Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

MINOXIDIL ZKUŠENOSTI

OBSAH

Obnovení růstu vlasů u mužů

Zhruba deset let existuje na trhu cílená systémová hormonální léčba pro vlasovou cibulku pomocí účinné látky finasterid. Tato léčba však u mužů není příliš rozšířena. Je to zejména z obavy ztráty libida či erekce, na kterou se někdy odkazují.

Při lokální léčbě se využívá minoxidil. Původně byl vynalezen jako látka na vysoký krevní tlak, jako nežádoucí účinek bylo pak pozorováno zvýšené ochlupení, proto se tato látka přestala k tomuto účelu používat, ale začalo se s jejím lokálním využitím.

Z přírodních produktů lze využít přípravky s fytoflavonoidy v kombinaci s kofeinem. S ohledem na délku vlasového cyklu nelze očekávat výsledky do měsíce, ale spíš do roka.

Pokud žádná z terapií nezabere, protože se pacient rozhodne navrátit vlasy na hlavu třeba až po deseti letech plešatosti, není údajně všem dnům konec. Lze využít bolestivější léčbu kmenovými buňkami. Vlasová cibulka se může aktivovat napřímo, čímž se dají probudit i vlasové cibulky, které byly dlouho neaktivní.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Jak zastavit vypadávání vlasů u mužů

Androgenetická alopecie postihuje přibližně třicet procent mužů ve věku třiceti let a kolem padesáti procent mužů kolem padesátky. Mírný stupeň alopecie bývá u starších mužů označován za normální, nicméně při nadměrném či předčasném výpadku je dobré zakročit a zjistit, co vlasům chybí nebo naopak přebývá. Vlas je hodně citlivý na nedostatek vitamínu B, železa, zinku a aminokyseliny methionin. Výhodou je i lehké předávkování zinkem. Dermatolog může mikroskopicky vyšetřit vlasy, provést počítačovou diagnostiku anebo odebrat vzorek vlasů k vyšetření. Poté navrhne buď systémovou, nebo lokální léčbu. Padání vlasů můžete řešit, až když znáte příčinu.

Léčba je zdlouhavá, může trvat měsíce i roky a v případě některých mužů může být i doživotní. S léčbou je třeba začít dřív, než dojde ke zničení vlasových kořínků. Pokud muži přijdou k lékaři až ve chvíli, kdy mají hlavu hladkou jako zrcadlo, vlasy jim už nikdo bez transplantace nevrátí. Když se padání vlasů začne řešit včas, zastaví se a nejdříve po čtyřech měsících začnou trochu vyrůstat i nové vlasy na místech, kde před léčbou už nebyly. Pokud se vlasy do několika měsíců nezlepší ani po používání speciální kosmetiky, navštivte dermatologa. Padání vlasů mohou zastavit přípravky s látkou minoxidil, která prokrvuje pokožku hlavy, čímž povzbuzuje růst vlasů. Mužům lékaři předepisují léky, ve kterých je finasterid, ten mírní destruktivní aktivitu testosteronu.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Diskuze

V diskuzi ANDROGENNÍ ALOPECIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richmond Kosatec.

Můžete prosím uvést jméno aspoň jednoho člověka, u kterého se vám podařilo vyléčit těmi vašemi zázračnými přípravky typu Minoxidil apod. androgenní alopecii? Myslím skutečně vyléčit, ne to, že naroste 10 chlupů, které vzápětí zase vypadnou. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Putenství.

Nemohou, protože nikdo takový neexistuje. Všechno je to jen podvod a marketingové bláboly.

Zdroj: diskuze Androgenní alopecie

Minoxidil na vousy

Minoxidil je vhodný také na vousy. Minoxidil probudí patřičné folikuly k růstu. Mnoho uživatelů pozoruje díky minoxidilu i krásnější řasy.

Zdroj: Minoxidil

Diskuze

V diskuzi PODĚLTE SE O SVÉ ZKUŠENOSTI SE ZELENOU KÁVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Š..

Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou. Sama začínám a hodlám své statistiky postupně zveřejňovat na www stránkách. Zatím tomu totiž příliš nevěřím. Pokud máte zájem, pošlete mi své recenze na www.zelena-kava.nazo… Moc děkujuuu :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou

Minoxidil tablety cena v lékárně

Tablety s minoxidilem nejsou k léčbě alopecie běžně v lékárně dostupné.

Zdroj: Minoxidil

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Díky za váš příspěvek. Jsem alergická hodně, bohužel i na některé potraviny. Měla bych zájem o InPure, protože jsem již 4 týdny nemocná, nejprve viroza, pak střevní problémy, bolesti břicha, plynatost, krvácení, ted opet kašel, atd. nemohu se z toho dostat . Vyšetření ukázalo jen vyšší AST O,91, cholesterol ( jím zdravě ! nekouřím, nepiju ani kavu), a hodne vysoké ECP.

Můžete mi prosím poradit, kde ho koupím ?

Díky moc, Eva

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Minoxidil, nebo Neocapil?

Neocapil je roztok obsahující minoxidil, což je dodnes nejověřenější a nejúčinnější látka na terapii androgenní alopecie.

Zdroj: Neocapil

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Já mám zkušenosti s kliniku horní počernice dobrou… Měla jsem problémy se zrakem asi rok a na klinice jsem se problému zbavila. Takže já jsem spokojená…

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Minoxidil vedlejší účinky

Přípravky s minoxidilem obsahují alkohol, může se po nich vyskytnout přechodně lehčí svědění. Roztok se aplikuje na kůži a do krve se tedy dostává jen stopové množství této látky. Jako léčivo na tlak se podával žilně v mnohonásobně větší koncentraci.

Zdroj: Minoxidil

Diskuze

V diskuzi MÁTE NEKDO ZKUŠENOSTI Z BĚLÍCÍ PÁSKAMI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Králová.

Našla jsem prodávat bělící pásky na stránkach www.bilychrup.cz a zajímá mě jestli má někdo s podobnou procedůrou zkušenosti.. Zdá se mi to jako dobrá nabídka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Máte nekdo zkušenosti z bělící páskami?

Minoxidil pro ženy

Minoxidil je vhodný i pro ženy. Ženy častěji volí slabší variantu s 2% koncentrací minoxidilu. Mnoho jich používá i tu silnější (lépe účinkuje). Například Women's Rogaine pěna má 5% koncentraci, stejně jako pánská verze. V čem je tedy rozdíl? Asi spíše jen v obalu a reklamě. Spousta žen používá klasický 5% Kirkland a je maximálně spokojena. Můžete začít na 2% a potom vyzkoušet silnější, pokud je ale ztráta vlasů skutečně akutní, je dobré rovnou použít 5% koncentraci, ale po konzultaci s lékařem.

První výsledky lze pozorovat již po prvním měsíci (tenké vlásky nad čelem). Znatelné výsledky jsou patrné zhruba po třech měsících. A ty nejlepší výsledky se dostaví při delším pravidelném používání. Po zastavení užívání mohou vlasy zase po čase začít vypadávat.

Dávkování: 2x denně (ráno a večer). Odměří se kapátkem 1 ml a aplikuje na místa, kde chcete, aby vlasy rostly nejvíce. Poté rozmasírujete do pokožky a po aplikaci si umyjete ruce.

Vlasy je možné umýt nejdříve zhruba za 4 hodiny, aby došlo k správnému vstřebání do vlasové pokožky. Nejsou žádné důkazy, že při barvení vlasů dochází ke snížení účinků. Doporučuje se však nepoužívat Kirkland minoxidil 5% 24 hodin po aplikaci vlasové kosmetiky s chemickým složením (například barvy na vlasy), kdy může být pokožka podrážděná. Po uplynutí uvedené doby normálně pokračujte v používání Kirkland minoxidilu bez zvyšování dávek. Doporučuje se vždy před použitím kosmetických a stylingových přípravků nejprve aplikovat Kirkland minoxidil, aby došlo k jeho správnému vsáknutí do vlasové pokožky a tím se nesnižovala účinnost. Doporučuje se používat jemné šampony.

Zdroj: Minoxidil

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karol.

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s přípravkem White Pearls, a také by mne zajímalo, jak moc jste zuby měli zažloutlé? Jelikož já mám velice ŽLUTÉ ZUBY a už mě nebaví, když se mi každý směje ( za to já se ani smát nemůžu) ... Moc mne to mrzí, protože např. na fotkách se všichni smějí dokořán, ale já se jen tak pousmívám ... Jinak dík za info. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Karol, od čeho máš žluté svoje zuby?

Zdroj: diskuze Jaké máte zkušenosti?

Neocapil na vlasy recenze

Neocapil je kožní roztok k lokální léčbě hormonálně podmíněného vypadávání vlasů u dospělých mužů a žen. Jeho účinná látka minoxidil při pravidelném používání redukuje nadměrné vypadávání vlasů. Neocapil je produktem švýcarské společnosti Galderma, světového lídra na poli dermatologických přípravků.

Neocapil je vhodný i na androgenní typ alopecie, stimuluje růstovou fázi vlasů, mohou ho používat osoby starší 18 let, aplikuje se dlouhodobě po dobu 6–12 měsíců 2x denně na suchou a neporušenou vlasovou pokožku v maximálním počtu 10 dávek (1 ml). Po aplikaci je nutné důkladně si umýt ruce!

Zdroj: Neocapil

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE - ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Plachá.

já jsem to teda neměla, po operaci jsem druhý den normálně fungovala, jak kdyby nic, ale podle mých zkušeností jsou na klinice Horní Počernice hodně svědomití a určitě kdyby byl problém, tak Ti to řeknou a vyřeší to, ale je to strašně čerstvé, dala bych tomu taky čas. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirek Tomann.

Operaci očí jsem nepodstoupil, ale myslím, že vše potřebuje svůj čas, takže bych prozatím byl v klidu.

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Zvýšené padání vlasů po minoxidilu

Při používání minoxidilu se mohou vyskytnout nežádoucí účinky jako mírné podráždění ošetřovaných míst s pocitem pálení, svědění, může se objevit suchost a tvorba šupin, zřídka otok obličeje. Jako nežádoucí účinky ze vstřebání přípravku se může vyskytnout bolest hlavy, závratě, nevolnost, hučení v uších, zánět zevního zvukovodu, podráždění očí, otoky, velmi vzácně další vypadávání vlasů, abnormality vlasů, pokles krevního tlaku, bolest na hrudi, zrychlení tepu, zánět jater, močové kameny. Při výskytu nežádoucích účinků léčbu ihned přerušte a poraďte se s ošetřujícím lékařem. Při případném výskytu jiných neobvyklých reakcí se rovněž poraďte s lékařem.

Zdroj: Minoxidil

Diskuze

V diskuzi ZKUŠENOSTI S WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

mám velmi špatné zkušenosti s tímto lékem,nikdo na to nechce slyšet.Protože se bráním,byla mi nabídnuta možnost vyměnit za NOAC,na který je ovšem velký doplatek,který mi výše mého důchodu neumožňuje.V mém okolí byl lék změněn třema známým/bez problémů a bez doplatků/.Co dělám špatně,ptám se a na koho se obrátit.
S díky.K

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zkušenosti s warfarinem

Minoxidil na vlasy

5% minoxidil je účinná, vědecky ověřená látka proti vypadávání vlasů a k podpoře růstu nových, hustých, silných vlasů. Minoxidil je známý hlavně v USA pod názvy Rogaine, Regaine či Neocapil. Minoxidilum je v medicíně známá látka, a ačkoliv se tyto přípravky v USA (pod značkami Rogaine, Regaine či Kirkland Minoxidil) a západní Evropě prodávají přes 20 let, u nás je to pořád celkem novinka. Dříve bývaly přípravky obsahující minoxidil na lékařský předpis a nebyly zrovna levné.

Minoxidil funguje i jako prevence vypadávání vlasů (androgenní alopecie) a pomáhá jemným, tenkým vlasům. Ty, které rostou po minoxidilu jsou tlusté a silné. Je však potřeba trpělivost – aplikace přípravku se stane vaším denním rituálem.

Minoxidil způsobuje otevření draslíkových kanálků v buňkách folikul. Otevření intracelulárních kanálků pak stimuluje spící folikuly k růstu. Folikuly jsou prokrveny a zvyšují svůj objem. Do vlasového kořínku se tak dostává více živin a díky tomu rostou husté a silné vlasy. Rovněž jsou stimulovány inaktivní (spící) folikuly, čili začínají růst úplně nové vlasy. Přípravek zabírá nejlépe u počáteční fáze ztráty vlasů, takže je dobré s léčbou neotálet. Jestliže je androgenní alopecie v pokročilejší fázi, i tam může minoxidil výrazně pomoci, nečekejte však zázraky na počkání. Záleží na míře poškození vlasových buněk, na množství těch „spících“ a také na dodržování rutiny.

Na začátku používání přípravku je dobré pečlivě pozorovat změny, které se mohou projevit už za pár týdnů. Právě viditelné změny nás motivují k pravidelnému používání a přináší nám první radost z houstnutí naší kštice. Nejlépe se účinky pozorují nad čelem a v koutech, to znamená na linii, kde začínají růst vlasy. V začátcích uvidíte malé bílé vlásky, ty časem začnou sílit, a dokonce bývají po čase i silnější (tlustší a kvalitnější) než původní vlasy. Pochopitelně je nutné, abyste do těchto míst nebo v jejich bezprostřední blízkosti přípravek i aplikovali.

Nejčastěji se minoxidil užívá v podobě topikálního (lokálního, tedy aplikuje se tam, kde je potřeba) roztoku o síle 5% koncentrace účinné látky. Vyrábí se dokonce i o 15%síle, ten ale není moc rozšířený. Nejslabší varianta je 2%. Jedná se o kapalnou látku nažloutlé až oranžové barvy s jemným alkoholovým zápachem. Pokud používáte lahvičky Kirkland, měly by při otevření lehce prasknout (i když ne ve 100 % případech), jsou totiž z výroby hermeticky uzavřené. Na odměření se používá šroubovací kapátko s dětskou pojistkou (u menších balení se dodává nešroubovací 1ml pipeta). Odměří se 1 ml, aplikuje na pokožku hlavy a vmasíruje. To celé 2x denně: ráno a večer.

Například Neocapil 2% se dodává ve skleněné lahvičce s rozprašovačem, a kdysi dokonce i v mazací tubě. Další formou je pěna v tlakové nádobě (Regaine, Rogaine foam). Jedná se o bílou pěnu podobnou té na holení. Pěna se dobře vstřebává do vlasů a nezanechává po sobě žádné stopy. Nejčastější koncentrace účinné látky v pěně je 5%. Rogaine foam vyrábí Johnson & Johnson, takže je potřeba počítat s příplatkem za značku a „exkluzivitu“, ale vzhledem k účinnosti, kvalitě i vlastnostem produktu je cena adekvátní. Doporučuje se držet se ověřených značek, jako je Rogaine, Reagaine, Kirkland, Neocapil, Spectral DNC. Minoxidil lze užívat i v tabletách. Ovšem dle zkušeností je lepší zůstat u lokální aplikace.

Dále se doporučuje jednotlivé produkty v jeden čas kombinovat mezi sebou. Co se týče účinnosti na růst nových vlasů a zastavení jejich vypadávání, záleží spíše na síle než na formě přípravku. Pokud začínáte na 2%, přejděte po čase na 5% (a to se doporučuje i dámám). Pro maximální efektivitu je však zásadní přípravek používat správně a pravidelně!

Zdroj: Minoxidil

Diskuze

V diskuzi ZAVODNĚNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli má někdo zkušenosti ze zavodnění nohou a kolen a kotníků,byla jsem u lékaře sice mi napsal léky,ale neustupuje mi to,mám nohy těžké napínající,hlavně večer,trvá mi to zhruba měsíc a příbírám i na váze,máte-li někdo s tím zkušenosti,prosím o radu s tímto problémem. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den, měla jsem dlouhou dobu stejný problém jako vy. Oteklé nohy v kotnících, pocit těžkých nohou a do toho sedavé zaměstnání a braní antikoncepce. Nechala jsem si u Dr udělat kompletní vyšetření a vyšlo mi velké množství vody v těle. V lékárně mi doporučili H2Out Forte, tak vyzkoušejte.

Zdroj: diskuze Zavodnění nohou

Kirkland minoxidil 5

Na našem trhu je dostupný Kirkland minoxidil roztok 5% pro muže a Kirkland minoxidil pěna 5% pro muže.

Kirkland minoxidil roztok 5% je generikum přípravku Rogaine. Jedná se o terapeutický prostředek určený výhradně pro muže. Zastavuje řídnutí vlasového porostu a tvorbu lysin. Aktivní složkou a účinnou látkou je právě minoxidil, který je široce užíván v dermatologii a jeho účinnost je potvrzena nejen vědecky, ale i mnohaletými zkušenostmi. Pravidelným užíváním přípravku postupně dochází k rozšíření uzavřených a zúžených cév pokožky hlavy, čímž se obnoví cirkulace krve a přísun živin. Dochází ke zvětšení a zesílení vlasových folikulů.

1 měsíční terapie = 60 ml

Návod k použití 5% roztoku Kirkland: Jedná se o velice jednoduchou aplikaci, kterou hravě zvládnete. Přípravek se nanáší pomocí kapátka 2x denně (doporučujeme ráno a večer). Jednu dávku, tedy 1 ml, aplikujte na suchou a neporušenou pokožku hlavy, která je postižena ztrátou vlasů, tak aby byla pokryta celá postižená plocha. Není potřeba zdlouhavé vmasírování pěny do pokožky. Nepřekračujte denní dávku 2 ml.

Návod k použití 5% pěny Kirkland: Jedná se také o velice jednoduchou aplikaci. Pěnu nanášejte 2x denně (doporučujeme ráno a večer). V oblasti zeslabeného vlasového porostu vytvořte několik pěšinek, abyste dosáhli co největšího zasažení povrchu pokožky pěnou. Je možné, že se pěna bude roztékat ihned, jakmile se dotkne vaší teplé pokožky na dlani. Pokud tomu tak je a vám to brání v pohodlném nanášení, dlaně důkladně opláchněte pár sekund ve studené vodě. Po tomto ochlazení dlaně velice pečlivě osušte. Otočte plechovku dnem vzhůru a v této pozici stlačte plastový píst. Pěna vytvoří na vaší dlani hrudku. Tato hrudka by nikdy neměla přesáhnout plochu dlaně, měla by ji zaplnit maximálně z poloviny. Velice jemně a precizně promněte vlastními prsty pokožku hlavy v místech ztráty vlasů, respektive oslabených vlasových folikulů. Pomalu vmasírujte pěnu do pokožky. Poté si ruce pečlivě umyjte. Nepřekračujte denní dávku 2 ml.

Kirkland 5% použijte tehdy, když chcete zpět své vypadané vlasy, chcete zastavit vypadávání vlasů, chcete mít opět hustší vlasy, chcete získat zpět sebedůvěru. Pomáhá v případě, že je vypadávání vlasů dědičným problémem v rodině a dochází k zúžení vlasového vlákna (lámavost, třepení).

Zásady užívání přípravku Kirkland 5%: Přípravek používejte pravidelně 2x denně. Terapii nikdy dlouhodobě nepřerušujte – během půlroku dojde k opětovnému řídnutí a vypadávání vlasů. Viditelné změny vlasového porostu nastávají již po 4–6 měsících užívání. Během prvních 4–8 týdnů od zahájení terapie dochází k viditelnému vypadávání vlasů – slabé a poškozené vlasy jsou nahrazovány novými (první příznaky působení minoxidilu). Stupeň růstu a kvality je u každého individuální. Aplikujte pouze na pokožku hlavy a ne na jiné části vašeho těla. Přípravek Kirkland minoxidil je určen pouze k zevnímu použití. Nanášejte opatrně, aby nedošlo k zasažení očí a sliznice, v případě vniknutí přípravku do oka nebo na sliznici, okamžitě vypláchněte postižené místo proudem vlažné vody. Zvýšení dávkování nemá vliv na kvalitu terapie, spíše může dojít k nežádoucím účinkům.

Přípravek Kirkland 5% není vhodný, pokud jste mladší 18 let (dále není vhodný pro děti, těhotné a kojící ženy), jestliže jste alergický (přecitlivělý) na léčivou látku nebo kteroukoli jinou složku přípravku Rogaine, pokud trpíte srdeční chorobou (doporučujeme poradit se s lékařem), jestliže jste žena, máte zarudlou nebo jinak poškozenou pokožku hlavy, pokud dochází k rychlému a nadměrnému vypadávání vlasů a v rodině není dědičné vypadávání vlasů.

Možné nežádoucí účinky Kirkland 5%: Přípravek Kirkland minoxidil může mít nežádoucí účinky, které se však nemusí vyskytnout u každého. Pokud se u vás projeví některý z následujících vedlejších účinků nebo si všimnete jakýchkoli jiných nežádoucích účinků, vyhledejte lékařskou pomoc. Známé nežádoucí účinky: mírné podráždění kůže, svědivost, vyrážka, akné, bolesti na hrudi, zvýšený tlukot srdce, bolesti hlavy, nevolnost, mdloby, nežádoucí růst ochlupení v obličejové části, nadměrné pocení dlaní a plosek nohou, dušnost, svalová a kosterní bolest, otoky rukou a nohou, ani po 4 měsících užívání přípravku není žádné viditelné zlepšení.

Složení přípravku Kirkland minoxidil 5% roztok: účinná látka minoxidil 5 % w/v (bez hnacího média), pomocné látky alkohol 30 %, propylenglykol 50 %, čištěná voda.

Složení přípravku Kirkland minoxidil 5% pěna: účinná látka minoxidil 5 % w/w (bez hnacího média), pomocné látky butylhydroxytoluen, cetylalkohol, kyselina citronová, denaturovaný alkohol, izobutan, kyselina mléčná, polysorbát 60, propan, čištěná voda, stearylalkohol.

Jak přípravek Kirkland minoxidil uchovávat: Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí, chraňte před otevřeným ohněm (je to hořlavina), uchovávejte při teplotě 15–30 °C, přípravek Kirkland nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu.

Zdroj: Minoxidil

Cena

Zde naleznete srovnání cen produktu Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Vysazení

Terapie rilmenidinem by nikdy neměla být náhle přerušena; dávka by se měla snižovat postupně.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP