Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

WWW POMÁHAJÍ KAPKY DO NOSU NA ZALEHLÉ UŠI

OBSAH

Peroxid na zalehlé ucho

V případě, že má člověk zalehlé ucho množstvím ušního mazu, může vyhledat lékaře, který mu s tímto problémem pomůže, anebo si může pomoci sám. Zalehlé ucho mazem se dá snadno vyřešit pomocí ředěného peroxidu vodíku, který se dá obstarat v lékárně. Zředěný peroxid se nakape do problematického ucha a peroxid by měl množství mazu v uchu eliminovat. Peroxid by se měl nechat účinkovat asi pět až deset minut a pak je nutné ho z ucha vytřepat a ucho vypláchnout teplou vodou. Peroxid se dá do ucha nakapat pomocí injekční stříkačky (při lití by se do ucha mohlo dostat větší množství, než člověk zamýšlel).

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi UCPANÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andreaa.

Můžete dávat kapky do nosu, nasivin má od narození. Předtím vyčistit nos mořskou vodou, aby kapky lépe působily.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ucpaný nos

Co pomáhá na zalehlé ucho

Vzpřimovače páteře mají tendenci ke zvýšenému napětí. Proto tu vzniká svalová dysbalance mezi povrchovými a hlubokými svaly páteře. Je nutné pomocí měkkých technik a funkčního cvičení optimálně aktivovat hluboké svaly krční páteře a ústního dna, aby byla obnovena svalová harmonie, což mimo jiné pomáhá i na zalehlé ucho.

Zdroj: Zalehlé uši od krční páteře

Poradna

V naší poradně s názvem GENTAMICIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rozálie.

Dobrý den, mám otázku ohledně gentamicinu.
Dnes jsem byla u doktorky, která mi řekla, že mám zlatého stafilokoka a že mám užíat gentamicin do nosu.
V lékárně jsem podala recept a lékárník mi prodal GENTAMICIN WZF POLFA 0,3% do očí.
Můžu ho tedy užívat i do nosu?
Bohužel jsem tuto informaci v příbalovém letáku nenašla.
Děkuji za odpovědi :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék gentamicin jste dostala správně. Oční kapky jsou jediná forma gentamicinu, která je v Čechách k dostání. Gentamicin se používá i na záněty v uchu. Až budete kapky aplikovat do nosu, tak si lehněte na bok, mírně zakloňte hlavu a kápněte předepsaný počet kapek do nosní dírky blíže k zemi a promasírujte. Pak se otočte na druhý bok a opakujte to. Určitě si nechte po skončení léčby udělat kontrolní stěr z nosu, pro jistotu, že se léčba povedla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gentamicin

Bylinky na zalehlé ucho

Babské rady na zalehlé ucho:

  • vložit dovnitř ucha kopretinu (tu část se stonkem), a to tak, aby šla samozřejmě vytáhnout
  • dát si teplý obklad z heřmánku uvařeného v mléce
  • pít čaj ze směsi na pročištění organismu a na odhlenění
  • kloktat slanou vodu
  • použít „Švédské kapky“ z bylinek – vatu namočenou v těchto kapkách vložte do ucha a nechte působit několik desítek minut, opakujte 3–5x denně

Zdroj: Zalehlé ucho

Poradna

V naší poradně s názvem ZALEHLÉ UCHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, už čtvrtý den mám zalehlé ucho. Ale máma mi nevěří,vůbec!Nevíte co mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Až půjdeš ze školy, tak se zastav na poliklinice na oddělení ORL a popros doktora, aby ti ucho vyšetřil. Pokud v místě, kam chodíš do školy, není poliklinika, tak požádej ve škole svého třídního učitele o pomoc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zalehlé ucho

Může bolest v krku způsobit zalehlé ucho?

Začíná to bolestí v krku a končí to zalehlým uchem? Zánět nosohltanu je onemocnění, které začíná bolestí v krku, dále se přesouvá do nosu, kde se mění v rýmu. Sliznice zánětem zduří a znemožní otvírání Eustachovy trubice.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi ZALEHLÉ UŠI OD KRČNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

cviky na zalehle usi d krcni patere

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zalehlé uši od krční páteře

Domácí kapky do nosu

Solný roztok na uvolnění nosu: Smíchejte dva decilitry vody se lžičkou mořské soli a tímto roztokem naplňte buď lahvičku nosních kapek, nebo si vodu aplikujte do nosu pomocí vatových tyčinek. Tato babská rada je velmi populární a nahrazuje i klasické kapky proti rýmě.

Kapky do nosu s antibiotiky: z volně prodejných přípravků bylo možno u infekční rhinitidy použít lokálně působící kapky do nosu s antibiotiky fusafungin, které byly dostupné bez předpisu ve formě inhalačního spreje, který se aplikoval současně do úst i do nosu. Přípravek se jmenoval Bioparox, ale jeho distribuce byla v ČR ukončena bez náhrady. Ostatní kapky do nosu s antibiotiky jsou k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Babské rady na ucpaný nos

Poradna

V naší poradně s názvem ZALEHLÉ UCHO A TOČENÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BělaHrůzová.

Manžel 72 let,již 3 měsíce trpí stálým zalehnutím obou uší a závratěmi.Byl na ORL,jen hůře slyšímá naslouchátko,uši čisté,Vysoký tlak léčen praktickou lékařkou Betaxa,Tanatril,Cynt,Indap hodnoty po celý den bez velkých výkyvů.Co podniknout dále? Děkuji za odpověď Běla Hruzová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zalehlé obě uši musíte řešit jedině s lékařem v ordinaci ORL. Pokud nepomohla jedna návštěva, musíte absolvovat další u jiného lékaře ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zalehlé ucho a točení hlavy

Zalehlé ucho od rýmy

Zalehnutí uší je při rýmě zcela normální a jediná možnost, jak tento problém vyřešit, je, vyléčit se pořádně z rýmy. Zalehlé ucho povolí a odezní samo. Rýma je v podstatě zánět, který je provázen zduřením nosní sliznice.

Zdroj: Zalehlé ucho

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petrželka Stanislav.

Poslední dobou mě začalo svědit kolem nosu a uvnitř nosu.Mastičky nepomáhají ,ani lékařská vazelína.Prosím o Vaše zkušenosti.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na svědění nosu použijte krém Myfungar, který aplikujte 2 krát denně asi tak sedm dní a mělo by to zmizet.

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Zalehlé ucho po zánětu

Zánět nosohltanu je onemocnění, které začíná typicky bolestí v krku, ta se dále přesouvá do nosu, kde se mění v rýmu – sliznice zánětem zduří a znemožňuje otvírání Eustachovy trubice. Další možností je zánět středního ucha, který je nebezpečný, protože hnis tvořený zánětem tlačí na ušní bubínek a může jej protrhnout, v tomto případě je nutné co nejdříve navštívit lékaře na ORL. Tubulární katar představuje specifický zánět Eustachovy trubice způsobující slepení jejích stěn a následně její neprůchodnost a pocit zalehlého ucha.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi ČASTÉ SVĚDĚNÍ NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaboko.

Pokud bych osobně nezažila, neuvěřila bych. Roky mám problémy se svěděním nosu, s kýcháním atd. a vše jsem připočítávala - tu změně počasí, tu klimatizaci v autě... až jednoho dne jsem svůj problém objevila. Léta si kvůli syndromu suchého oka kapu oční kapky a jednoho dopoledne po nakapání do očí se strhla asi 4 hodinová alergická reakce...Syndrom suchého oka mám stále, do očí si nekapu (značku kapek do očí jsem měnila, přesto reakce vždy stejné...) a od té doby zmizelo svědění nosu, kýchání atd...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Časté svědění nosu

Kapky do nosu s antibiotiky

Pro aplikaci do nosu bylo testováno několik antibiotik. Mezi ně patří mimo jiné mupirocin, gentamicin, vankomycin, ciprofloxacin, polymyxin B, thiamfenikol, rifamycin, azithromycin a doxycyklin. Ze zkušeností vyplívá, že roztok s gentamicinem, podávaný jako nosní kapky v glykolátu sodném, byl u lidí dobře snášen a účinný. V ČR je gentamicin dostupný pouze jako kapky do očí a často bývá předepisován v této formě i pro použití do nosu.

Intranazální výplach mupirocinem v normálním fyziologickém roztoku účinně snížil počet Staphylococcus aureus v maxilárním sinu. Podobně se u sinonazálních polypóz používá nosní výplach vankomycinem. Kromě toho byla vytvořena zařízení pro intranazální podávání pro zlepšení klinických výsledků.

K dispozici jsou také kapky do nosu s antibiotiky připravované přímo v lékárně. Poměry účinných látek jsou následující:

  • Neomycini sulf. 0,05 g,
  • Dexamethasoni natrii phophas 0,0013 g,
  • Roztok septonexu pufrovaný 4,0 g,
  • Natrii chloridum 0,05,
  • Aqua purificata ad 10,0 g.

Všechny kapky do nosu s antibiotiky jsou k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky do nosu s antibiotiky

Diskuze

V diskuzi ZALEHLÉ UŠI OD KRČNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

cviky na zalehle usi od krcni patere dekuji vaskova eva brno

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zalehlé uši od krční páteře

Peroxid na zalehlé ucho

Pokud máte zalehlé ucho, může být ucpané mazem, v tomto případě pak pomáhá jako první pomoc kysličník neboli peroxid vodíku. Kysličník nakapejte do ucha a nechte ho vyšumět, po vyšumění v uchu nešťourejte a druhý den opakujte proceduru, ušní maz se uvolní sám.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi ZALEHLÉ UCHO SLAÉ SLYŠENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Vaněčková.

Prosím o radu - večer jsem měla zalehlé pravé ucho,z ničeho nic, rýmu nemám a nic podobného.V noci jsem se vzbudila a na ucho jsem neslyšla. Mám se plašit a jet na pohotovost-bohužel je sobota- aby neřekli,že s každou drobností/říká se to jinak/ tam lidi lezou. Nebo mám počkat,že to odezní samo? Děkuji N.V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana havelkova.

zalehle ucho a spatny sluch

Zdroj: diskuze Zalehlé ucho slaé slyšení

Zalehlé ucho při rýmě

Rýma je v podstatě také zánětem a je tudíž provázena zduřením nosní sliznice. Zalehnutí uší je při rýmě normální a většinou jej vyřeší vyléčení samotné rýmy.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi OTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

mám oteklý nárt a jsem 7 týdnů po výměně kolenního kloubu???Proč mi nárt otéká, děkuji za odpověď. .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlastička.

Má někdo zkušenosti s otokem nosu,?

Zdroj: diskuze Otok

Zalehlé ucho u dětí

Ve většině případů se zalehlé ucho u dětí objeví na základě počínající infekce. Zánět středního ucha je velmi časté onemocnění, které postihuje především děti nejčastěji ve věku od šesti měsíců do tří let. Onemocnění je typické pro dětský věk proto, že anatomické postavení Eustachovy sluchové trubice je pro usídlování mikroorganismů příznivější než u dospělého člověka. Další možností může být voda nebo maz v uchu dítěte. Další příčinou je i alergie.

Zdroj: Zalehlé ucho

Zalehlé ucho z větru

Zalehlé ucho z větru? Ano, i to se může stát. Jdete na procházku v silném větru bez čepice nebo se třeba projedete v kabrioletu – a druhý den ráno máte zalehlé uši. Jasně že vás napadlo, že vám do nich prostě nafoukalo. Pokud potíže neustupují, hůř slyšíte, tak radši zajděte k lékaři. Určitě uši vyšetří otoskopem a prohlédne bubínek, zda není nějak poškozený. Pokud se mu to nebude líbit, může vás poslat do nemocnice na infuzní léčbu. Po kapačkách se váš sluch určitě zlepší a můžete jít domů. Léčbu však dodržte. V případě, že příště půjdete ven opět ve větru, raději si uši kryjte čepicí nebo si do nich můžete vložit například kousek vaty.

Zdroj: Zalehlé ucho

Kapky na zalehlé ucho

Gentadex jsou sice kapky do očí, ale když se použijí do ucha, tak vyléčí zánět zevního zvukovodu. Přípravek Gentadex obsahuje dvě léčivé látky: gentamicin a dexamethason. Gentamicin patří do skupiny (aminoglykosidových) antibiotik, které jsou účinné proti bakteriálním infekcím. Dexamethason je steroid (glukokortikoid), který má protizánětlivý a antialergický účinek. Přípravek Gentadex oční kapky se používá k léčbě citlivých zánětlivých bakteriálních infekcí v předních segmentech oka. Do ucha se kape u dospělých a dětí v dávce 1 kapka po 4–6 hodinách každý den. Pokuste se rozprostřít dávkování do pravidelných intervalů během dne.

Jak dlouho se přípravek Gentadex používá: Během léčby bude váš lékař pravidelně kontrolovat účinnost léčby v závislosti na závažnosti onemocnění. Váš lékař rozhodne o dalším pokračování nebo změně léčby. Pokud se známky a příznaky nezlepší do dvou dnů, poraďte se prosím se svým lékařem.

Jestliže jste použil(a) více přípravku Gentadex, než jste měl(a), nejsou zapotřebí žádná zvláštní opatření. Při náhodném požití přípravku dítětem nehrozí nebezpečí otravy. Gentadex je čirý, bezbarvý až slabě žlutý roztok. Jedno balení obsahuje 1 polyethylenovou lahvičku (10 ml) s polyethylenovou kapací vložkou a šroubovacím uzávěrem.

Zdroj: Zalehlé ucho

Zalehlé ucho z letadla

Každému, kdo už letěl letadlem, se to již jednou minimálně stalo. Uši v letadle zaléhají nebo začnou bolet vlivem rychlé změny tlaku. Může se vám to přihodit jak při vzletu, tak po přistání. Tlak vzduchu v bubínkové dutině by se měl v normálu rovnat tlaku atmosférickému. Když letadlo nabírá na výšce, atmosférický tlak se snižuje a vzniká tak tlakový rozdíl, který vmačkává ušní bubínek. To je vlastně zalehlé ucho. Ucítíte ho, jakmile letadlo výrazněji klesne nebo stoupne. Pomoci vám může jednoduchý trik: nadechněte se, ucpěte si nos a pak jím jakoby foukněte, až vám zalehnou a po polknutí odlehnou uši.

Zdroj: Zalehlé ucho

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Zalehlé ucho z vody

Ano, i z vody můžete mít zalehlé ucho. Ve většině případů se jedná o zánět zevního zvukovodu. To je typická nemoc z vody bez ohledu na její kvalitu. Ucho vám prostě zalehne. Stačí, aby byl v uchu nahromaděný maz, otvor je zúžený a voda nemá, jak vytéct ven. Dostane se ke zvukovodu a problém je na světě. Ve zdravém uchu voda normálně nezůstane a samovolně vyteče ven. Někdy stačí počkat do rána, voda vyteče díky změně polohy hlavy a tlaku na polštář. Ale pokud se to nepodaří, raději zajděte k lékaři, protože většinou za dva tři dny po nepříjemném zalehnutí začne ucho bolet. A vyklube se z toho bolestivý zánět zevního zvukovodu.

Zdroj: Zalehlé ucho


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP