Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

VAJÍČKA A LARVY OD ŠTĚNICE

OBSAH

Obrázek a video

Zde naleznete obrázek štěnice.

Zde můžete zhlédnout video se štěnicemi.

Zdroj: Vajíčka a larvy od štěnice

Diskuze

V diskuzi ŠTĚNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobrý den, objevily se štěnice v paneláku. Rozlezou se všude nebo se drží nějakou dobu u lidí kteří je přinesly? Děkuji Simona

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Štěnice

Jak vypadá kousnutí od štěnice

Štěnice postelová je aktivní hlavně v noci a obvykle kouše lidi, když spí. Krmí se proražením kůže a odběrem krve podlouhlým sosákem. Krmení štěnic trvá od tří do deseti minut, po tuto dobu se nasytí a poté nepozorovaně mizí do svých úkrytů.

Většina kousnutí od štěnice je zpočátku bezbolestná, ale později začnou výrazně svědit. Na rozdíl od kousnutí blechami, které jsou hlavně kolem kotníků, kousnutí štěnice domácí je na jakékoli oblasti kůže vystavené během spánku. Kousance také nemají ve středu červenou skvrnu jako kousance od blech.

Lidé, kteří si neuvědomují, že mají štěnice domácí, mohou svědění a rány po kousnutích přisuzovat jiným příčinám, jako jsou komáři. Chcete-li potvrdit kousnutí štěnice domácí, musíte najít a identifikovat samotné brouky. Zde můžete vidět, jak vypadá bodnutí štěnice.

Zdroj: Vajíčka a larvy od štěnice

Diskuze

V diskuzi JAK VYHUBIT ŠTĚNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eduard Mrvečka.

Máte doma štěnice a chcete se jich zbavit?
Koukněte se na stránky: www.stenice-doma.cz
najdete tam celý postup jak se štěnice hubí a jak
celý odborný zásah probíhá.
Zbavím vás štěnic jedním zásahem a se zárukou.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyhubit štěnice

Jak poznat štěnice

Pokud se probudíte se svědivými pupínky, které jste před spaním neměli, můžete mít štěnice domácí, zejména pokud jste v době, kdy kousnutí začalo, ulehli do použité postele nebo jiného použitého nábytku. Mezi další příznaky, štěnice postelové, patří:

  • skvrny od krve na povlečení nebo na polštáři;
  • tmavé nebo rezavé skvrny od trusu štěnic na povlečení a matraci, ložním prádle a stěnách postele;
  • skvrny od výkalů štěnice postelové, zbytky vajíček štěnic v oblastech, kde se štěnice skrývají;
  • zřetelný, zatuchlý zápach z pachových žláz štěnic;
Pokud máte podezření na zamoření štěnicemi, svlékněte prostěradlo, nadzvedněte matraci a pečlivě ji zkontrolujte, zda nevykazuje známky přítomnosti štěnic nebo jejich výkaly. Rovněž zkontrolujte rošt a ostění postele.

Zkontrolujte také oblast kolem postele, včetně knih, telefonů nebo rádií, okrajů koberců a dokonce i elektrických zásuvek. Zkontrolujte svůj šatník, protože štěnice, jako i další domácí paraziti, se mohou přichytit k oblečení. Pokud si nejste jisti známkami štěnic, zavolejte deratizátora, který bude vědět, co hledat.

Pokud zjistíte známky napadení štěnicemi, ihned začněte kroky, jak se jich zbavit a zabránit jejich návratu.

Zde můžete vidět, jak vypadá a kolik stojí past na štěnice.

Takto vypadají vajíčka a larvy.

Takto vypadají dospělé štěnice na matraci.

Zdroj: Vajíčka a larvy od štěnice

Diskuze

V diskuzi SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Ak chcete vyliečiť svrab doma použite ocot, 2x denne natrieť neriedený na celé telo. Používať až do vyliečenia. Ničí zárodky aj larvy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

píšete, že se má tělo potírat 2 denně neředěným octem do vymizení příznaků, zajímalo by mně jestli necháváte působit určitou dobu a pak oplachujete nebo ne. Dík. M

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Štěnice postelová

Štěnice postelová, latinsky Cimex Lectularius L., je parazit o velikosti 4–8 mm, sající krev člověka a domácích mazlíčků. Štěnice se vyskytují v létě i v zimě. Je jim jedno, jaká je venku teplota. Štěnice postelová je závislá na teplotě v bytě. Štěnice se množí velmi rychle.

Jak vypadá štěnice

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět, jak vypadá štěnice postelová: štěnice foto.

Zdroj: Štěnice

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT PROTI PARAZITU PRIPRAVEK PROTI ŠTĚNICE DOMÁCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Balog.

kde koupit proti parazitu pripravek proti Štěnice domácí. název přípravků

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde koupit proti parazitu pripravek proti Štěnice domácí

Příznaky kousnutí od štěnice

Štěnice domácí způsobuje štípnutí v řadách a po dvou a více štípancích. To bývá způsobeno přesunem štěnice z důvodu vyrušení ze sání.

Jak vypadá štípanec od štěnice:

  • kousnutí od štěnice vypadá jako červené kolečko s tmavší tečkou uprostřed
  • štípnutí může být jen jedno, častější jsou ale kousnutí v řadě nebo skupině
  • kousnutí štěnice se nejčastěji nachází na pažích, zádech nebo krku
  • u některých lidí se objeví zarudlé a svědící otoky

Zdroj: Jak se pozná kousnutí od štěnice

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

Dobry den. Opravdu to funguje s tim octem? A po jakou dobu se to rozetira po těle? Dekuju za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba svrabu octem bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte. Nejúčinnější lék na svrab je sirná mast a nebo na předpis pak Infectoscab, popřípadě přípravky s obsahem Permethrinu 5%, které se dají koupit v zahraničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Štěnice odpuzuje alkoholový rozprašovač

Nalijte alkohol do rozprašovače a postříkejte jím zasažená místa. Alkohol zabije štěnice při kontaktu s povrchem jejich těla.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,

začaly se mi na rukách dělat různě červené skvrny, buď malé, nebo i větší s puchýřky, které svědí. Byla jsem u kožní lékařky i v nemocnici, ale závěr pokaždé byl štěnice. Byt jsem prohledala, nechala jsem ho vystříkat, ale žádné štěnice nebyly nalezeny. Skvrny se mi dělají stále, ale nemohu přijit na to, z čeho by to mohlo být. Napadl mě ještě stres.

Můžete mi prosím poradit, co by mohlo být příčinou???

Děkuji a přeji hezký den ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky

Jak se zbavit štěnic

Zbavení štěnic začíná úklidem míst, kde štěnice žijí. To by mělo zahrnovat následující:

  • Vyperte ložní prádlo, záclony a oděv v horké vodě a vysušte je na nejvyšší stupeň v sušičce nebo vyžehlete. Předměty, které nelze vyprat, umístěte do sušičky na 30 minut při nejvyšší teplotě.
  • Před vysátím pomocí kartáče vydrhněte švy matrace, abyste odstranili vajíčka štěnice domácí.
  • Často vysávejte svou postel a její okolí. Po vysávání okamžitě vložte sáček od vysavače do plastového pytle a odneste jej ven do popelnice.
  • Zapouzdřete matrace pomocí nepropustného tkaného krytu se zipem, aby štěnice nemohly vstoupit nebo uniknout. Štěnice mohou žít až jeden rok bez krmení, proto nechte přikrývku na matraci alespoň rok, abyste se ujistili, že všechny štěnice v matraci jsou mrtvé.
  • Opravte praskliny v omítce a přilepte odlupující se tapety, abyste se zbavili míst, kde se mohou štěnice skrývat.
  • Zbavte se nepořádku kolem postele.

Pokud je vaše matrace zamořená, možná bude lepší se jí zbavit a pořídit si novou, ale dejte pozor, abyste i zbytek svého domova zbavili štěnic, jinak znovu zamoří vaši novou matraci.

Zatímco čištění zamořených oblastí bude účinné v boji se štěnicemi, jejich úplné odstranění obvykle vyžaduje chemické ošetření. Protože ošetření postele a ložnice insekticidy může být škodlivé, je důležité používat výrobky, které lze bezpečně použít v ložnicích. Matrace a ložní prádlo ošetřujte pomocí chemikálií, pokud je na štítku výslovně uvedeno, že je můžete použít i na ložní prádlo.

Obecně nejbezpečnější a nejúčinnější je najmout si zkušeného odborníka na hubení škůdců, například firmu Adera.

Zde můžete vidět volně prodejný sortiment pomocníků v boji proti štěnicím: co na štěnice.

Zdroj: Vajíčka a larvy od štěnice

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

chci se zeptat jestli tedy ocet skutečně zabije zákožku i její vajíčky,měla jsem dvakrát infectoscab,včera už byl klid krom svědění hojených míst a k večeru se mi objevily další dvojice pupínků,na jednom místě jich bylo i pět,taková skupinka,léčím se přes týden a stále se mi to vrací.Vše čistím,peru,žehlím,desinfikuju a zdá se mi že se to stále vrací nebo jak je možné že se mi tvoří nové pupínky?porsím o radu. děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je normální, že po léčbě mastí infectoscab se ještě několik dní objevují nové pupínky, které svědí. Je to proto, že mast zabije zákožku i její larvy, které zůstanou mrtví pod kůží a způsobí zde tyhle nové pupínky tím, jak se tam rozkládají. Nejrychlejší postup na likvidaci svrabu je popsán v pokynech, které jsou přiloženy u masti infectoscab. Když je důsledně dodržíte, tak se nejrychleji toho svrabu zbavíte. Jako alternativu z přírodních léků je možné použít hřebíčkový olej nebo tea tree olej, které se aplikují ve zředěné formě na celé tělo. Nic účinnějšího pak už není.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Štěnice odpuzuje čištění párou

Pro místa, kam se vakuum nemůže dostat, je možné použít parní čištění. Štěnice i jejich zárodky zabije, když jsou vystaveny teplotám vyšším než 100 °C. Pečlivě však dodržujte pokyny parního čističe, aby nedošlo k poškození nábytku.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ŠPINĚNÍ SIGNALIZUJE UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pokud jste měla v posledních deseti dnech nechráněný pohlavní styk, tak můžete být těhotná. Více vám prozradí těhotenský test, který koupíte v lékárně. Použijte ho hned druhý den ráno, až půjdete po probuzení čůrat. Nejdříve trochu vyčůrejte do záchodu a pak trochu do čisté skleničky, ve které pak provedete těhotenský test. Test může odhalit těhotenství již třetí den po obvyklém termínu menstruace.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Dobriden prosim vas tak ze je sance ze byh mohla byt tehotna dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Štěnice odpuzuje fén

Pokud spěcháte, abyste už mohli spát, a nemáte čas na jiná řešení, použijte na postižené oblasti vysoušeč vlasů. Horko zabije štěnice a umožní vám spánek, aniž byste se museli obávat, že budete snadnou večeří pro nezvané noční hosty.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Poradna

V naší poradně s názvem NIDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Dobrý den cyklus my začíná 26.10...nechráněnný sex proběhl 4.11...A dnes 14.11 jsme špinila ačkoli ms má ještě čas...Mohlo by jít o Nidaci???Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi nebudeš těhotná, špinění bude mít jinou příčinu než uhnízdění vajíčka. Vyčkej, menstruace určitě přijde za několik dní. Jestli chceš vědět proč špiníš, tak zajdi ke gynekologovi na vyšetření.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Štěnice odpuzují suché listy

Zápach ze suchých listů může hmyz odradit, a dokonce jej povzbudit, aby si hledal jiná místa k obývání. Toto řešení lze však pravděpodobně využít jen jako dočasné, protože si štěnice brzy najdou to pohostinnější místo zase u vás doma, jen o kousek dál.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Poradna

V naší poradně s názvem PROSÍM O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sádlíková.

Dobrý den, prosím akutně o radu, mému příteli se před par dny udělali malé flíčky na rukou v následujících dnech se to ale rozšířilo až na předloktí a fleky se výrazně zvětšili. Děkuji moc za vaší radu a přeji příjemný zbytek dne. Sádlíková
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžou to být štípance od blechy, od štěnice nebo od svrabu, které by svědily. Pokud to nesvědí, tak to může být alergie a nebo ekzém. Pro rychlou léčbu bude potřeba přesně určit původ a to z fotografie nejde. Stavte se proto na kožním, kde to vyšetří a během několika minut dostanete účinnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosím o radu

Štěnice odpuzuje prášek do pečiva

Jedlá soda absorbuje vlhkost v lednici, ale věděli jste, že také vysává vlhkost z těl štěnic? Chcete-li použít tento prášek, nasypte jej všude, kde najdete štěnice, včetně trhlin. Po noci jej nezapomeňte vysát a znovu aplikovat několik dní po sobě.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Jak vypadá trus štěnice

I když se štěnice mohou zdát jako neviditelná hrozba, zanechávají za sebou stopy své přítomnosti, hlavně v podobě trusu.

Štěnice se někdy mohou zdát jako neviditelná hrozba. Skrývají se celý den, krátce se objeví, aby se v hloubi noci nakrmili na svém hostiteli, a pak znovu zmizí. Jejich kousnutí může být obtížné identifikovat a v závislosti na vaší citlivosti se nemusí na vaší pokožce vůbec objevit žádné příznaky.

Štěnice však zanechávají známky své přítomnosti ve formě trusu. Schopnost je identifikovat je krok správným směrem k rozpoznání napadení štěnicemi.

Poté, co se štěnice nakrmí, zanechají na vás trus částečně strávené krve. Tyto výkaly by mohly naznačovat, že jste byli ve spánku kousnuti, i když v žádném případě neposkytují definitivní důkaz. Trus štěnice postelové se projevuje jako shluky drobných skvrn na prostěradle. Trus se skládá z natrávené krve, takže po zaschnutí již není červený. Skvrny budou tmavší, rezavě zbarvené nebo černé a budou mít přibližně velikost tečky od tužky.

Pokud si myslíte, že byste mohli mít štěnice, zkontrolujte, zda kolem rohů a okrajů postele není trus. Trus se může objevit i pod prostěradlem a v záhybech matrace. Trus štěnice není jenom u postele. V silně zamořené místnosti se může objevit na koberci za čelem postele, podél okrajů zdi a kdekoli jinde, kde je známo, že se tam schovávají štěnice. Pokud máte podezření na napadení, nezapomeňte důkladně zkontrolovat všechna tato místa, zda neobsahují skvrny od trusu.

Identifikace těchto výkalů vám také může pomoci zabránit v tom, abyste do vašeho domova nechtěně přinesli štěnice. Kdykoli si koupíte něco z druhé ruky, ať už jde o nábytek nebo oblečení, pečlivě zkontrolujte, zda v předmětu nejsou viditelné skvrny od trusu těchto brouků. Štěnice mohou na těchto předmětech i z nich cestovat, což jim umožňuje proniknout do vašeho domova. Pokud zjistíte jakékoli známky jejich přítomnosti, nenoste předmět dovnitř.

Ačkoli identifikace těchto skvrn je dobrou známkou toho, že můžete být napadeni štěnicemi, není to definitivní důkaz. Teprve nalezení živých štěnic je jediný způsob, jak si můžete být jisti. To je právě příležitost, kde může pomoci profesionál deratizér, při kontrole vašeho domova a při zjišťování, zda jsou přítomny štěnice.

Zde můžete vidět jak vypadá trus štěnice.

Zdroj: Vajíčka a larvy od štěnice

Štěnice odpuzuje hřebíček

Hřebíček se chová stejně jako citronová tráva. Pokud nejste fanouškem citronové trávy, tak se rozhodněte pro hřebíček a hřebíčkový olej. Můžete dokonce dát hřebíčkový olej na matrace a polštáře, abyste štěnice zahnali.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Štěnice odpuzuje kajenský pepř

Když se kajenský pepř smíchá s jinými přírodními prostředky, jako je zázvor a oregano, zabíjí štěnice. Zde je návod, jak vytvořit toto přirozené řešení: Smíchejte jednu čajovou lžičku kajenského pepře, mletého zázvoru a oreganového oleje. Sceďte ingredience a přidejte do rozprašovače s vodou a postříkejte zasažená místa.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Štěnice odpuzuje indický šeřík

Listy indického šeříku mají podobný účinek jako jiné rostlinné přípravky. Můžete listy rozdrtit a rozložit je. Nebo alternativně svařte listy a přilijte roztok do vody ve vaně. Výsledkem bude, že vás štěnice na lůžku nebudou otravovat. Tato technika může být použita i u zamořených skříní a oblečení. Nastříkejte roztok do skříní, na pohovky a do okolí.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice

Štěnice odpuzují chryzantémy

Extrakt z květů chryzantém funguje jako přirozený zabiják, a to útokem na nervový systém štěnic.

Zdroj: Co odpuzuje štěnice


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP