Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ZAVISLOST NA HYPNOGENU

OBSAH

Závislost

Jejich pravidelné užívání způsobuje závislost, po vysazení se pak objeví abstinenční příznaky, jako je bolest hlavy, bolest svalů, úzkost, bušení srdce a neklid. Benzodiazepiny by neměly být podávány pacientům s myastenií gravis. Při dlouhodobějším užívání benzodiazepinů by neměly být náhle vysazeny, jinak se může objevit nepříjemná nespavost s abstinenčními příznaky.

Zdroj: Léky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem MELANIN TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše tesaříková.

budu spát po těchto tabletách i když beru leta na spaní Hypnogen?děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vyzkoušejte to a dejte mi vědět, jestli se vám usíná líp po melaninu. Vyzkoušení není nebezpečné, vždy se můžete vrátit zpět k Hypnogenu. Obojí je na přírodní bázi.

Zdroj: diskuze Melanin tablety

Závislost na Lexaurinu

Při dlouhodobém užívání vysokých dávek se může vyskytnout léková závislost.

Zdroj: Lexaurinem proti depresi

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA COCA COLE LICHT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena Loschnerová.

píji jí patnáct let po doporučení lékaře asi taky jako já nevěděl že je na ní silná závislost. Je mě šedesát dva let malý důchod a když si co ca colu nedám je mi krutě zle a tím si jí proste dám znovu ,mám spoustu nemocí ty nejsou z coly ale určitě mi nepomáhá ,piju jí až šest litrů deně .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na coca cole licht

Závislost na Hypnogenu

Hypnotika jsou nejčastěji předepisovanými psychoaktivními látkami. K rozvoji závislosti je obvykle zapotřebí nejméně několika měsíců každodenního užívání, ale existují velké individuální rozdíly. Mnoho pacientů středního věku začne užívat hypnotika proti nespavosti. Stanou-li se závislými, začnou obvykle navštěvovat několik lékařů, aby získali dostatečné množství látky na lékařský předpis. Syndrom závislosti se může rozvinout během několika měsíců většinou s typickým somatickým odvykacím stavem. Tento je charakterizován třesem jazyka, víček nebo napřažených rukou, nauzeou, dávením nebo zvracením, tachykardií a neklidem. Dále se vyskytují bolesti hlavy, poruchy spánku až nespavost, celková malátnost či slabost. Mohou se objevit přechodné iluze či halucinace, paranoidita. Závislý pociťuje úzkost, napětí. Syndrom může přetrvávat řadu dnů až týdnů. Někdy se rozvinou v počátku odvykacího stavu křeče, může následovat delirantní stav. V některých případech může stav končit smrtí.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Diskuze

V diskuzi ZAVISLOST NA COCA COLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Muj pribeh o cole zde: poctive-jidlo.cz/zav…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zavislost na coca cole

Závislost na alkoholu – test

Zde je uveden odkaz na test závislosti na alkoholu.

Zdroj: Závislost na alkoholu

Diskuze

V diskuzi JABLKOVY PŮST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RD.

Ano jedna se o zavislost. Ja jsem si jednou koupil colu a zavisloti jsem se zbavoval několik tydnu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jablkovy půst

Zkušenosti s lékem Hypnogen

Léky na nespavost jsou předepisovány pouze v případě, že nezabírají opatření spánkové hygieny, pak se užívají hypnotika. Na těchto látkách se však dá vybudovat závislost. Mezi hypnotika patří i lék Hypnogen.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA COCA-COLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer, chtěla jsem se prosím zeptat nechtěl by si prosím semnou někdo napsat o závislosti na coca cole ?? Také se nemůžu odloučit od ní... Je pravda že jsem nabrala přitom vím že v tom je hodně cukru ale nejde mi se toho vzdát. :( Potřebuji nějakou radu prosím. Děkuji mockrát.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na coca-cole

Srovnání Hypnogenu a Stilnoxu

Zolpidemi tartras 10 mg v jedné tabletě je léčivá látka přípravku Hypnogen, který zkracuje dobu nástupu spánku, snižuje počet probouzení, prodlužuje celkovou délku spánku a zlepšuje jeho kvalitu tím, že obnovuje jeho normální strukturu. Hypnogen užívají dospělí, kteří trpí nespavostí. Přípravek je určen ke krátkodobému použití.

Také přípravek Stilnox obsahuje léčivou látku zolpidemi tartras, a to 10 mg v jedné bílé podlouhlé potahované tabletě, na jedné straně s půlicí rýhou, na druhé s potiskem „STILNOX“. Lék Stilnox se podává při krátkodobé léčbě nespavosti tam, kde nespavost zneschopňuje nebo vede k těžkému stresu nemocného.

Stilnox a Hypnogen jsou totožné léky, liší se pouze názvem a výrobcem. Stinox je originální přípravek firmy Sanofi-aventis, s.r.o., kdežto držitelem registrace u léku Hypnogen je Zentiva, k.s., Praha, Česká republika.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Poradna

V naší poradně s názvem LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Merglová ludmila.

Dobrý den beru lexaurin3 4měsíce a to 1/2 ráno a 1/2 večer mohu ho brát sále když mi pomáhá? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lexaurin 3 v dávce půl tablety dvakrát denně je možné užívat dlouhodobě, ale po několika měsících přestane tato dávka účinkovat a pro dosažení stejných výsledků, jako nyní, bude třeba zvýšit jeho dávku. Lexaurin při dlouhodobém užívání vysokých dávek - několik tablet denně způsobuje lékovou závislost, která pak může úplně zničit kvalitu života. Lexaurin by neměl být jediným prostředkem k dosažení klidu a uspokojení, ale měl by být kombinován s psychoterapií a duševním tělocvikem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lexaurin

Jak řešit závislost na Coca Cole?

Jediným řešením je svěřit se lékaři, nechat si stanovit hladinu glukózy a eventuálně navštívit kromě internisty také psychologa kvůli možné závislosti na chuti tohoto nápoje. Sečteme-li celkové množství přijaté tekutiny, dostaneme se na 7 litrů, přičemž horní hranice přijatelného množství za den se pohybuje kolem 4 litrů, fyziologická kolem 2 litrů. Při takovémto nadměrném pití tohoto nealkoholického nápoje tělo ztrácí důležitý draslík a vlivem dlouhodobě vysokých dávek kofeinu se může rozvinout srdeční arytmie nebo hypertenze, což ve společné kombinaci s nedostatkem draslíku může skončit až smrtí takového spotřebitele. Je potřeba vyhledat lékaře!

Zdroj: Závislost na coca-cole

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA ALKOHOLU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

nabízíme léčbu závislosti na alkoholu. více na www.zacitzit.cz
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na alkoholu diskuze

Možná rizika

Hrozí vznik fyzické a psychické závislosti na Rivotrilu. Na vznik psychické a fyzické závislosti má vliv velikost a délka užívání léku. Čím déle Rivotril užíváte, případně čím větší dávky berete, tím větší existuje pravděpodobnost, že se u vás závislost projeví. Může vzniknout již po krátké době užívání. A osoby, které trpí nebo trpěly závislostí na lécích či alkoholu, jsou jejím vznikem ohroženi ještě více.

Pokud Rivotril náhle vysadíte, závislost se projeví prostřednictvím abstinenčních příznaků. Mezi ně patří například třes, epileptické záchvaty, necitlivost a brnění končetin, celkový neklid, pocení, poruchy spánku, bolesti hlavy a svalů, extrémní úzkost, zmatenost, podrážděnost, halucinace, přecitlivělost na světlo, hluk a tělesný kontakt.

Zdroj: Rivotril

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZASTAVIT ZVONĚNÍ V UŠÍCH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Zajíčková.

Je mi opravdu divné, že po 1,5 l l vína mě tinius přejde. Naprosto.
V čem je tedy závada co mám dělat?
Diky za radu.
J. Z.



.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co máte dělat? Zamyslet se nad sebou a uvědomit si, že při pravidelné konzumaci 2 láhví vína vznikne za nedlouho závislost, kterou pak nejde ovládat. U alkoholu platí rčení: Když můžeš přestat, tak nechceš. Když pak později chceš, tak už nemůžeš. A to je velmi smutné v porovnání s újmou, kterou způsobuje tinnitus (zvoněním v uších). Za to opravdu ty účinky, které u sebe pozorujete nestojí. Mnohem šetrnější řešení je, přehlušit zvonění v uších jiným zvukem. Existují drahé přístroje, které vydávají speciální frekvence, jenž při styku s vibracemi vašeho tinnitu utlumí vjem ucha a výsledek je, že neuslyšíte svůj tinnitus. Ale nebojte se, že to budete muset zaplatit. Češi vždy naleznou řešení zdarma. Na youtube si právě zdarma můžete přehrát různé kolekce zvuků, které tlumí tinnitus. Vzhledem k tomu, že je nutné nalézt správnou frekvenci, tak budete muset chvíli laborovat, které z videí vám vyhovuje nejlépe a u toho pak vyladit hlasitost, aby vás to nerušilo při usínání. Tady je odkaz na několik dlouhých kolekcí: www.youtube.com/resu… Hodně štěští.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvonění v uchu

Ellenbergovy indikační hodnoty

Ellenbergovy indikační hodnoty podávají informaci o podobnosti v druhovém složení mezi vegetačními rostlinami a ekologickými nároky rostlinných druhů v terénu.

Většina běžných druhů středoevropské flóry má přiřazeno číslo, které něco říká o vztahu k základním charakteristikám prostředí. Nejužívanější jsou Ellenbergova indikační čísla. Ellenberg (1974, 1991) udává čísla mezi 1 a 9 pro závislost na světle (1 – totální stínomil, 9 – totální světlomil) a teplotě (T, 1 – chladnomilný, 9 – teplomilný), dále pro kontinentalitu druhu (K, 1 – oceanický, 9 – kontinentální druh), závislost na vlhkosti (F, 1 – suchomil, 9 – vlhkomil, 10 až 12 pak pro vodní rostliny), půdní reakci (R, 1 – kyselé půdy, 9 – bazické a vápnité půdy), zásobení dusíkem (N, – možná spíš pro celkovou úživnost, 1 – chudé, 9 – bohaté). Symbol × je k danému faktoru indiferentní.

Zdroj: Pelyněk pravý

Diskuze

V diskuzi ... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Koka se do coca-coly nepřidává už nějakých 15 let, bylo to úředně zakázáno protože koka je nepovolená droga. Závislost je tedy podle mě na cukru který je v nápoji obsažen v hojné míře a který je návykový, hlavně když je "zamaskovaný" kyselejší chutí fosforečnanů. Pokud by jste pila colu bez fosforečnanu (lehká kyselina) tak by vás její sladká chuť donutila zvracet. Takhle se tělo raduje že má vysoký příjem cukru a "nepřesladí" se vám jazyk jak to bývá u sladkostí. Jinak paní Růženo, nevím co máte za lékaře ale je to důkaz že naši zdravotnictví je v troskách když vám lékař doporučí něco tak... odporného, nezdravého a chemického jako je cola a tvrdí že vám to pomůže. Neznám sice Váš problém ale troufám si tvrdit, že kdyby jste zašla k výživovému specialistovy, který by Vám upravil jídelníček, tak by žádné obtíže nebyly :) A o těch nemocí které "určitě nejsou z coly" bych si tak jistá nebyla, troufám si to tipovat na řídnutí kostí, problémy se zubní sklovinou a zuby celkově a špatný ne-li přímo zničený trávicí trakt. A pokud pijete "light" tak bych se nedivila ani nádorovým onemocněním, přidává se do ní výše zmíněný aspartam který prokazatelně zvyšuje riziko nádorů na mozku, může narušit metabolismus aminokyselin a struktur proteinů, integritu genetického materiálu, nervové funkce a hormonální rovnováhu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze ...

Léky na spaní bez předpisu

Nespavost se dá léčit pomocí volně prodejných léků. Tyto léky jsou vhodné pouze pro přechodnou nebo krátkodobou nespavost. Jakmile by byly tyto léky používány déle, může dojít ke změnám spánku. Zároveň může být vytvořena závislost na tyto léky. Pokud jde o chronickou nespavost, měla by být vždy diagnostikována a léčena odborníkem, tedy lékařem.

Zdroj: Léčba nespavosti

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ A PÁLENÍ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Dobrý en,
no, abych pravdu řekl, tak mi léčba stoprocentně taky nezabírá, hlavně v létě je to horší, ale když si léky vysadím, je to mnohem horší a opravdu poznám, že se blíží šestá hodina, kdy léky beru. No a vlastně to ani není léčba, jen potlačování projevů svědění.. Rád bych se mýlil, ale někdy mám takový dojem, že jsem si už za ty asi tři roky, vytvořil i závislost, ale jsem za léky vděčný, protože to svědění bez těch léků mě opravdu úplně vyřadilo z běžného života. Nejhorší na tom je, že většině lékařů je to úplně, ale úplně jedno, já jsem si musel všechna vyšetření zařizovat sám, několikrát jsem měnil i kožní lékařku, ta první mi stále celý rok cpala nějaké masti. Ani neurolog nejevil moc velký zájem o moji léčbu a to mě docala mrzí, nebo spíš mi to dost vadí, vždyť si doktory platíme, tak proč je platit ještě jednou??
Asi vás bude zajímat, jaké léky teď beru. Tak je to kombinace Tutus, nebo jim podobné (Zaldiar), s Babakirem.Ráno užívám 1 krát Zaldiar a 1 krát Babakir 150mg.
Večer pak zase 1krát Zaldiar(ten mi teď doktor napsal místo Tutusu, ale je to jen jiný výrobce, složení je stejné jako u Tutusu)a pokud možno tak 1krát Babakir jen 75 mg.
Ale je docela možné, že složení léků je individuální, mně se doktor na Amb. bolesti trefil do tohoto složení napoprvé. Zpočátku jsem asi tři měsíce do tohoto složení bral i nějaká antidepresiva od psychiatra, až tam mě to svědění dohnalo. Začalo to u mě vlastně krátký čas po tom, co jsem přestal kouřit a samozřejmě začal přibírat na váze.V březnu to byli dva roky, co beru léky, které alespoň trochu pomáhají.
Tak doufám a přeji vám, aby vám váš doktor na Amb. bolesti našel nějakou vhodnou a hlavně účinnou léčbu co nejdřív, protože vím, že je to svědění opravdu k zbláznění a jen těžko vám to uvěří někdo, kdo to nezažil. Tak hodně štěstí, hlavně teda zdraví.....
Zdenek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub.

Dobry den,
Dekuji za vasi odpoved. Je mozne s vámi komunikovat emailem na přímo? Mel bych par otazek a diskuze tu neni zrovna vhodne reseni.

Predem dekuji,

Zdroj: diskuze Svědění a pálení v tříslech

Alkoholismus

Alkoholismus nebo též závislost na alkoholu, opilství je chronické recidivující onemocnění postihující nejen celou osobnost postiženého jedince po stránce psychické a fyzické, ale i jeho blízké, zvláště pak rodinné příslušníky. Patří mezi nejzávažnější a nejrozšířenější formy závislosti. Obecně lze o alkoholismu hovořit tehdy, dosáhne-li závislost na alkoholu takového stupně, že škodí buď jedinci samému, společnosti, nebo oběma. Tuto nemoc je možné stejně jako všechny ostatní duševní i tělesné poruchy léčit. Průběh závislosti na alkoholu je různý. Odlišuje se mimo jiné podle toho, jaký alkohol je zneužíván.

V České republice je alkohol problém, který je často bagatelizován. Dá se říci, že lidí, kteří problematicky konzumují alkoholické nápoje, jsou v Česku desetitisíce. Z dostupných statistik vyplývá, že potíže tohoto druhu má 25 % mužů a 10 % žen. Znepokojující je i rozšířenost konzumace alkoholu mezi mládeží. Tento fenomén je na okraji zájmu veřejnosti a zastiňuje ho viditelnější drogová problematika. Je nutné konstatovat, že alkohol, i přesto, že je legální, pořád zůstává drogou srovnatelnou s kokainem nebo opiáty. Nabaluje na sebe celou řadu negativních jevů, jako je kriminalita, rozvodovost, sekundární chronická až smrtelná onemocnění.

Zdroj: Závislost na alkoholu

Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Lexaurin má rychlý nástup účinku a při dlouhodobém užívání na něj vzniká závislost. Lexaurin je lék, který člověku na několik hodin uleví od úzkosti. Nic míň, a hlavně nic víc. Úzkost většinou vyplývá z ne zcela ideálního životního stylu a nezvládání starostí, stresu a vztahů. Lékem se řeší následek těchto problémů, ale každý může udělat něco i proto, aby vyřešil příčinu „nechemicky“, tedy trpělivou prací na sobě.

Zdroj: Nástup účinku u Lexaurinu

Condrosulf zpomaluje ztrátu kloubní chrupavky

Lék Condrosulf snižuje nejen bolest a závislost na lécích proti bolesti, což bylo prokázáno v klinických studiích, ale také zpomaluje úbytek kloubní chrupavky o více než 70%. Klinické studie také odhalily, že Condrosulf má v mnoha případech schopnost zcela zastavit ztrátu kloubní chrupavky. Condrosulf se běžně používá jako účinný prostředek, který výrazně zpomaluje a stabilizuje ztráty chrupavky v kloubním prostoru.

Zdroj: Condrosulf na osteoartrózu

Izomery chondroitinu sulfátu snižují závislost na lécích proti bolesti

Mnohdy se dnes ještě setkáváme s jevem, kdy léčba osteoartrózy se zaměřuje jen na zmírnění bolesti bez ohledu na základní příčinu – úbytek chrupavky. Některé léky proti bolesti NSAID mají vážné vedlejší účinky. V nedávné dvouleté studii účastníci používali jak NSAID léky proti bolesti tak i Condrosulf a vyšlo najevo, že během doby, kdy byli léčeni lékem Condrosulf, tak spotřebovali o 17% méně léků proti bolesti.

Zdroj: Condrosulf na osteoartrózu

Morfium při rakovině

Morfium je nejčastěji užívaný lék na bolesti při rakovině. Čeští lékaři na rozdíl od svých západních kolegů předepisují onkologickým pacientům méně tišících léků. Důvodem jsou obavy z toho, že morfium může způsobovat závislost a další zdravotní problémy. Ne každá rakovina bolí stejně, například lidé s leukémií netrpí tak velkými bolestmi, naopak nádory kostí či slinivky břišní způsobují až krutou bolest. Morfium je pro tyto onkologicky nemocné pak životně důležitým lékem.

Zdroj: Morfium


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP