Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

VZP DOPLATKY ZA LÉKY V LÉKÁRNÁCH V PRAZE NA DETRALEX

OBSAH

Je možné společné užívání

Interakce mezi Detralexem a Warfarinem nebyly zjištěny, léky se smí současně užívat.

Zdroj: Warfarin a Detralex

Diskuze

V diskuzi DOPLATKY NA DETRALEX DR.MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VLASTINKA.

DOBRÝ DEN .KOLIK DOPLATÍM ZA LÉK DETRALEX 60TBL NEBO 120 TBL U DR.MAXE?? MÁM KARTIČKU. DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Mitrenga.

Dobrý den,teď jsem byl v lékárně Dr.Max pro detralex 500g 60 ks a doplácel jsem s kartičkou 225 ,- Kč .

M.J.

Zdroj: diskuze Doplatky na detralex dr.max

Detralex 120 tablet

Detralex na hemoroidy

Detralex je jedním z běžně používaných léků na žíly a je často předepisován obvodními i cévními lékaři na léčbu mnoha onemocnění žil, zejména příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil (hemeroidy). Může se předepsat i jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy. Vzhledem k pozitivním účinkům na žíly lze Detralex podávat také na hemoroidy.

Složení Detralexu

Lék obsahuje jako účinnou látku flavonoidy a diosmin. Flavonoidy a diosmin účinkují na žilní stěny, zpevňují je a zlepšují jejich pružnost. Usnadňují tak odtok žilní krve z dolních končetin a díky pozitivním účinkům na mízní cévy usnadňují i odtok mízy.

Dávkování Detralexu

Většinou se užívá jedna tableta Detralexu dvakrát denně. Délka užívání záleží na doporučení ošetřujícího lékaře.

Detralex a alkohol

Při užívání Detralexu se nedoporučuje konzumace alkoholu. Detralex je účinný lék na nemoci žil, jehož užívání je spojeno s minimem vedlejších účinků.

Detralex ředí krev?

Ne, Detralex neředí krev a je možné ho užívat, i když jste na léčbě antikoagulanty, například Trombex, Warfarin, Pradaxa, Xalerto a podobně.

Příbalový leták

Zde si můžete přečíst podrobné informace o léku Detralex.

Cena

DETRALEX 500MG TBL FLM 120 stojí 707,17 Kč a doplatek činí 524,95 Kč. Stav v roce 2017.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Detralex nebo Daflon

U léčivého přípravku Detralex byl schválen tak zvaný souběžný dovoz. Souběžný dovoz znamená, že léčivý přípravek registrovaný v ČR je možné dovézt z jiného členského státu za výhodnější cenu.

Vlivem tohoto souběžného dovozu se k nám dostává Detralex ze Španělska, kde je registrován pod názvem Daflon. Detralex i Daflon jsou totožné léky.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Diskuze

V diskuzi DETRALEX 180 TABLET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Vala.

Ročník 1940.Užívám detralex.V Maxu jsem doplacel za 180 balení 578 kč.Doplatí mi VZP náklady na léky za rok za překrocení celkového limitu?
Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Vala.

Detralex užívám cely rok 2023, to znamené doplatky asi 2312 kč.
16.11. 2023

Zdroj: diskuze Detralex 180 tablet

Akce v lékárnách na levnější Detralex

V některých lékárnách se různí doplatky na lék Detralex. Je to tím, že každá lékárna si v určitém rozmezí může cenu doplatku upravit. Slevu 50 % nelze poskytnout v případě, že by 50% sleva byla vyšší, než je povolená regulovaná obchodní přirážka lékárny. Pacient vždy hradí legislativou povolený minimální doplatek.

Za cenovou politiku odpovídá vedoucí lékárník (mimo letákových akcí a klientského programu), tudíž se hodnoty (doplatky) jednotlivých položek i jejich výběr liší také mezi provozovnami. Velkým problémem stávající podoby cenové regulace je vnímání a tlak veřejnosti, které velmi vadí různost cen v lékárnách. Tato skutečnost bohužel často vrhá celou lékárnickou profesi do špatného světla. Systém maximálních cen a maximálních obchodních přirážek vede k tomu, že se koncové ceny v lékárnách liší, někdy i značně. Jestliže distributoři nebo lékárny neuplatní celou maximální obchodní přirážku, může pacient ušetřit i desítky až stovky korun. Pacienti to však vnímají jako tlak na to, aby obcházeli vícero lékáren a vybrali si potřebné léky tam, kde jsou levnější. To se jim nelíbí a žádají, aby všude stály stejně. To, že se ceny v lékárnách různí, je však pro pacienty dle tvrzení ministerstva zdravotnictví spíše benefit. Tím, že exekutiva stanovuje pouze strop, za který již lékárny nesmí, dává možnost lékárně na úkor své marže, nebo pokud dané léčivo například díky množstevní slevě získá od distributora levněji, poskytnout pacientovi nižší cenu (doplatek).

Velké rozdíly jsou dány tím, že výrobní firma nedodává za podobných podmínek na celý český trh. Při stejných doplatcích by pacienti předem věděli, kolik zaplatí, což teď zjistí až přímo v lékárně. Na druhou stranu je otázkou, jestli by se podařilo dosáhnout toho, aby se to pacientům vyplatilo i finančně. Lékárenská komora chce, aby pacient zaplatil za stejný lék na předpis stejný doplatek ve všech lékárnách. Tak jak je tomu ve většině evropských zemí.

Zdroj: Detralex 180 tablet

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U DETRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim.

proplácí tedy pojišťovna tento lék ? musím ho totiž užívat pravidelně 2 ks./den a jeho cena je dost vysoká a tak bych rád věděl, jak to je s jeho proplácením, když mám limit jako invalida 3.st. těch 500.- a při žebráckém důchodu cca 9000.- to leze dost do peněz.
také musím brát denně Magnosolv jinak trpím mnohonásobnými křečemi již po třeba 2 dnech vynechání a přesto si ho musím hradit sám. Vrátí mi i tyto výdaje pojišťovna ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex je drahý, protože je jediný registrovaný lék s tímto složením a chybí tedy konkurence, která by tuto cenu snížila. Výdej Detralexu je vázán na lékařský předpis a proto doplatky na tento lék se u invalidních osob nad 65 let započítávají do limitu 500 Kč za rok. Vše, co na poplatcích v daném roce zaplatíte nad 500 tisíc vám zdravotní pojišťovna automaticky vrátí. Takže prakticky celý rok nemusíte řešit vůbec žádné doplatky na léky, ani na ten Magnosolv.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doplatek u Detralexu

Jak získat předpis na 180 tablet

Detralex 500 mg 180 potahovaných tablet se užívá u dospělých k léčbě chronické žilní nedostatečnosti, jako je pocit tíhy v nohou, bolest, noční křeče, edém, trofické změny, včetně bércového vředu. Je používán také pro léčbu hemoroidů.

Výrobek je na lékařský předpis, lze si jej vyzvednout pouze v kamenné lékárně. Jedná se o nákladný lék, proto má vysoké doplatky i při participaci pojišťoven. Ty na cenu nepřispívají automaticky, pouze u prokazatelně nezbytných případů a dále jen při viditelném zlepšení.

Detralex je částečně placen zdravotními pojišťovnami při symptomatické léčbě chronických žilních nemocí s viditelnými známkami nemoci. Tedy pouze v případě, že nemocný prokazuje viditelné varixy, edémy, kožní změny, popřípadě je možné prokázat reflux pomocí sonografie. V případě, že nedochází k viditelnému zlepšení po 2–3 měsících, pojišťovna přestává hradit léčbu.

Při hojení bércových venózních není léčba hrazena v případě, že nedojde k viditelnému zlepšení po 6 měsících léčby.

Zdroj: Detralex 180 tablet

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX JE HRAZEN POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Oličová.

Je lék Detralex placen pacientem celou částkou,nebo připlácí na něj pojišťovna.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex z části hradí pojišťovna a z části pacient. Přesná výše doplatku záleží na lékárně. Některé upřednostňují seniory, kteří mají nižší doplatky, než mladší pacienti. Zeptejte se ve své lékárně na podrobnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detralex je hrazen pojišťovnou

Výhody velkého balení

Výhody velkého balení spočívají v cenových relacích a v úspoře času.

Ceny se odvíjejí od velikosti balení:

  • Detralex 500 MG 30 potahovaných tablet stojí 213 korun, doplatek činí 168 Kč.
  • Detralex 500 MG 60 potahovaných tablet stojí 392 korun, doplatek činí 301 Kč.
  • Detralex 500 MG 120 potahovaných tablet stojí 754 korun, doplatek činí 572 Kč.
  • Detralex 500 MG 180 potahovaných tablet stojí 1 102 korun, doplatek činí 829 Kč.

Detralex nelze koupit bez lékařského předpisu! [1]

Zdroj: Detralex 180 tablet

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lékárna Dr.Max Praha Radlická.

Dobrý den, paní Balíková,

Výslednou cenu, která je účtována za Detralex ovlivňuje několik faktorů.

Mezi tyto faktory patří například cena určená distributory zboží, minimální cena určená legislativou a další.

Z těchto důvodu je zapotřebí výslednou cenu léku zjistit přímo v dané lékárně, kde se bude lék nakupovat.

Například v lékárně v Praze na Radlické v Galerii Nové Butovice dostanete Detralex 60 tablet s doplatkem 219,-Kč na 1 balení.

Pro informace o cenách Detralexu v ostatních lékárnách drmax volejte na číslo 844 909 909 v době mezi 8:00 až 18:00 hodin v pracovních dnech.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bozena balikova.

hezky vecer,,dekuji za odpověď,,zakoupeno u Dr,Max,,na P4,Kaufland,,cena souhlasi Balikova

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Mám dlouhodobě oteklé nohy, jak se toho zbavit

Dlohodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným vaskulárním systémem. V cévách se povolí zpětné klapky, které přestanou pomáhat vytláčet krev vzhůru a ta se pak hromadí pod koleny v lítkové oblasti a v oblasti nohy a kotníku. Celá noha bývá často nakypělá a někdy může měnit barvu, jako by na ní byla modřina. V takových případech je na takto oteklé a bolavé nohy vhodný lék Detralex. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta a k dostání je v lékárnách na lékařský předpis. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je také třeba nosit kompresní punčochy. Kompresní punčochy se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné. Podrobné informace o léku Detralex, jeho cena a příbalový leták jsou k dispozici Detralex.

Zdroj: Lék na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
včera jsem kupovala detralex 180 tablet v Praze,
doplatek byl 759,- Kč,zdálo se mi to hodně.Na můj
dotaz mi bylo odpovězeno,že je drahý.
Hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viki.

Dobrý den já doplácel za Detralex 180 ks, v MAXu jen 579,- Kč.

Zdroj: diskuze Detralex cena a doplatek

Na bolest nohou Detralex

Na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy je dobrý lék Detralex. Detralex se nedá koupit bez receptu. Vystavit předpis na Detralex může váš praktický lékař. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta. Léčba Detralexem by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

V Brně prý Detralex stojí 291 Kč.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Líba.

To je dost drahé. Já jsem teď v Praze koupila Detralex a jeho cena byla 125 Kč za 30 tablet. 60 tablet Detralexu stojí 251 Kč.

Zdroj: diskuze Detralex doplatek

Alternativy diosminolu

Alternativou diosminolu je lék Detralex. Rozdíl je v ceně a faktu, že Detralex je registrován jako lék.

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Diskuze

V diskuzi BÉRCOVÉ VŘEDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

dá se pít pivo na léky detralex občas díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucka.

Taky užívám detralex a občas si dám i pivo a nic mi to nedělá. Když se nebudeš opíjet, tak to klidně můžeš občas dát.

Zdroj: diskuze Bércové vředy

Čím se dá Detralex nahradit

Detralex je lék, který je klinicky nejkomplexnější, výsleky užití jsou ověřeny letitou praxí. Podobný preparát je i „Doxium“ v podobných cenových relacích od jiného výrobce.

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi DETRALEX 60 TABLET CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lanzendorf.

prosím o nejnižší cenu v lékárnach v Plzni

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detralex 60 tablet cena

Co je Detralex a k čemu se používá

Detralex je venotonikum, vazoprotektivum, které zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost cév. Omezuje tvorbu otoků a má protizánětlivý účinek.
Přípravek se užívá u dospělých pacientů k léčbě chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: pocit tíhy v nohou, bolest, noční křeče, edém, trofické změny (tj. obtíže výživy a růstu tkání), včetně bércového vředu. Je používán také pro léčbu hemoroidů (tj. uzlovitých žilních rozšířenin v oblasti konečníku).

Zdroj: Detralex - příbalový leták

2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE DETRALEX UŽÍVAT

Neužívejte Detralex jestliže jste přecitlivělý/á na léčivou látku nebo na kteroukoli další složku přípravku.

Detralex a vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky:
Interakce nejsou dosud známy.
Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Detralex a užívání s jídlem a pitím
Tablety se užívají při jídle a zapíjejí se tekutinou.

Detralex a v těhotenství a při kojení:
O vhodnosti užívání přípravku v období těhotenství a kojení se poraďte s Vaším lékařem.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů
Detralex neovlivňuje schopnost řídit dopravní prostředky a obsluhovat stroje.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete Detralex užívat

Neužívejte Detralex jestliže jste alergický(á) na léčivou látku nebo na kteroukoli další složku přípravku uvedenou v bodě Co Detralex obsahuje.

Upozornění a opatření

Před použitím přípravku Detralex se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Další léčivé přípravky a Detralex

Interakce nejsou dosud známy.
Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Detralex s jídlem a pitím

Tablety se užívají při jídle a zapíjejí se tekutinou.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Detralex neovlivňuje schopnost řídit dopravní prostředky a obsluhovat stroje.

Zdroj: Detralex - příbalový leták

Lék na hemoroidy Detralex

Detralex 180 tablet je velmi oblíbený registrovaný léčivý přípravek, bez výjimky vázaný na lékařský předpis (léky na hemoroidy na lékařský předpis, není na volný prodej). Účinnými látkami jsou především flavonoidy hesperidin (50 mg) a diosminol (450 mg), určené pro léčbu dospělých pacientů. Bývá předepisován zejména u stavů souvisejících s žilní nedostatečností, bolestí dolních končetin a nepříjemnými otoky. A je vhodný také při potížích s hemoroidy (hemoroidální onemocnění).

Detralex je dostupný výhradně v tabletové formě. Má podobu oválné, potahované, bikonvexní tablety se zkosenými hranami v lososové barvě. Tablety jsou uloženy v blistrech podle velikosti vybraného balení.

Množství užívaného léku se liší podle závažnosti aktuálního zdravotního stavu, což může posoudit jedině lékař, tudíž i otázka, za jak dlouho účinkuje, je individuální.

Akutní zánět hemoroidů:

  • první čtyři dny: 6 tablet denně
  • následující tři dny: 3 tablety denně
  • udržovací dávka: 2 tablety denně
Léčba chronické žilní nedostatečnosti:
  • 2 tablety denně (lhostejno, jestli užité najednou, nebo ve dvou oddělených dávkách ráno a večer)

Délku doby užívání přípravku stanovuje individuálně ošetřující lékař. Vždy se řiďte jeho pokyny a nepřerušujte léčení ani v případě, že vaše potíže již zcela odezněly.

Během těhotenství a kojení je možno Detralex užívat pouze na výslovné doporučení lékaře. Pokud tedy otěhotníte během léčebné kúry, okamžitě se s lékařem poraďte, zdali je pro vás vhodné Detralex nadále užívat, nebo bude nutné léčbu odložit až na pozdější dobu.

V našich podmínkách obsahuje největší balení 180 tablet a 120 tablet, což podle intenzity léčby vydrží pacientům až na dva měsíce.

Cena

V lékárnách toto balení stojí okolo 700 Kč, přičemž pojišťovny hradí jen velmi malou část ceny. Připravte se proto na doplatek v řádech stokorun, obvykle 500–525 Kč.

Zdroj: Léky na hemeroidy

Detralex bez receptu

Detralex je lék jehož výdej je vázan na lékařský předpis a není možné jeho získání bez receptu. Kromě Detralexu jsou na trhu k disposici i potravinové doplňky, které uvádějí shodné složení jako má Detralex. Potravinové doplňky ale nepodléhají náročným testům a schvalovacím řízením.

Jejich účinky jsou podobné možná méně komplexní, a jsou výrazně levnější. Ovšem stát prostřednictvím zdravotních pojišťoven se na jejich ceně nepodílí a jejich prodejní cena je podobná jako doplatek na Detralex. Zde je vidět aktuální cena potravních doplňků podobných jako je Detralex bez receptu: Diosminol a hesperidin cena.

Seznam potravinových doplňků bez receptu

Cenu uvádíme pomocí online odkazu, abyste ji vždy mohli vidět ve skutečné aktuální výši.

Název
Cena
Diohes plus
aktuální cena
Mobivenal mikro
aktuální cena
Venoruton forte
aktuální cena
Diosminol
aktuální cena
Diozen
aktuální cena

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Cena

Cena léku Detralex 500 MG 180 potahovaných tablet činí 1 102 korun.

Doplatek u léku 500 MG 180 potahovaných tablet činí 829 korun.

Zdroj: Detralex 180 tablet


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP