Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ZAVODNĚNÍ ORGANISMU PŘÍČINA

OBSAH

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY ZAVODNĚNÍ TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Naprosto s článkem souhlasím, strašně dlouho jsem bojovala s váhou až jsem zjistila, že mám v sobě spoustu vody. Po odvodnění organismu a vysazení HA šli konečně kila dolů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Dobrý den., v rodině se nám vyskytl případ vysokého množství vody v těle, spojený s celkovým kolapsem organismu vinou špatně funkce ledvin. Na internetu jsme se dozvěděli o jakémsi ukládání krystalů soli v ledvinách.
Také mi byl nabídnut přípravek H2Oout (forte) a nevím zda je to správná volba. Jedná se o kapsle.
Měli by mít i podstatný vliv na úpravu pH krve.
Také nevím zda je možno tento přípravek hradit z Veřejneho ZP.
Mám o rodinnem prislusnikovi jen kusé informace a chtěli by jsme se také dozvědět zda je mozne nějakým způsobem zanesene ledviny vyčistit. Např ultrazvukem. Nebo něčím podobným.
Ještě mám jeden malý dotaz:
Je mozné aby vysoká hladina co2 v krvi také zpusobovala zavodnění. Nebo blokovala tvorbu červených krvinek?? Díky za odpověď.

Zdroj: diskuze Příčiny zavodnění těla

Co způsobuje zavodnění organismu

Příčiny zavodnění jsou různé, může se jednat o hromadění soli v organismu, konzumaci nadměrného množství soli nebo cukru v potravě, zadržování vody v těle v těhotenství nebo před menstruací, překyselení organismu, špatnou funkci lymfatického systému, nedostatečný pitný režim, konzumaci alkoholu, nevhodnou hormonální antikoncepci, ale také o nemoci, jako je cirhóza jater, onemocnění ledvin, srdeční choroby nebo vysoký krevní tlak.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Zavodnění při menstruaci

Častou příčinou, proč se zdražuje voda v organismu, je přehnané solení, cukr, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může být tělo zavodněno i před menstruací, po ní však problém ustoupí.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi ZAVODNĚNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli má někdo zkušenosti ze zavodnění nohou a kolen a kotníků,byla jsem u lékaře sice mi napsal léky,ale neustupuje mi to,mám nohy těžké napínající,hlavně večer,trvá mi to zhruba měsíc a příbírám i na váze,máte-li někdo s tím zkušenosti,prosím o radu s tímto problémem. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den, měla jsem dlouhou dobu stejný problém jako vy. Oteklé nohy v kotnících, pocit těžkých nohou a do toho sedavé zaměstnání a braní antikoncepce. Nechala jsem si u Dr udělat kompletní vyšetření a vyšlo mi velké množství vody v těle. V lékárně mi doporučili H2Out Forte, tak vyzkoušejte.

Zdroj: diskuze Zavodnění nohou

Zavodnění svalů

Trénink způsobuje zavodnění svalů. Nevhodné aktivity při zavodnění svalů jsou veškeré tvrdé a silové sporty, posilování, jako je posilovna, běhání, vacupressy, jízda na kole, jízda na rotopedu, zumba, aerobik. Při užívání sportovní výživy, která obsahuje samotný kreatin monohydrátu, se může vyskytnout zavodnění a následné zatuhnutí svalů.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi OČIŠTĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Mě na pročištění organismu pomohla goldenyacca,cítím se velmi dobře a plná energie.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očištění organismu

Nebezpečí při odvodňování

Nebezpečím při masivním odvodnění může být dehydratace, což je opak zavodnění. Pokud máte pocit, že jste odvodnění (například rychlý pulz v klidu, málo močení, málo slin, popraskané rty), ihned kontaktujte ošetřujícího lékaře, jelikož se jedná o stav ohrožující život. Pamatujte, naše tělo je tvořeno ze 70 % z vody. Pokud tekutinu organismu nedodáte, dochází k poškozování buněk a tělo začíná s vodou šetřit, což se projeví na vašem zdraví.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ODVODNĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

vhodný přípravek na odvodnění organismu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na odvodnění organismu

Zavodnění organismu a srdce

Otok je vždy signál těla, že v něm něco není v pořádku. Některé nemoci se projevují tím, že se v těle zadržuje voda. Může se jednat o srdeční choroby, onemocnění ledvin nebo cirhózu jater. Ty musí léčit lékař a domácí rady na odvodnění nepomohou. Jestliže se otoky drží striktně jen kolem kotníků, jedná se pravděpodobně o chorobu srdce. Pokud je organismus dlouhodobě zavodněn, dochází ke zvýšené námaze srdečního svalu, která může vyústit až do srdečního selhání.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi H2OUT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laura.

Po porodu jsem řešila dost velké zavodnění těla. Tento přípravek mi poradili v lékarně, že jej hodně zákazníci berou, tak jsem vyzkoušela. Musím říct, že super! Cítila jsem se daleko líp, méně unavená, kila šla dolů a koupila jsem ho mamince i sestře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze H2out diskuze

Jak poznat zavodnění břicha

Projevy zavodnění jsou na těle patrné nejvíce ráno. A to jak v oblasti břicha, obličeje, tak třeba i prstů. Ne vždy je ale na vině jen a pouze nezdravý životní styl, tímto způsobem totiž na sebe může upozornit celá řada nemocí souvisejících se srdcem a ledvinami. Zavodnění podporují rovněž některá užívaná léčiva.

Zavodnění břicha je i projevem nemoci. Voda v břiše se odborně označuje jako ascites (ascítes). Prakticky vždy znamená přítomnost vážného onemocnění, a vznikne-li u dosud zdánlivě zdravého člověka, je to vždy velmi varovné znamení, které je nutno dovyšetřit.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Příznaky zadržování vody v těle

Zavodnění organismu se projevuje otoky, zhoršováním celulitidy, nadměrným pocením, pocitem nafouknutí a dalšími projevy. Častou příčinou, proč se zadržuje voda v organismu, je přehnané solení, cukr, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může být zavodněno tělo před menstruací a po ní ustoupí.

Přestože v současné medicíně existuje bohatý výběr účinných syntetických preparátů vhodných k léčbě všech druhů onemocnění, jsou přírodní odvodňovací prostředky stále užívané. Rostlinná diuretika způsobují zvýšení průtoku krve ledvinami, zvyšují filtraci a tvorbu primární moči, ovlivňují vodní bilanci organismu. Proto jsou vhodná ke zvýšení tvorby moči a k odvodnění organismu, ale naopak nevhodná k léčbě hypertenze. Při vysokém krevním tlaku má odvodnění organismu jiný smysl než zvýšenou tvorbu moči a mělo by být vždy řízené lékařem.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Čaj na odvodnění těla

Na šetrné odvodnění organismu také působí různé bylinné čaje, které si dnes jednoduše obstaráte v lékárnách. Z bylin vybírejte především pampelišku lékařskou, přesličku rolní, kopřivu dvoudomou, ale třeba i brusinku či černý rybíz. Než začnete čaje užívat, raději se ujistěte, že vám budou vyhovovat. Ale ani s bylinkovými čaji to nepřehánějte, protože i když se jedná o přírodní produkt, může jejich nesprávné užívání natropit více škody než užitku.

Zde můžete vidět cenu oblíbeného čaje na odvodnění.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Jsou levnější produkty na vyčištění organismu. Výrobky jsou také na bylinné bázi, dokonce v BIO kvalitě. Jsou to české výrobky v té nejlepší kvalitě. Colonix stojí 1300,- Kč, InPure stojí 490,- Kč a jde sehnat ještě levněji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Prevence zavodnění organismu

Doporučuje se upravit stravu, tedy například omezit slané potraviny a pochutiny, nadměrné množství alkoholu, cukru, uzeniny či konzervované a instantní potraviny.

Dále je možné konzumovat bylinky. Diuretické čili odvodňovací účinky mají například tyto byliny: přeslička rolní, bříza bradavičnatá, řebříček obecný, kopřiva dvoudomá, listy maliníku, celík zlatobýl, prvosenka jarní, libeček lékařský nebo jalovec obecný. Uvedené bylinky si můžete připravovat v podobě čajů a odvarů či je užívat jako tinktury. I když mají blahodárné účinky, měli byste je užívat přiměřeně dlouho a jen jako podpůrné prostředky.

K dalším přírodním prostředkům, které napomáhají odvodnění, patří černý rybíz, bez a brusinka.

Zdroj: Zavodnění těla od srdce

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Pokud chceš složení Colonixu, tak mi napiš na e-mail, mám ho a pošlu Ti ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

dobrý den,také bych ráda věděla složení Colonixu,nikde není podrobnější popis,vypadá to,jak když ho výrobce tají.



díky

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Příčiny hromadění vody v těle

Zavodnění je stav, kdy se v tkáních, dutinách nebo v oběhovém systému nahromadí voda. Je to poměrně běžná situace například během těhotenství, kdy dochází k otokům dolních končetin, kotníků a také rukou. Zadržování vody ale zažívají častěji i málo aktivní lidé, lidé se sedavým způsobem života nebo lidé, kteří se dlouhodobě nestravují zdravě a vyváženě.

Retence (zadržování) vody obvykle není nebezpečný stav, ale z dlouhodobého hlediska se může podílet na selhání srdce nebo onemocnění ledvin. Ve většině případů se ale zavodnění dá pohodlně omezit, čímž se otok zmenší.

Zdroj: Zavodnění těla od srdce

Zavodnění plic

Při selhání levé poloviny srdce (levostranné selhání) dochází k hromadění krve v plicích (otok plic), kde krev vystupuje z cév do plicních sklípků. S tím je spojeno zhoršené dýchání, nejčastěji v noci donutí jedince posadit či postavit se s nutností soustředit se na dýchání (asthma cardiale). Otok plic doprovází úzkost, pocení, kašel, vykašlávání krve, bolest na hrudi, popřípadě hydrothorax. Jednoduše řečeno se naše plíce topí. Plicní edém však mohou způsobit i nekardiogenní příčiny, tedy takové, které se srdcem nesouvisí. Ty jsou však méně časté. Mezi další příčiny může patřit zánět, ozáření, alergické reakce, vdechnutí dráždivých plynů a podobně. Je-li příčina plicního edému kardiogenní, je třeba docílit zmenšení objemu tekutiny v plicním řečišti. Toho se dosáhne podávání speciálních léků –diuretik. Někdy se také podává lipoprotein surfaktant zabraňující smrštění plicního sklípku. Podpůrnou léčbou jsou léky usnadňující dýchání a pomáhá také inhalace kyslíku, ve vážných stavech se pacient napojuje na umělou plicní ventilaci. Léčbu je nutno zahájit včas, protože v krajním případě vede plicní edém ke smrti.

Zdroj: Zavodnění organismu

Zavodněný organismus

Aby nedocházelo k přílišnému zavodnění organismu, je důležité vyhýbat se nadměrnému solení, omezit příjem cukrů, jíst dostatek potravin s obsahem draslíku a dostatečně pít. Rychlé odvodnění organismu s sebou nese jistá rizika, proto by mělo být prováděno pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem. A to nejen při odvodňování pomocí léků. Měli byste se poradit i o užívání volně dostupných bylinných produktů, které slouží k odvodnění organismu. Odvodnění by rozhodně nemělo sloužit jako prostředek pro rychlé zhubnutí. Nejenže svoji hmotnost získáte během pár týdnů nazpět, ale ještě nějaká kila navíc naberete. Při odvodnění organismu je důležitý pravidelný pitný režim. Na nedostatek přijímaných tekutin totiž tělo reaguje zadržováním vody, kdy si tvoří zásoby na horší časy. Proto je vhodné pít dostatek neperlivých vod.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Vliv zavodnění organismu na srdce

Zadržování vody v organismu může být projevem srdečního selhání, což je život ohrožující stav. Nejčastějšími příznaky jsou dušnost (v široké škále intenzity – od dušnosti pozorované při větší námaze až po těžkou dušnost v klidu při plicním edému), nevýkonnost, zvýšená únavnost, celková slabost či točení hlavy, častější noční močení v důsledku zvýšeného prokrvení ledvin vleže (nykturie), chladné končetiny při jejich sníženém prokrvení. Pravostranné selhání se projeví vzestupem hmotnosti, otoky dolních končetin, bolestmi v pravém podžebří (tlak zvětšených překrvených jater), nechutenstvím (překrvení zažívacího traktu), zvýšenou náplní krčních žil, cyanózou, v těžkém případě až otokem podkoží na většině těla. Častým doprovodným projevem srdečního selhání jsou srdeční arytmie, proto nemocný může pociťovat bušení srdce (palpitace) nebo mít epizody náhlé ztráty vědomí (synkopy). Závažná arytmie může být příčinou úmrtí. Mohou se také vyskytovat projevy základní nemoci (například bolesti na hrudi při námaze u nemocného s ischemickou chorobou srdeční).

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Rostliny využívané k odvodňování organismu

Miřík celer (nať, bulva), bříza bradavičnatá (list), přeslička rolní (nať), sadec nachový, pýr plazivý (oddenek, kořen), jalovec obecný (podle doporučení lékaře), libeček lékařský (nať), kukuřice setá, řebříček obecný (květ a nať), jehlice trnitá, trubkovec tyčinkovitý, drnavec lékařský, fazol obecný, truskavec rdesno ptačí, rybíz černý, bez černý (květ, plod), zlatobýl obecný (nať s květem), maliník obecný (list), pampeliška (smetanka) lékařská, kopřiva dvoudomá, medvědice lékařská, klikva velkoplodá, brusinka obecná.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Odvodnění organismu pro ženy

Příčin zavodnění u žen může být několik – příliš mnoho soli nebo cukru v potravě, premenstruační syndrom, překyselení organismu, špatná funkce lymfatického systému, nedostatečný pitný režim, nevhodná hormonální antikoncepce, ale také nemoci, jako je cirhóza jater, onemocnění ledvin, srdeční choroby nebo vysoký krevní tlak.

Je-li zavodnění způsobeno nemocí, lékař předepíše pacientovi diuretika ve formě léků. Ale existují i přírodní prostředky, které pomohou organismus odvodnit. Rychlé odvodnění organismu s sebou nese jistá rizika, proto by mělo být prováděno pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem.

Odvodnění by rozhodně nemělo sloužit jako prostředek pro rychlé zhubnutí. Nejenže svoji hmotnost získáte během pár týdnů nazpět, ale ještě nějaká kila navíc naberete. Močopudných účinků některých rostlin využívají (či spíše zneužívají) „zázračné“ prostředky na hubnutí. Při jejich užívání zpočátku dojde ke krátkodobému odvodnění, takže se na přechodnou dobu může váha snížit. Pak se tekutiny vracejí zpět a nárůst hmotnosti je mnohdy vyšší, než byla původní hodnota. Takovou kúru nemá cenu zkoušet ani zdarma. Všechny nabídky, které slibují zaručené zhubnutí, a to ještě bez diety a cvičení, zavánějí vždy podvodem. Snad ještě horší je, jestliže si někdo v honbě za rychle ztracenými kily takovou odvodňovací dietu naordinuje sám. I bylinné kúry by měly být vždy pod kontrolou lékaře.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP