Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ZA JAK DLOUHO ŮČINKUJE FORTRANS

OBSAH

Za jak dlouho Fortrans působí

Účinek roztoku se dostaví během 1 hodiny.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU PO PŘÍPRAVKU FORTRANS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava Bílá.

Ve čtvrtek jsem byla na kolonoskopií a pak jsem měla bolest v krku a hučení v uších. Bolest v krku se stále zhoršuje a nemohu spát, polykat. Už jsem použila zatím verde, kloktala šalvějí, ale je to čím dál horší. Děkuji za odpověď. Bílá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest v krku asi nebude přímo souviset s kolonoskopií ani s přípravou na ni pomocí přípravku Fortrans. Nejspíše jste se nakazila infekcí, která se projevila zánětem v krku. Tantum Verde je skvělý pomocník, ale je slabý. Mnohem účinnější je kloktadlo nebo sprej Jox. Ten obsahuje koncentrovaný jód, který bezvadně dezinfikuje krk i dutinu ústní. Jestli chcete opravdu účinný lék, tak pak jedině po vizuální kontrole v ordinaci ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku po přípravku fortrans

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták přípravku Fortrans.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem ZA JAK DLOUHO ÚČINKUJE DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Závadská.

Prosím o poznatek, za jak dlouho začne účinkovat Detralex při silných bolestech nohou. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

První účinky Detralexu se můžou objevit po 28 dnech. Detralex zpevňuje žilní stěnu a to chvíli trvá než se stěna všech žil obmění.

Zdroj: diskuze Za jak dlouho účinkuje detralex

Kde se dá koupit a jeho cena

Fortrans je dostupný v každé lékárně. Fortrans bez receptu není možné zakoupit.

Maximální úhrada pojišťovny je 248,55 Kč.

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 271,45 Kč.

Nejvyšší možný doplatek pacienta činí 22,90 Kč.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Fortrans s džusem

Aby se vám Fortrans lépe konzumoval, můžete jej zředit džusem. Ředění musí být přesně podle návodu. Přípravek se podává orálně, je určen pouze pro dospělé a starší osoby. Každý sáček musí být rozpuštěn v 1 litru vody. Míchejte do úplného rozpuštění prášku. Potřebné množství k vyprázdnění střevního obsahu je 1 litr roztoku na 15 až 20 kg tělesné hmotnosti, což odpovídá průměrné dávce 3-4 litry roztoku. Roztok může být podán v buď jedné dávce (3-4 litry večer před výkonem), nebo ve dvou dávkách (2 litry večer před výkonem a 1-2 litry v den výkonu, nebo 3 litry večer před výkonem a 1 litr ráno v den výkonu). Doporučuje se, aby podání přípravku bylo dokončeno 3 až 4 hodiny před výkonem. Roztok se pije rychlostí 1 litr za hodinu.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Kombinace Lexaurin a alkohol

Lexaurin nesmí být užíván společně s alkoholem a jinými léky s tlumivým účinkem, jako jsou například některé typy léků na alergii, na bolest či antidepresiva, dále s léky na uklidnění a léky na spaní. Lexaurin nesmí užívat těhotné ani kojící ženy.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Diskuze

V diskuzi ZA JAK DLOUHO ÚČINKUJE DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Závadská.

Prosím o poznatek, za jak dlouho začne účinkovat Detralex při silných bolestech nohou. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, první úleva mi u Detralexu přišla asi po týdnu. A zhruba po tom měsíci už jsem se cítila dobře. Ale beru ho už furt.

Zdroj: diskuze Za jak dlouho účinkuje detralex

Složení

Fortrans je osmotické laxativum. Podání přípravku vyvolá úplné vyprázdnění střevního obsahu. Přípravek má takové složení, že připravený roztok nezpůsobí po požití žádnou střevní ani plazmatickou nerovnováhu elektrolytů.

Účinnou látkou je macrogolum 4000: 64,00 g v 1 sáčku.

Pomocnými látkami jsou chlorid sodný, chlorid draselný, hydrogenuhličitan sodný, síran sodný, sodná sůl sacharinu.

Tento léčivý přípravek obsahuje polyetylenglykol. Reakce alergického typu (vyrážka, kopřivka, otok) byly hlášeny u přípravků, které obsahovaly na polyetylenglykol. Elektrolytové poruchy se u tohoto přípravku neočekávají z důvodu jeho složení; výjimečně však byly u rizikových pacientů hlášeny poruchy vodního a iontového hospodářství. Tento přípravek by se měl tedy užívat s opatrností u pacientů s rizikem rozvoje poruch vodního a iontového hospodářství, jako jsou pacienti se změněnou funkcí ledvin, se srdečním selháním nebo s doprovodnou diuretickou (odvodňovací) léčbou. Přípravek by měl být z důvodu rizika aspirační pneumonie (= zápal plic z vdechnutí) podáván s opatrností a pouze pod lékařskou kontrolou pacientům s tendencí k aspiraci, pacientům upoutaným na lůžko nebo pacientům s poruchou neurologických funkcí či s motorickými poruchami. Přípravek by měl být podán těmto pacientům vsedě a eventuálně nasogastrickou sondou. Fortrans by měl být podáván starším pacientům v chatrném celkovém stavu pouze pod lékařským dohledem. U pacientů se srdeční nebo ledvinnou nedostatečností hrozí riziko akutního plicního otoku v důsledku přetížení vodou.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem ZA JAK DLOUHO ÚČINKUJE DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Závadská.

Dobrý večer, paní doktorka na cévním mi předepsala Detralex na bolesti nohou. Přitom mi ale sdělila, že to jsou problémy z cukrovky, na kterou se už pár let léčím. Beru tablety. Myslíte, že Detralex je správná volba, pokud jsou problémy s nohama z diabetu? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex se používá na léčbu chronické žilní nemoci a to zejména, když vlivem této choroby vznikají viditelné křečové žíly, otoky a kožní změny. Dalším ukazatelem pro léčbu Detralexem je reflux diagnostikován pomocí ultrazvuku jako nepřímý doklad žilní hypertenze. V případě, že po 2 - 3 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, v léčbě se dál nepokračuje.
Zkuste vydržet užívat Detralex 3 měsíce a pak společně s doktorkou vyhodnoťte přínosy léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za jak dlouho účinkuje detralex

Zkušenosti

Balení přípravku Fortrans obsahuje 4 sáčky s práškem. Obsah každého sáčku se rozpustí v 1 litru tekutiny (voda, čaj, džus) a popíjí se rychlostí 1 litr během 1 hodiny. Účinky roztoku se dostaví během 1 hodiny. U citlivých pacientů může roztok vyvolat pocit na zvracení. Chuť roztoku si můžete zpříjemnit vychlazením, ochucením cukrem, šťávou, citronem. Příprava by měla být dokončena nejméně 4 hodiny před vyšetřením. Pokud se vám i přesto nepodaří dosáhnout dostatečné přípravy (vylučování čiré tekutiny), oznamte to sestře a lékaři před vyšetřením.

Jste-li drobné postavy, netrpíte na zácpy, nejste diabetik a po 3. litru roztoku z vás odchází jen čirá tekutina bez příměsi stolice, nemusíte již 4. litr roztoku pít. V jiném případě vypijte vždy 4 litry roztoku, nerozhodl-li váš ošetřující lékař jinak.

Začátek popíjení roztoku přizpůsobte termínu vyšetření:

  • Termín vyšetření v ranních hodinách: Vypijte 4 litry roztoku v odpoledních a večerních hodinách den před vyšetřením. Pokud jste diabetik, začněte přípravu dříve - od 14. hodiny.
  • Termín vyšetření v poledne: 3 litry vypijte ve večerních hodinách, 1 litr roztoku brzy ráno (od 6 hodin).
  • Termín vyšetření odpoledne: 4 litry roztoku vypijte v ranních hodinách v den vyšetření.
  • Den vyšetření: Až do vyšetření nejezte, 3 hodiny před vyšetřením byste neměli pít tekutiny. Pokud máte termín vyšetření v ranních hodinách, je lepší si léky, které užíváte pravidelně, vzít až po kolonoskopickém vyšetření.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem ZA JAK DLOUHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Za jak dlouho začnou antibiotika působit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Antibiotika začínají působit do 20 minut od spolknutí. Znatelná úleva přichází za 24 hodin. Poslední zbytky antibiotik se z těla vyloučí do dvou dnů od posledního spolknutí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za jak dlouho

Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Lexaurin má rychlý nástup účinku a při dlouhodobém užívání na něj vzniká závislost. Lexaurin je lék, který člověku na několik hodin uleví od úzkosti. Nic míň, a hlavně nic víc. Úzkost většinou vyplývá z ne zcela ideálního životního stylu a nezvládání starostí, stresu a vztahů. Lékem se řeší následek těchto problémů, ale každý může udělat něco i proto, aby vyřešil příčinu „nechemicky“, tedy trpělivou prací na sobě.

Zdroj: Nástup účinku u Lexaurinu

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘOVÁNÍ HOTOVÝCH JÍDEL DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zavařování hotových jídel do sklenic

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nika.

Dobrý den, jak dlouho má být člověk se svrabem doma? A když je 4 dny po namazání InfectoScab tak kdy může do kontaktu s blízkými osobami? A jak dlouho trvá než se úplně ztratí ta vyrážka? A co doporučujete za mast na to aby to nesvědělo? Děkuji předem za odpověď.

Nika

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Nástup účinku

Výhodou benzodiazepinů, mezi něž patří i lék Lexaurin, je jejich specifická účinnost. To znamená, že na určitou poruchu je obvykle vhodný konkrétní benzodiazepin. Další výhodou je rychlost, s níž se dostavují účinky. Obvykle se tak stane již přibližně po 15 minutách od polknutí tablety. Časové rozpětí účinků je v rozmezí 12 až 70 hodin v závislosti na dávce. Lexaurin má dlouhý poločas vylučování, a to nad 18 hodin.

Dávkování je velmi individuální a lékař ho stanovuje podle potíží pacienta a jejich příčin, doporučuje se však začínat s co nejnižšími dávkami a v případě potřeby je postupně zvyšovat. Obvyklá dávka je 1 tableta 1–3x denně před jídlem nebo s jídlem. Léčba by neměla přesáhnout 3 měsíce, hrozí riziko závislosti). Lexaurin je potřeba při ukončení léčby opět vysazovat postupně.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Lexaurin před zkouškou

Lexaurin před zkouškou často využívají studenti. Dokáže totiž snížit napětí a stres. Ovšem je zde velké varování. Jednou tento lék pomůže, ale při delším užívání může dojít k závislosti a pak již v žádném případě nepomáhá. Obecně se tato indikace nedoporučuje a není uvedena v SPC. Dle zkušeností studentů je tato forma uvolnění často praktikována. Dávkování však patří do rukou lékaře a samovolné užívání je cestou do pekel.

Lexaurin je lék vázaný na lékařský předpis, který je na trhu ve dvou silách: 1,5 mg a 3 mg (účinnou látkou je bromazepam). Předepisuje se dospělým pacientům trpící napětím, stresem a různými stavy úzkosti většinou vážnějšího rázu, kdy v důsledku úzkosti dochází také například k nespavosti, objevuje se bolest hlavy, křeče zažívacího ústrojí a podobně.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Jak dlouho nejíst

Otázka, kdy můžu jíst po plombě, je opravdu důležitá, protože nedodržení stanovené doby může vést k nevratnému poškození výplně a nutnosti jejího předělání. To se týká především tmavých výplní z amalgámu.

Tmavá plomba

U amalgámové výplně se nesmí nic kousat po dobu minimálně 2 hodin od jejího dokončení.

Bílá plomba

U fotokompozitní bílé plomby se může kousat ihned po jejím dokončení.

Zdroj: Bílá plomba - jak dlouho nejíst

Za jak dlouho působí Šaratica

Projímavé účinky Šaratice se projeví do dvou hodin od vypití první dávky.

Zdroj: Šaratice voda

Předávkování

Excitabilita byla zaznamenána po požití vysokých dávek dětmi. Ve studiích sebevražd tří izolovaných případů se předpokládá, že příčinou smrti bylo požití tolperisonu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Za jak dlouho zabere lék Mydocalm

Účinná látka tolperison obsažená v léku Mydocalm je centrálně působící svalový relaxant, který působí na retikulární formaci v mozkovém kmeni blokováním napěťově řízených sodíkových a vápníkových kanálů.

Tolperison se téměř úplně vstřebává ze střeva a své maximální koncentrace v krevní plazmě dosahuje po 1,5 hodině po podání. Je rozsáhle metabolizován v játrech a ledvinách. Látka se vylučuje ledvinami ve dvou fázích; první s poločasem dvě hodiny a druhá s poločasem 12 hodin.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP