Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

UČESY PO PADESÁTCE

OBSAH

Ženy ve věku 40–49 let vyhledávají častěji dlouhodobé metody antikoncepce, ale oblíbená jsou i perorální kontraceptiva a kondomy. Ženy v tomto věku vyžadují odlišný přístup při výběru antikoncepční metody, a to z důvodu perimenopauzálních příznaků, které může antikoncepce ovlivňovat, či kvůli častějšímu výskytu stavů, které brání v používání některých antikoncepčních metod, a také kvůli menší pravděpodobnosti selhání metody dané nižší pravděpodobností otěhotnění a vyšší snášenlivostí přípravku. Žádná antikoncepční metoda však není kontraindikována jen z důvodu věku.

Zdroj: Antikoncepce nad 40 let

Diskuze

V diskuzi KRVACENÍ PO PADESÁTCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie Kollárová.

Dobrý den,chtěla jsem se zaptat,je mi 58let a menstruaci nemám od 43let.Dnes jsčem zacala krvácet,Jsem z toho vyděšená! Co to znamená.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvacení po padesátce

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Účes pro padesátileté muže

Účesy pro padesátileté pány jsou závislé na množství vlasů daného muže. Nutno podotknout, že v dnešní době spousta mužů umí své nedostatky nosit. Níže předložené fotografie jen dokládají toto tvrzení. Takto mohou vypadat účesy pro muže po padesátce, zde je foto muži: muži po padesátce foto.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Módní účesy pro ženy po padesátce

I po padesátce můžete z vlasů vytvářet mnoho různých účesů. Tyto by měly být přiměřené věku, jinak bude celkový vzhled působit v lepším případě staře, v horším pak směšně až infantilně. Lichotivě vypadá pár delších špiček ponechaných v krátkých vlasech, které nejsou náročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. U takto ostříhaných polodlouhých vlasů lze snadno obměňovat styl: jednou je můžete nechat volně padat do tváře, jindy je zase můžete sčesat za uši a podtočit.

Zde je několik tipů na účesy po padesátce.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY NA ZVÝŠENÍ HLADINY TESTOSTERONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin U.

A existuje nějaké přírodní řešení na zvýšení testosteronu? Nebo ne přímo zvýšení ale spíš zpomalení nebo zastavení jeho úbytku? Už je mi přes 50 a takové ty typické projevy nižšího testosteronu na sobě začínám pociťovat. Tak jenom jestli je nějaká domácí alternativa abych nemusel hned běhat k doktorovi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšení produkce testosteronu a nebo zastavení jeho úbytku pomocí stravy nebo doplňků stravy neexistuje. Počínaje 30. až 40. rokem věku může hladina testosteronu začít pomalu klesat. K tomu dochází zcela přirozeně u většiny mužů. Testosteron je hormon produkovaný varlaty, která postupem věku ztrácí svůj výkon a nelze je takzvaně nakopnout k vyšší produkci.

Řešením je substituce testosteronu pomocí medikamentů. Váš lékař vám pravděpodobně nechá udělat krevní test, aby zkontroloval hladinu testosteronu. Budete také vyšetřen na jiné příčiny případného nízkého testosteronu. Patří mezi ně vedlejší účinky léků, problémy se štítnou žlázou nebo deprese.

Pokud máte nízký testosteron, může vám pomoci hormonální terapie. Používaným lékem je umělý testosteron. Tato léčba se nazývá testosteronová substituční terapie. Lze ji podávat jako pilulku, gel, náplast, injekci nebo implantát.

Testosteronová substituční terapie může u některých mužů zmírnit nebo zlepšit příznaky nízkého testosteronu. Zejména může pomoci udržet silné kosti a svaly. Testosteronová substituční terapie je účinnější u mladých mužů s velmi nízkou hladinou testosteronu, ale může být užitečná i pro starší muže po padesátce.

Testosteronová substituční terapie má svá rizika:

- Neplodnost
- Zvětšená prostata vedoucí k potížím s močením
- Krevní sraženiny
- Zhoršující se srdeční selhání
- Problémy se spánkem
- Problémy s cholesterolem
- Srdeční infarkt, mrtvice nebo rakovina prostaty.

Nízký testosteron může léčit lékař sexuolog, urolog a nebo také praktický lékař. Promluvte si s některým z nich o tom, zda je testosteronová substituční terapie pro vás to pravé. Pokud po léčbě, která trvala 3 měsíce nezaznamenáte žádnou změnu příznaků, je méně pravděpodobné, že pro vás bude tato léčba přínosem.

Pokud se rozhodnete zahájit testosteronovou substituční terapii, nezapomeňte docházet na pravidelné kontroly ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Poradna

V naší poradně s názvem ŠEDIVÉ VLASY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomír.

Dobrý den,zjistili jsme u syna,má 9let,šedé plochy vlasů,průměr asi 2 x 5cm,od sebe vzdálené cca.10cm,má to už delší dobu.Teď se nás začal na to ptát, proč to má,nevíme mu co na to odpovědět.Kamarádi se ho na to ptají.Začína častěji nosit kšiltovku.Může nám někdo poradit,jak to léčit?Co je to za nemoc?Děkuji všem za radu Lukášoví rodiče.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Parciální albinismus se léčit ničím nedá. Buď zmizí spontánně nebo zůstává po celý život. Světlé fleky ve vlasech je potřeba vnímat pozitivně a vysvětlit si je například jako znamení vlastnosti, ve které vaše dítě exceluje a podobně. Když to budete v rodině prezentovat takto pozitivně, tak to přijme i vaše dítko a lépe bude moci reagovat na ataky ze svého okolí - sebejistě a s jasným vysvětlením, proč to má. Zkuste se na internetu inspirovat nějakými moderními účesy pro děti a některý mu nechte udělat. Tím vaše dítě zaujme a světlá místa zůstanou druhořadá. Dbejte o jeho zdravý duševní rozvoj a mírně posilujete jeho sebevědomí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Šedivé vlasy u dětí

Krátké účesy po padesátce pro muže

Muži v každém věku se chtějí líbit a i ve vyšším věku mohou být pánové atraktivní a sexy. Dnešní doba přeje upraveným mužům, kteří o sebe dbají. Velmi moderní a trendy jsou pánské účesy sestříhané na bocích a na temeni delší, zvlněné či vyfoukané do hladka směrem dozadu. Takto upravený účes ještě zvýrazní jejich sexy šediny. K doladění stylu si muži velice často nechávají dorůst vousy, které jsou pečlivě zastřižené do požadovaného tvaru. Pánské účesy na bokách sestříhané dají vyniknout sexy šedinám.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Předesílám, že ty čtyři roky boje s rakovinou mi umožnily seznámit se s touto chorobou a mluvit o ní i o událostech s ní spojenými otevřeně, bez zábran a zbytečných tabu. Vím, že jsou horší nemoci, beznadějné případy onemocnění, jiné rakoviny, nicméně věřím, že mé vyprávění zanechá ve čtenáři ev. nemocném čtenáři positivní stav mysli.
A taky jsem se rozhodl o tom vyprávět všem, kdo o to projeví zájem, protože i já jsem, tonoucí v moři nejistot, hledal před operací jakékoliv relevantní informace. Budiž tedy tento příběh vzpruhou všem nemocným a jejich doufajícím blízkým.

Celý příběh se začal psát na jaře roku 1917, kdy jsem na naléhání mých dcer, z nichž jedna je lékařka a zároveň na prosbu mé švagrové, rovněž lékařky vyhledal v roce kdy slavím na Vánoce 60 let svého věku, svého obvodního lékaře abych absolvoval preventivní lékařskou prohlídku.
Do té doby pohoda, zdraví jen kypělo, byl (a jsem stále) živnostník - zahradník, kdy jsem navrhoval, realizoval a posléze i udržoval zahrady drobných zákazníků. Sport, cyklistika, vodáctví a lyžování byly běžné aktivity a s manželkou jsme vedli radostný život milujících se manželů a se širší rodinou dcer, zeťů a vnoučat si užívali života, až mě kolikrát napadlo, že tolik štěstí musí být něčím vykoupeno. Nikdy jsem vážně nemarodil, stáří mi nic neříkalo.
Nečekal jsem dlouho. Výsledky testů preventivní prohlídky byly vynikající, normální zdravý chlap, tlak v normě, obezita žádná, cholesterol, játra ok, střeva jakbysmet, sexuálně v nejlepší kondici. Tedy žádné komplikace. Až...
Až na hodnotu PSA, jejíž zvýšení je strašákem mužů po padesátce. Zjistila se výše 14,8.
V tu chvíli mě to dost dobře nedocházelo, protože jsem o té nemoci nevěděl vůbec nic, jen to, že prostata je jakýsi orgán a je součástí pohlavního ústrojí mužů , který někdy zazlobí. Teprve při interpretaci výsledků mým urologem přišel šok. "pane Trojane, máte rakovinu" To jsou slova, která nikdy nezapomenu.
Svět se zhroutil do černé díry myšlenek, obav a strachu. "Proč já?": ptal jsem se a od té chvíle jsem dělil lidi na dvě skupiny: Ti zdraví a ti s rakovinou. Přišlo mi najednou, že už jsem na druhém břehu, bezcenný, nemocný. Nic naplat účast rodiny, nic nepomohlo snížit mé obavy, stále jsem si stál neústupně na tom, že mi život skončí a nikdy nedokončím své realizaci svých snů (což jsou mimochodem modely vláčků) Beznaděj, vztek, lítost, a to stále dokola.
Pak přišly první kroky v léčbě. Naštěstí mi má švagrová lékařka zajistila operaci u profesora Hory (jednoho z nejlepších odborníků u nás) na plzeňské urologii a vzhledem k naléhavosti výsledků předoperačního vyšetření to šlo ráz na ráz.
Byl jsem objednán na vyšetření - biopsii, které má upřesnit diagnosu a specifikovat typ nádoru. Vyšetření se provádí za částečného umrtvení skrze konečník přes břišní stěnu sondou do prostaty. Není bolestivé v tom okamžiku, spíše nepříjemné a to ne kvůli studu, ale skrze pocit, jak sonda krájí tkáň. Bolestivost se dostavila až po vyšetření a s tím i krev v moči, pochopitelně jen dočasně.
Další důležité předoperační vyšetření se uskutečnilo na magnetické rezonanci, která odhalí v těle ložiska nádoru (zjednodušeně řečeno) Celým tělem pacienta je zajeto do jakési roury, kde velmi sofistikovaným způsobem probíhá vyšetření. Trvá to zhruba 45 minut. Nepříjemné je pro osoby trpící klaustrofobií, protože být skoro hodinu v rouře nemusí být někomu milé. Ani mě nebylo...
Konzilium u pana doktora Mrkose, (rovněž plzeňská urologie) který je stále mým urologem mi přineslo trochu světla do černých myšlenek a jeho prognóza, sice ne stoprocentně optimistická mi umožnila poněkud optimističtěji hledět do budoucna. Samozřejmě, že seznámení se s plánem operace a možnými důsledky nebylo až tak příjemné ale domníval jsem se že to vše překonám. Inkontinence a ztráta erekce, absence dalšího sexuálního života u tohoto typu operace mě připadaly však jako velmi černá budoucnost. Ztráta mužství je pro každého chlapa stresem a osobní tragédií.
Naplánované datum operace 17.9.2017 mě strašilo po celou dobu 14-ti dnů, jež zbývaly a na vahách osudu byla na jedné straně možnost přežít, na druhé straně zůstat chlapem a zemřít.
Za mohutné pomoci rodiny, manželky jsem usoudil, že to první bude asi lepší.
A tak jsem v neděli, 16.9.2017 nastoupil do nemocnice v Plzni - Bory na urologické oddělení. Nemohu nezmínit, že den před tím jsme s mou Jani zažili tu nekrásnější a nejněžnější noc milováním a povídáním, spojeni vzájemnou láskou a nadějí v očekávání budoucích událostí.
-----------------------------------------------------------------------------
Pozn. na okraj: jste paní Michaelo první, kdo to čte, takže prosím o strpení s dalším pokračováním příběhu, píši to z hlavy na čisto. Budu pokračovat co nevidět, protože celá nemoc je na dlouhé vyprávění, zvláště, když se přidají komplikace.
Dekuji zatím za přízeň a hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela.

Dobrý den,

moc děkuji. Těším se na další pokračování.
Je to tak hezky napsaný. Čtu to jako román na pokračování, který vím, že naštěstí dobře skončí.
Myslím, že i ostatní kdo trpí touto nemocí a hledají informace si váš příběh rádi přečtou. Plzeňská nemocnice je prý hodně dobrá. Mrzí mě, že taťkovi již operaci nenabídli. Prý když má zasažené uzliny již je na operaci pozdě. Je mu 63 let. Taky ještě málo. Psychika je nejhorší. Pořád se bojím, že pouze ozáření s hormonální léčbou bude slabá léčba. Moc děkuji. Hezký den. M.F.

Zdroj: diskuze Rakovina prostaty

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Účesy pro muže – video

Zde je několik videonávodů na to, jak vytvořit moderní pánské účesy.

Zdroj: Účesy

Účesy pro muže – foto

Zdroj: Účesy

Účesy pro ženy 50+

Vyzkoušejte omlazující účesy pro ženy po padesátce, které vypadají, jako byste si chtěly znovu užít svůj zlatý věk mládí osmdesátých let. Účesy, které jsme milovaly v mládí, lze upravit na moderní retro kolekci účesů, do které se kromě 80. let promítají také špetky „květinových“ šedesátek. K elegantnímu stylu v provedení retro účesy 80. léta se přidává slušivý a bohatý objem, měkké tvary kadeří zjemňují rysy, čímž potlačují výrazné mimické vrásky, i vrásky, které do našich tváří vtiskl čas. Barvy účesů jsou v přírodních tónech, ač se nepočítá s vlastní barvou, která už je bohatě, nebo zcela protkaná šedinami. Medový i platina blond střídají hnědé odstíny s nádechem barvy marsala. V účesech se objevuje falešný bob i módní lob. Vlny jsou decentní, délky měkce zaoblené.

Trendy

Barvy, které vypadají přirozeně, ale současně atraktivně, jsou tím, co po padesátce nejvíce ubírá léta a doslova ženy omlazuje. Po vhodně zvolené barvě by měly mít vlasy zdravý lesk. Vlasy je možné prosvětlit je stínováním nebo také decentně přidáním barvy, jakou je například červená v brunet účesu. Právě na kvalitní barvu je v tomto období kladen důraz, a proto jsou účesy pro starší nejnáročnější. Při výběru barevnosti účesu se musí myslet také na to, aby byla barva snadno upravovatelná především v odrostech. Účesy pro ženy po padesátce jsou obvykle náročné na údržbu a dobrý účes je nejen o tom, že nás udělá krásnějšími či mladšími, ale také, že nebude žroutem našeho času a obsahu naší peněženky. V tomto období je kladen důraz na perfektní a snadno udržitelný střih, k čemuž jsou vhodné krátké vlasy po padesátce, kvalitní barvy a dokonalá péče o vlasy.

Není pravidlem, že v padesáti automaticky hodíme vlasy do krátkého střihu, ovšem někdy nic jiného nezbývá. Skvělou inspirací mohou být nové účesy krátkých střihů pro starší se schopností omladit. Jsou prostě dokonale barevně a naprosto skvěle střižené, což je základ!

Pro milovnice delších vlasů je k dispozici pestrá směsice krátkých a polodlouhých účesů. Zkrácení nebo účes nakrátko nemusí znamenat radikální počin a výsledek není nudný. Vždyť zdařilé mikádo, a to i ve variantě s vlnami, ale také svěží pixie účes je sexy a zralou ženu omladí. Můžete zvážit variantu účesu s ofinou nebo bez ní. Nezapomeňte, že s ofinou se dá kouzlit a díky ní mohou účesy pro ženy po padesátce dostávat zcela nové a nové podoby.

Fotogalerie

Zde můžete vidět trendy účesy u žen 50+, které neubírají na atraktivnosti.

Zdroj: Účesy pro ženy staršího věku

Nejoblíbenější účesy pro dlouhé vlasy

Zde je k dispozici přehled fotografií s aktuálně nejoblíbenějšími účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Pánské účesy – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět pánské účesy.

Zdroj: Pánské účesy

Účesy pro ženy – video

Zdroj: Účesy

Pánské účesy na bokách sestříhané

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět módní účesy: pánské účesy na bokách sestříhané foto.

Zdroj: Pánské účesy

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP