Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ANAVENOL CENA

OBSAH

ANAVENOL

Anavenol patří do skupiny léků užívaných při onemocněních žil. Je to kombinovaný preparát, který obsahuje více účinných látek: dihydroergokristin, eskulosid a rutosid.

Lék se využívá v léčbě chorob žil, zejména příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Lze ho nicméně předepsat jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy a u povrchového zánětu žil. Jistý efekt byl prokázán i v pomocné léčbě bércového vředu.

Dihydroergokristin rozšiřuje drobné tepénky a zlepšuje prokrvení kapilár, eskulosid a rutosid účinkují lehce protizánětlivě, snižují propustnost krevních cév a zpevňují žilní stěnu. To zajišťuje komplexní efekt anavenolu na zlepšení návratu žilní krve, na zmírnění otoků a zánětlivých změn.

Většinou se užívá jedna tableta Anavenolu 2–3x denně. Délka užívání záleží na doporučení ošetřujícího lékaře.

Velmi vzácně jsou pozorovány trávicí obtíže, nevolnost a zvracení. Většině lidí však Anavenol žádné vedlejší účinky nezpůsobí.

Díky kombinovanému účinku svých složek je Anavenol výborným lékem na léčbu žilních onemocnění.

Anavenol je na našem trhu nedostupný. Výroba a distribuce kombinovaného venotonického přípravku Anavenol byla v listopadu 2013 ukončena. V návaznosti na toto rozhodnutí výrobce byla také v prvním čtvrtletí roku 2014 ukončena registrace přípravku v ČR. Oznámil to výrobce přípravku (Zentiva) v dopise, ve kterém uváděl i možné způsoby náhrady Anavenolu přípravky, které jsou v České republice registrovány a na místním trhu dostupné.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Diskuze

V diskuzi NÁHRADA ZAK LÉK ANAVENOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Matýzka.

Jelikož se prý Anavenol nevyrábí chtěl bych vědět co je místo něho Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Prosím, z jakého tedy důvodu se nevyrábí Anaveno, když měl minimum vedlejších účinků? Můžete mně sdělit, proč u většiny dobrých a účinných léků se přeruší výboba? Je to farmaceutická loby? Lidi byli zvyklí na tento lék a už u mnoha léků, které byly výborné se dá předpokládat nějaký důvod, chci vědět jaký? Cenově je vše dražší a dražší a u nás důchodců to narušuje náš rozpočet dost hrozným způsobem. Vím, že to neovlivním, ale aspoň víte, co si většina hlavně starších lidí myslí je to jedno jak naší vládě, tak i těm farm.firmám, hlavně že vydělají a zisky jdou do milionů. Zkuste žít z důchodu 8,5 tis sám, nebo sama, tento režim není dobrý, podporuje Romy, kteří nepracují, dávají příspěvky těm, co by pracovat mohli, nebojte, už končím, světu mír a nemakačenkům rukám klid.

Zdroj: diskuze Náhrada zak lék Anavenol

Hypermangan cena

Cena za 200 g manganistanu draselného je přibližně 45 Kč. Tady je přehled aktuálních nejlevnějších nabídek na prodej hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan cena

Poradna

V naší poradně s názvem NÁHRADA ZAK LÉK ANAVENOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den, já jsem se neptala ostatních, aby mně to řekli, ale ptala jsem se Vás, tak bych si představovala slušnou odpověď, jsem vředařka, a myslím si, že mně odpoví lékárník, nebo PhDr., který lék nepůsobí potíže se žaludkem, nebo nedělá potíže při lupence a různých vyrážkách, nebo průjmu. S pozdravem Jarmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určení správného léčivého prostředku bude vyžadovat širší dialog, proto byste se měla obrátit přímo na pracovníka své oblíbené lékárny. Vezměte s sebou seznam všech léků a doplňků stravy, které užíváte a poraďte s některým ze sympatických lékárníků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náhrada zak lék Anavenol

Milgamma tablety cena

Cena: 143 Kč, tato částka již zahrnuje DPH.

Zdroj: Lék Milgamma N

Cena

Zde můžete vidět orientační ceny a doplatky v lékárně u krému Beloderm: Beloderm cena.

Zdroj: Na co pomáhá Beloderm

Diskuze

V diskuzi JAKÁ JE CENA VYTRŽEINÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav JURÁŇ.

Jaká je cena odstranění /vytržení/ 1.zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Šimonová.

VZP platí lékaři za vytržení zubu 350 Kč, anestezie je pohybuje mezi 100-12 0Kč.

Zdroj: diskuze Jaká je cena vytržeiní zubu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP