Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

TYDEN PO NIDACI

OBSAH

Silné nidační krvácení

U každé ženy se nidační krvácení může projevit jinou intenzitou, záleží i na dni početí. K nidaci většinou dochází kolem 7. dne po oplodnění. K potvrzení či vyloučení těhotenství se doporučuje použít těhotenský test, popřípadě podstoupit gynekologické vyšetření.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Poradna

V naší poradně s názvem NIDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Dobrý den cyklus my začíná 26.10...nechráněnný sex proběhl 4.11...A dnes 14.11 jsme špinila ačkoli ms má ještě čas...Mohlo by jít o Nidaci???Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi nebudeš těhotná, špinění bude mít jinou příčinu než uhnízdění vajíčka. Vyčkej, menstruace určitě přijde za několik dní. Jestli chceš vědět proč špiníš, tak zajdi ke gynekologovi na vyšetření.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Může proběhnout uhnízdění vajíčka bez špinění

Při nidaci nemusí dojít ke špinění, většinou jen zjistíte pokles bazální teploty, pokud si ji měříte, což však také není 100% ukazatel, že nidace proběhla. Nejlepší je vyčkat do dne menstruace nebo den po zpoždění menstruace a udělat si těhotenský test; dle recenzí je nejlepší Mamatest 10.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Diskuze

V diskuzi ŠALVĚJOVÝ ČAJ PŘÍPRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Dobrý den, prosím vás, jak dlouha musí být pauza u pití šalvějového čaje? Týden pít a týden pauza?? Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Šalvějový čaj příprava

Váha

Váha miminka se v tomto období pohybuje zhruba okolo dvou kilogramů.

Zdroj: 33. týden těhotenství

Diskuze

V diskuzi PŘÍPRAVEK CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Elsnerová, Dolní Kounice.

Potvrzuju vysoký účinek přípravku CGA800. 1. týden se sice váha nehnula, za to potom jsem začala hubnout poměrně rychle - každý týden cca. 3 kg.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přípravek CGA800

Příznaky týden po oplodnění

I 5. den po oplodnění stejně jako celý 1. týden po oplodnění se stále jedná o ranné těhotenství, které se nemusí vůbec nijak projevovat. Absolutní většina žen v tu dobu ještě ani netuší, že je těhotná. Pokud v tuto dobu očekává menstruaci, může se domnívat, že došlo k jejímu zpoždění, ale nepřikládá tomu význam. Právě vynechání menstruace bývá prvním příznakem těhotenství, postupně se mohou (ale nemusí, je to velmi individuální) objevit i další, jako zvýšená teplota, bolesti prsou, pocit napětí, zvýšená únava a spavost, změna chuti, pocity nevolnosti, změny nálad, časté močení a další.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem TMAVA STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Jedounkova.

Dobry den
mám již týden tmavě černou stolici,nevím čím to muž bít stravu mám pestrou jako obvykle.Přes týden beru Maltofer tablety jako doplněk železa ,napadá mě jestli to muže byt příčinou,moc děkují Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být tím. Přestaňte užívat všechny doplňky stravy a pokud nemáte jiné problémy nebo bolesti, tak počkejte až se to srovná. Pak pomalu zase začněte s užíváním doplňkové léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tmava stolice

Vývoj orgánů

  • vývoj oběhové soustavy
  • vývoj trávicího systému
  • vývoj endokrinního systému
  • vývoj kožního systému
  • vývoj lymfatického systému
  • vývoj pohybového aparátu
  • vývoj nervové soustavy
  • vývoj močového a reprodukčního systému
  • vývoj dýchacího systému

Zdroj: Vývoj plodu týden po týdnu

Diskuze

V diskuzi ČISTÍCÍ DIETA NA 7 DNÍ-JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dasa.

Prosím o rozpis na týden. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Palatkova.

Dobrý den mám problem ze žaludkem a strevama . Lékař me doporučil šetřící dietu . Děkuji moc za odpověď

Zdroj: diskuze Čistící dieta na 7 dní-jídelníček

Špinění týden po menstruaci

Špinění po skončení menstruace může být zcela fyziologické - spousta žen místo krvácení pouze špiní, často pak při užívání hormonální antikoncepce, kdy se krvácení stává obecně slabším. Pokud ale žena menstruuje normální intenzitou a následující měsíc po menzes pouze špiní, pak je nutné ověřit, zda se nejedná o těhotenství.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Barta.

Prosim o jídelníček na 1 týden děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání Warfarinu

Poloha plodu

Poloha plodu je dána vztahem dlouhé osy plodu k dlouhé ose dělohy. Nejčastější je poloha podélná (99,5 %). Přitom bývá nad pánevním vchodem hlavička (pak se jedná o polohu podélnou hlavičkou (asi v 96 %), nebo pánevní konec plodu (asi 4 %) – poloha podélná pánevním koncem. Výjimečně se stává, že miminko leží v děloze napříč nebo šikmo (poloha příčná nebo šikmá).

Zdroj: 33. týden těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Fotografie vývoje plodu

Zdroj: Vývoj plodu týden po týdnu

Diskuze

V diskuzi HUBNUTI PRO CHLAPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza bulava, mosty u jablunkva.

ja jsem tyto tablety jedl taky a mi taky pomohly. prvni tyden sice nic ale pak kazdy tyden -2 kila. bral jsem je 2 mesice a zhubnul asi 15 kil a fakt taky je ze jsem pln energie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hubnuti pro chlapi

Vývoj plodu

Jako prenatální vývoj označujeme proces, ve kterém se vyvíjí lidské embryo či plod v průběhu těhotenství. Dalo by se říci, že se jedná o období od oplodnění až po narození. Často se používají termíny jako vývoj plodu, fetální vývoj nebo embryologie. Jakmile u plodu skončí embryogeneze, a to v 10. týdnu těhotenství, dochází k tvorbě všech důležitých orgánů. Proto se následující období nazývá fetální.

  • 4. týden: Hlava a nohy embrya rostou, vyvíjejí se oči a uši. V budoucím hrudníku bije srdce a vytvářejí se plíce.
  • 8. týden: Nenarozené dítě přestává být embryem a stává se plodem. Plod už má všechny orgány. Vytváří se čelist včetně zárodků zubů v dásních. V mozku probíhá elektrická aktivita. Plod měří asi 2 cm a jeho srdce tepe asi 140–150krát za minutu.
  • 13. týden: Tlukot srdce je slyšet stetoskopem. Vytvořily se prsty s měkkými nehty. Na prstech jsou zřejmé otisky prstů. Plod reaguje na dotyk. Vyvíjejí se pohlavní orgány, ale určení pohlaví je stále obtížné. Plod se hýbe, svírá pěst a pohybuje hlavou. Na konci třetího měsíce (prvního trimestru) je plod asi 10 cm dlouhý a váží asi 150 g.
  • 17. týden: Plod slyší matčin hlas, tlukot srdce a další okolní zvuky. Plodová voda je dvakrát až třikrát denně obměněna. Matka přibývá na váze asi čtvrt kilogramu za týden. Plod měří okolo 16 cm a váží asi 250 g.
  • 21. týden: Matce se dále zvětšují prsa, zpravidla pociťuje první pohyby dítěte. Plod je asi 19 cm dlouhý a váží 350 g. Začínají mu růst vlasy a oční řasy. Na ultrazvukovém vyšetření jsou vidět pohyby a bývá možno rozpoznat pohlaví.
  • 25. týden: Plod je aktivní a otáčí se. „Saje“ si palec (ve skutečnosti však dosud nemá vyvinutý sací reflex). Má reálnou šanci (asi 70%) na přežití v případě předčasného porodu. Měří přes 30 cm a váží asi 900 g.
  • 29. týden: Plod rychle roste a přibývá na váze. Kope, může škytat a plakat. Chutí rozlišuje mezi sladkým a kyselým. Pracuje všech pět smyslů. Měří téměř 40 cm a váží asi 1,8 kg.
  • 34. týden: Plodu rychle narostl mozek. V případě předčasného porodu má dítě velmi dobrou šanci na přežití. Měří asi 42 cm a váží 2,3 kg.
  • 38. týden: Je krátce před porodem. Dítě měří od 48 do 54 cm a váží od 2,8 do 4 kg. Průměr jeho hlavy je 9,5–10,5 cm.

Zdroj: Vývoj plodu týden po týdnu

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK NA TÝDEN PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie cekalova.

Prosím zohlednit užívání warfarinu, děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena Hofmanová.

Kdo má zkušenosti s dnou poradte recepty co stále vařit. Syn má dnu, už nemám žádný nápad. Diky Iris

Zdroj: diskuze Jídelníček na týden při dně

Zrození života

Plod (fétus) je vyvíjející se jedinec (nenarozený plod), kterému byl dán život početím. Je to nenarozený jedinec v takzvaném fetálním vývojovém období, tedy období od embrya po narození. Fetální období začíná u plodu v 9. týdnu těhotenství a končí jeho narozením. Během tohoto období dochází u plodu k vývoji orgánových systémů, růstu a tvorbě orgánů. Po porodu je lidský jedinec již označován jako novorozenec.

Zdroj: Vývoj plodu týden po týdnu

Diskuze

V diskuzi ZALEHLÉ UCHO SLAÉ SLYŠENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Vaněčková.

Prosím o radu - večer jsem měla zalehlé pravé ucho,z ničeho nic, rýmu nemám a nic podobného.V noci jsem se vzbudila a na ucho jsem neslyšla. Mám se plašit a jet na pohotovost-bohužel je sobota- aby neřekli,že s každou drobností/říká se to jinak/ tam lidi lezou. Nebo mám počkat,že to odezní samo? Děkuji N.V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

zdravím už přes týden mi neustále píská v uchu a hůře na něj slyším u lékaře jsem byl a nic nenašel vše v pořádku ,přesto mi v uchu píská dál co s tím děkuji

Zdroj: diskuze Zalehlé ucho slaé slyšení

Fetální období

Veškerý vývoj začíná již v zárodku, ale postupem času dochází k dalšímu růstu a rozvoji. K největšímu vývoji dochází právě ve fetálním období, protože se v tuto dobu vyvíjejí nejvíce orgány. Díky vytvořeným orgánům plod již netrpí tolik na vlivy životního období a nedochází k častému poškození, jako tomu bylo u embrya. Naopak toxické látky mohou způsobit fyziologické abnormality nebo menší vrozené vady.

Zdroj: Vývoj plodu týden po týdnu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP