Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

JAK NAHRADIT HYPNOGEN PŘI DLOUHODOBÉ NESPAVOSTI

OBSAH

Perníkové koření má svou charakteristickou vůni, která při pečení provoní celou domácnost. Můžete si ho vyrobit i sami dle svých preferencí. Čerstvě připravené koření je výrazně aromatické, tak při dávkování buďte opatrní. Koření skladujte v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Diskuze

V diskuzi DR.MAX CENA STILNOXU A HYPOGENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jří Pazdrka.

Prosím cenu stilnoxu a hypogenu Dík. Marně je FB hledám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Payderka.

Tak kdo to ví a odpoví?

Zdroj: diskuze Dr.max cena stilnoxu a hypogenu

Zkušenosti s lékem Hypnogen

Léky na nespavost jsou předepisovány pouze v případě, že nezabírají opatření spánkové hygieny, pak se užívají hypnotika. Na těchto látkách se však dá vybudovat závislost. Mezi hypnotika patří i lék Hypnogen.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Diskuze

V diskuzi STILNOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

V poslední době nemohu usnout.proto si beru půlku stilnoxu tak zhruba co druhy den.je mi 73let.myslite že i ta půlka stilnoxu zanechá násLedky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor.

Nemohu spát

Zdroj: diskuze Stilnox

Příbalový leták

Zde si můžete pročíst příbalový leták k produktu Hypnogen.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Diskuze

V diskuzi DR.MAX CENA STILNOXU A HYPOGENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jří Pazdrka.

Prosím cenu stilnoxu a hypogenu Dík. Marně je FB hledám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Pazdeka.

Takže po třetí: Kolik stojí balení stilnoxu a hypogenu? Prosím, nemůžu to nikde najít. Mají v tom prsty asi lekárny

Zdroj: diskuze Dr.max cena stilnoxu a hypogenu

Srovnání Hypnogenu a Stilnoxu

Zolpidemi tartras 10 mg v jedné tabletě je léčivá látka přípravku Hypnogen, který zkracuje dobu nástupu spánku, snižuje počet probouzení, prodlužuje celkovou délku spánku a zlepšuje jeho kvalitu tím, že obnovuje jeho normální strukturu. Hypnogen užívají dospělí, kteří trpí nespavostí. Přípravek je určen ke krátkodobému použití.

Také přípravek Stilnox obsahuje léčivou látku zolpidemi tartras, a to 10 mg v jedné bílé podlouhlé potahované tabletě, na jedné straně s půlicí rýhou, na druhé s potiskem „STILNOX“. Lék Stilnox se podává při krátkodobé léčbě nespavosti tam, kde nespavost zneschopňuje nebo vede k těžkému stresu nemocného.

Stilnox a Hypnogen jsou totožné léky, liší se pouze názvem a výrobcem. Stinox je originální přípravek firmy Sanofi-aventis, s.r.o., kdežto držitelem registrace u léku Hypnogen je Zentiva, k.s., Praha, Česká republika.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Diskuze

V diskuzi DR.MAX CENA STILNOXU A HYPOGENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jří Pazdrka.

Prosím cenu stilnoxu a hypogenu Dík. Marně je FB hledám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Payderka.

Ne a ne se doyvědět ceny stilnoxu a hypogenu, Tady v malé díře u nás stálo
40ks stilnoxu na recept (2 balení) 326 kaček

Zdroj: diskuze Dr.max cena stilnoxu a hypogenu

Předávkování Hypnogenem

Člověk předávkovaný hypnotiky může mít následující příznaky: euforii, uvolněné chování, apatii a útlum, hrubost nebo agresivitu, labilitu nálady, zhoršení pozornosti, poruchy paměti, zhoršení psychomotorického výkonu, rušivý vliv na výkon běžných denních činností.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Poradna

V naší poradně s názvem MEDVĚDÍ ČESNEK A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

dobrý den,užívám warfarin ,dlouhodobě,mám dotaz jestli mohu klasický česnek nahradit medvědím který je naložený v oleji ?srdečně děkuji za reakci na tohle téma.J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Společně s Warfarinem můžete používat jak normální, tak i medvědí česnek. Tyto česneky se používají jako dochucovadla, respektive jako koření, takže se jich nepotřebovává kvanta a v tak malém množství vůbec neovlivňují funkci Warfarinu.

Zdroj: diskuze Medvědí česnek a warfarin

Závislost na Hypnogenu

Hypnotika jsou nejčastěji předepisovanými psychoaktivními látkami. K rozvoji závislosti je obvykle zapotřebí nejméně několika měsíců každodenního užívání, ale existují velké individuální rozdíly. Mnoho pacientů středního věku začne užívat hypnotika proti nespavosti. Stanou-li se závislými, začnou obvykle navštěvovat několik lékařů, aby získali dostatečné množství látky na lékařský předpis. Syndrom závislosti se může rozvinout během několika měsíců většinou s typickým somatickým odvykacím stavem. Tento je charakterizován třesem jazyka, víček nebo napřažených rukou, nauzeou, dávením nebo zvracením, tachykardií a neklidem. Dále se vyskytují bolesti hlavy, poruchy spánku až nespavost, celková malátnost či slabost. Mohou se objevit přechodné iluze či halucinace, paranoidita. Závislý pociťuje úzkost, napětí. Syndrom může přetrvávat řadu dnů až týdnů. Někdy se rozvinou v počátku odvykacího stavu křeče, může následovat delirantní stav. V některých případech může stav končit smrtí.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Diskuze

V diskuzi MELATONIN DLOUHODOBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Dobrý den, vážení. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné užívat melatonin dlouhodobě a ma- li vedlejší účinky, které to jsou.
Velmi dlouho trpím nespavostí, užívám léky na uklidnění, hypnotika a ráda bych je co nejvíce omezila a nahradila přírodními prostředky na úzkost a nespavost.
Dále mám otázku, jaké jsou konkrétní nežádoucí účinky při užívání léků na uklidnění zároveň s melatoninem nebo je-li li možné bez většího rizika užívat léky a melatonin s odstupem několika hodin.
Děkuji Vám za brzkou odpověď a pochopení.
S úctou Eliška Koukalová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Melatonin dlouhodobě

Následky nespavosti

Následky nespavosti mohou být hrozivé. Na krátkodobé úrovni může jít o vyčerpání, podrážděnost, špatnou sebekontrolu, neschopnost soustředění. To vše může vést v práci i při řízení automobilu k nehodám a úrazům. Také společenský a rodinný život je velmi ohrožen. U dlouhodobé nespavosti může dojít k úzkostným poruchám, které vedou k závažným psychickým onemocněním. Mnohé patologie jsou u některých lidí v latentním stavu a nespavost může být spouštěčem k jejich propuknutí (například schizofrenie). Je zde také větší riziko vzniku závislostí na některých látkách (alkohol, káva, léky). Nespavost a deprese bývají častou příčinou pracovní neschopnosti, život se může zkrátit jejich působením až o 10 let, nebo mohou vést až k sebevražedným pokusům.

Zdroj: Nespavost

Poradna

V naší poradně s názvem NESPAVOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbara Nosálová.

Na koho se mohu obrátit s mojí nespavosti?Trvá to už skoro 30 let.A mám s tím už problémy. Děkuji předem za odpověď. B.Nosálová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nespavost vám pomůže vyřešit psychiatr. Popovídá si s vámi o vašem životním režimu a zkusí zjistit příčinu nespavosti. Psychiatr má zkušenosti s použitím kvalitních a účinných léků pro řešení nespavosti. Objednejte se na psychiatrii a skoncujte se svými problémy při usínání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nespavost

Dělení nespavosti

Nespavost se dělí na:

  • Krátkodobou – její trvání nepřesahuje 4 týdny, je způsobena nějakou životní změnou nebo stresovou situací, popřípadě vyšším vypětím fyzických a psychických sil. Většinou odeznívá sama. Může se však opakovat a být tak základem ke vzniku dlouhodobé nespavosti.
  • Dlouhodobou – o dlouhodobou nespavost jde tehdy, když je doba jejího trvání delší než 4 týdny. Představuje závažný problém hlavně z hlediska možnosti psychických poruch a je třeba, aby byla léčena.
  • Primární – je to onemocnění samo o sobě, není tudíž důsledkem jiné nemoci. Při diagnostikování byla vyloučena možnost jiných, například neurologických, interních či psychických, příčin nespavosti. Trpí jí častěji lidé starší 30 let.
  • Sekundární – vzniká na základě jiného onemocnění, které je často nevyléčitelné, proto se léčba zaměřuje nejen na prvotní nemoc, ale i na léčbu nespavosti. Nespavost totiž může zhoršovat příznaky původního onemocnění.

Zdroj: Nespavost

Diskuze

V diskuzi LÉČBA NESPAVOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Beru melatonin v prášcích ale usínání není lepší!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumil Plucnara.

Podle toho jak je melatonin silný,1,5 mg jak vyrábí Aurum je málo,optimální je 3 mg může se jít až na 15 mg ale to už jsou spíše pro imnosatimulační účinky

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Přírodní léčba nespavosti

Mezi osvědčené byliny patří hlavně chmel, meduňka, levandule, heřmánek, kozlík, tymián a další. Při krátkodobých potížích, je možné vyzkoušet uklidňující čajové směsi, doplňky stravy na bázi extraktů z bylin, například Hypnox, aromaterapii či relaxační koupele. Tyto „metody“ pomáhají odstraňovat potíže se spánkem bezpečnou a tradiční cestou. Nejsou používány přímo k léčení, ale v počátečných stadiích je možné využít jejich účinku. Jsou neškodné a je možné je užívat i dlouhodobě bez rizika návyku.

Zdroj: Podpořte svůj spánek

Poradna

V naší poradně s názvem MELANIN TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše tesaříková.

budu spát po těchto tabletách i když beru leta na spaní Hypnogen?děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vyzkoušejte to a dejte mi vědět, jestli se vám usíná líp po melaninu. Vyzkoušení není nebezpečné, vždy se můžete vrátit zpět k Hypnogenu. Obojí je na přírodní bázi.

Zdroj: diskuze Melanin tablety

Byliny na spaní

Existuje několik bylin, které jsou vhodné na léčbu nespavosti. Patří sem heřmánek, kořen kozlíku lékařského, meduňka, mučenka, levandule a třezalka. Mnoho lidí pije heřmánkový čaj pro mírné sedativní účinky, i když tato bylina může vyvolat alergické reakce u pacientů s rostlinnými nebo pylovými alergiemi. Přestože je kozlík lékařský užitečný při nespavosti, při vysokých dávkách může způsobit takzvané živé sny, rozmazané vidění, změny srdečního rytmu a dráždivost.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - ZDRAVÁ NÁHRADA ACTIMELU ZA CENU MLÉKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Zašlu na dobírku TIBETSKOU KEFÍROVOU HOUBU-mladé a zdravé houbičky, vč. návodu a receptů z kefíru/ vlastní zkušenost/, kdykoliv poradím a oznámím den odeslání a doručení, zasílám na dobírku, kvalitně zabalené- zůstane v čerstvém stavu, cena 100kč +pošt., email-jasinkocin@seznam.cz, tel:732231707
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Ale nevím jak,nejsou ceny,jaké by bylo doručení aj

Zdroj: diskuze Tibetská houba do mléka - ZDRAVÁ náhrada ACTIMELU za cenu mléka

Melatonin – cena

Zde nabízíme seznam prodejen, ve kterých se dá sehnat melatonin nejlevněji.

Zdroj: Léčba nespavosti

Nespavost

Myšlenka, že nějaká pilulka může okamžitě vyřešit naše problémy se spánkem, je velmi lákavá. Ale prášky na spaní nevyléčí základní příčinu nespavosti. Ve skutečnosti může v dlouhodobém horizontu vzniknout problém ještě horší.

Zdroj: Prášky na spaní

Antidepresiva používaná jako prášky na spaní

FDA neschválila antidepresiva pro léčbu nespavosti. Nicméně někteří lékaři věří, že nespavost souvisí s depresí. Stejně jako u všech léků na deprese, je i zde významné riziko sebevražedných myšlenek nebo zhoršení deprese, a to zejména u dětí a dospívajících.

Zdroj: Prášky na spaní

Kognitivní behaviorální terapie vs. prášky na spaní

Nedávná studie na Harvard Medical School zjistila, že kognitivně behaviorální terapie, včetně relaxačních cvičení, a přechod na správné návyky spánku byly účinnější v léčbě chronické nespavosti než užívání léků na nespavost.

Zdroj: Prášky na spaní

Příznaky nespavosti

Každý, kdo má problémy se spánkem, by měl sledovat, která část spánku je u něj nejvíc ohrožena. Může se přitom orientovat nejčastějšími příznaky nespavosti:

  • obtížné usínání (trvá déle než 30 minut po ulehnutí);
  • časté probouzení (neschopnost udržet spánek a dlouhé pauzy mezi opětovným usnutím);
  • časné probouzení (probuzení dřív, než člověk musí nebo chce vstát, s neschopností opět usnout);
  • spánek je neosvěžující, nekvalitní (během dne se objevuje únava, poruchy soustředění a paměti, podrážděnost, narušení pracovních a společenských schopností, náladovost, denní spavost, úbytek energie, snížená motivace a průbojnost, psychické napětí, bolest hlavy a zejména strach z dalšího „nevyspání se“).

Zdroj: Nespavost


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP