku po stranách nehtu. Pokud se jedná o diabetika, tak je třeba dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo ke zranění. Taktéž i u člověka léčeného léky proti srážení krve. V těchto případech je lepší, když nehty zkrátí pedikérka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Velmi tvrdé nehty na nohou

Jak se projevuje bolest chodidel

Nejběžnější příčinou bolesti nohy je nošení špatně padnoucí obuvi. Těsné boty nezřídka způsobují otlaky prstů a vedou k řadě strukturálních defektů. Poklesem přední příčné klenby vznikne příčně plochá noha, přičemž se celá přední část nohy často rozšíří. Jde o získanou deformitu (příčinou může být i dědičná dispozice), která bývá způsobena častým nošením obuvi s vysokými podpatky a přetížením přední části nohy (téměř 90 % postižených tvoří ženy) či nošením obuvi se zúženým prostorem pro prsty. Propadlá klenba je téměř vždy doprovázena deformitami prstů a otlaky. Podélně plochá noha vzniká poklesem podélné klenby nohy a je často doprovázena valgozitou paty. Pokles podélné klenby se projevuje zvýšenou únavou a pálením nohou, zvýšenou potivostí nohou, otlaky a tvorbou křečových žil. Vrozená plochá noha je velmi vzácná, u dětí se začíná projevovat až kolem třetího roku věku. Příčinou mohou být nedostatečně vyvinuté vazy, ochablé svalstvo, dlouhodobé stání či chození v nevhodné obuvi, chození doma na boso. Další nejčastější příčinou bývá traumatické poranění nohy.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Diskuze

V diskuzi ROZDIL V PŘEDEPSANÝCH LÉCÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Stankova.

Prosím delší dobu jsem užívala Gabapentin a nyní mi pani doktorka přeepsala Gabanox. A prosím můžou tyto léky způsobovat velmi silné křeče a bolesti nohou - v době záchvatu nejsem schopna nohy ovládat, křeče jsou tak silné, že nejsem schopná jimi pohnout a už vůbec se postavit. Děkuji Stankova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rozdil v předepsaných lécích

Jak změkčit nehty na nohou

I nohy můžete mít jako v bavlnce. Stačí jim dopřát péči, kterou si zaslouží.

Dezinfekce: zbavte se nejen nepříjemného pocení a zápachu, ale i plísní a dalších mikroorganismů.

Ortopedické potřeby: vyberte si vložky do bot, podpatěnky, srdíčka podpírající nožní klenbu, korekci vybočeného palce; to vše existuje v různých velkostech a z rozmanitých materiálů, abyste si našli to své.

Pedikúra: péče o nehty na nohou je důležitá nejen v létě, krásné nehty jsou ty, které jsou především zdravé.

Peeling: ztvrdlá kůže, otlaky a mozoly snadno odstraníte pomocí vhodné kosmetiky, účinný je prostředek na změkčení nehtů. A navíc to může být docela voňavý zážitek.

Regenerace: Ulevte nehtům na nohou, rozmazlujte je, ať vás zítra zase donesou, kam budete potřebovat – změkčovač tvrdých nehtů je tou nejmenší investicí, kterou jim dopřejete.

Nejvíce se těchto případů objevuje v době od jara do podzimu, kdy je velmi teplo, nohy se potí, což svědčí bakteriím, kvasinkám, sporám a podobně. Pak stačí minimální poranění a zánět je zde v několika hodinách. Navíc dnešní moderní obuv většinou svoji šířkou ani délkou neodpovídá potřebám vlastní nohy. Zejména palce a malíčky jsou pod stálým tlakem, což je nejen velmi bolestivé, ale také dochází k zarůstání a při nešetrném a neodborném postupu ošetření také ke granulaci tkáně.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Diskuze

V diskuzi DETRALEX 60 TABLET CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarína Knichalova.

léky mě předepsali na syndrom neklidných nohou...každy večer mam bolesti nohou a neustále mam potřebu s něma hýbat....zaspávám únavou a vyčerpáním. Bolesti mam v lytkovej oblasti....tak doufám že to zabere

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detralex 60 tablet cena

Pokud nic nepomůže

Tak paličkou na maso, klepat a klepat. Pak to půjde lehce! NE, NE, NE, samozřejmě se jedná o nadsázku. Podělte se i Vy o své rady a vychytávky, které by mohly jiným pomoci.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Máte normální zánět nosohltanu. Rakovina to není. Buďto s tím zajděte na oddělení ORL a nebo zkuste aplikovat sprej nebo kloktadlo Jox. Do dvou dnů by měl zánět začít ustupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem PRAVÁ RUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Hradil.

Začaly mi silné bolesti od pravé lopatky přes celou paži až do prstů. Tyto bolesti se asi po hodině a půl ztlumí a většinou v noci začnou znovu. Prosím o vyjádření k tomuto problému.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše je na vině útlak nervu. Nerv může být utlačován kostním výrůstkem a nebo jiným novotvarem. Bližší určení pomůže zjistit vyšetření magnetickou rezonancí. Když se nechá tento stav bez léčby, tak hrozí postupné odumírání nervu a ztráta hybnosti. S léčbou pomůže lékař neurolog ve spolupráci ortopeda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pravá ruka

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI NOHOU A YERSINIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Dobrý den byla mi před časem zjištěna recivida yerinie a niní mám velké bolesti nohou a které jsou jako by stuhlé až to i jekoby pálí běžné analgetika nezabírají zkoušela jsem již i nimesil a revmatolog jen doporučil probiotika ale bolesti se stále zhoršují neměl by pro mě někdo nějakou radu co s tím v případě nějaký kontakt. Děkuji Michala

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Doporučuji zajít na neurologii a nechat si tam nohy vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti nohou a yersinie

Bolest chodidel od páteře

Bolest nohou patrně zažil každý z nás. Způsobil si ji jednorázovým či dlouhodobým přeceňováním svých možností, nebo chybným držením těla. V menší míře však může bolestivost nohou poukazovat i na jiné příčiny, které by neměly být přehlíženy. Příznaky bolesti chodidel od páteře se projevují bolestmi nohou, brněním končetin až svalovými křečemi, mohou se objevit také otoky dolních končetin.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Diskuze

V diskuzi DRUHY VYRÁŽEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tamara Vodnanska.

Dobry den. Opakovaně se mi na nohou objevi silně svědivá kruhova vyrazka-jakoby hrosí kůže. V miste vyrazky je snizena citlivost. Co to muze byt? Prikladam foto. Dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Druhy vyrážek

Obrázky

Zde můžete vidět důsledky diabetické neuropatie.

Zdroj: Cukrovka a bolesti nohou

Svědění nohou v zimě

V zimních měsících kůže velmi trpí. Ve vzduchu je tak málo vlhkosti, že je pokožka přesušená, nepříjemně pne, svědí, objevují se na ní vyrážky, praskají žilky. Přirozený ochranný kožní film je oslaben, a proto je pokožka zranitelnější, snáze na ní vzniknou odřeniny a odpařováním vody ztrácí potřebnou hydrataci. Pomůže jediné – důkladná hydratace. Jednou týdně si udělejte čas, ponořte ruce do teplé lázně z oleje, která kůži promastí a dodá jí vitamíny a výživné látky. Tvrdé paty (a další místa) na nohách pravidelně obrušujte pemzou a promazávejte je speciálními krémy.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diabetická neuropatie

Wikipedie uvádí, že u diabetiků neuropatie vzniká poměrně často. Kvůli cévním anomáliím je diabetická neuropatie (onemocnění vláken periferních i autonomních nervů) dosti rozvinutá a kvůli ní je i snížena citlivost na vnější podněty a schopnost zpětné reakce. Neuropatie vzniká jako souhrn příčin metabolických i vaskulárních.

Kvůli onemocnění nervových vláken vedoucích od receptorů v kůži dochází u pacientů ke zvýšení prahu bolesti a ti proto nepociťují bolest při zvýšeném tlaku, teplu a chladu, necítí vlhkost. Nevnímají „kamínek v botě“ a nereagují na drobné otlaky nebo ještě neotevřené rány. V kombinaci nedokrvování pokožky a necitlivosti na infekci vznikají nejprve drobné, později rozrůstající se vředy na místech největšího tlaku na kůži, a to převážně na chodidlech, vzácněji na jiných otlačených místech.

Začátkem potíží bývá nebolestivý drobný, okrouhlý, nehojící se defekt, který se šíří do hloubky, vznikají další abscesy, často ukryté pod novou tkání s drobnou ulcerací na povrchu. Postupně proniká píštěl až k samé kosti. Protože jsou nervová vlákna zodpovědná za informovanost mozku o bolesti poškozená, tyto hluboké vředy moc nebolí. Tyto otevřené nehojivé rány – typické stavy diabetické nohy – bývají souhrnem více okolností, ale podle svých hlavních příčin mají i svá většinou pravidelná místa vzniku a odlišný průběh.

Zdroj: Neuropatie nohou

Proč mám ztvrdlé nehty na nohou

Silné nehty na nohou, někdy také nazývané stařecké nehty, způsobuje onemocnění nehtového lůžka s dezorganizací směru růstu nehtové ploténky a poruchou adherence k nehtovému lůžku. Klinickým obrazem jsou zbytnělé nehty na nohou, rostoucí vertikálně k ose prstu, kdy tlustý nehet připomíná roh nosorožce. Onemocnění vzniká zejména po úrazech nehtového lůžka, po prodělaném zánětu okostice a kosti nehtového článku prstu. Léčba je výhradně chirurgická. Onemocnění se nazývá onychogrypóza.

Ošetření takto postiženého nehtu spočívá v totální ablaci nehtové ploténky, revizi nehtového lůžka a pokusu o rekonstrukci. Cílem ošetření je nalézt a odstranit překážku v dopředném růstu nehtu (jizva, kostní úlomek). Pokud se překážku podaří nalézt, je pravděpodobnost obnovení dopředného růstu s kosmeticky dobrým výsledkem vysoká.

Často je po hnisavých zánětech okostice a kosti nehtový komplex poškozen natolik, že rekonstrukce není možná. V takovém případě připadá v úvahu jen totální matrixectomie, což je kompletní odstranění zárodečné ploténky nehtu s plastikou místním lalokem. Tento výkon znamená nevratnou ztrátu nehtu na jedné straně, na druhé straně poskytuje vyřešení velmi nepříjemného a frustrujícího onemocnění. Zhodnocení vhodnosti tohoto výkonu je zodpovědný krok, při kterém by lékař měl posoudit zdravotní, ale i estetická hlediska. Patří do rukou zkušeného lékaře.

Ovšem i zde je řešení. Existuje možnost náhrady nehtu. Zručný pedikér umí zhotovit a přiložit protézu na míru pacienta. Kosmetický výsledek je více než dobrý.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP