Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

NEJLEPŠÍ BETA GLUKANY

OBSAH

Léky na spaní přispívají k léčbě chronické nespavosti a pomáhají tak odstranit příznaky, které jsou nejčastější při insomnii, jako je únava, nervozita či neklid. Léky na spaní se odborně označují jako hypnotika a patří sem celá řada preparátů s různými mechanismy účinku.

Zdroj: Léky na spaní

Diskuze

V diskuzi STAFYLOKOK PO AMPUTACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anina.

Mám postupně amputované prsty na noze od roku 2013. Poslední prst..je to už 3/4 roku, rána se nehojí. I když se částečně zhojí,objeví se vedle hnisavá píštěl,pak další... Hnis se tedy tvoří uvnitř na kosti,antibiotika různá..chvíli je to dobré, do měsíce znovu,další antibiotika. před 2 měsíci lékař zjistil, že mám zl.stafylokoka. Změna anibiotik, bohužel problém nezmizel.Cukrovku nemám, už nevím jak dál.
Kde mohu sehnat kapky,mast,tablety lichořeřišnice, četla jsem, že to pomůže, ráda bych to zkusila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Scheinkönigová.

Slyšela jsem, že pomáhá tinktura z pupenů ořešáku amerického fy Naděje, p. Podhorná. PG 38 s beta glukany. Užívat dlouhodobě 30 kapek denně. Do lžíce vody, podržet v ústech, polknout.
Paní, napište, zda pomohlo. Hodně štěstí!
Scheinkönigová Ostrava

Zdroj: diskuze Stafylokok po amputaci

Betakaroten na opalování

Opalování

Řada výrobků v tobolkách slibuje díky obsahu beta karotenu snadnější opálení a ochranu pokožky před UV zářením. Na tomto tvrzení je pouze část pravdy. I kdybychom souhlasili s krásnějším opálením, pak totéž nemůžeme udělat s ochranou pokožky před UV zářením. Proč?

Pomáhají karotenoidy zabarvení pokožky?

Je to pravda, karotenoidy napomáhají zhnědnutí pokožky. Díky užívání beta karotenu a jiných karotenoidů se pokožka skutečně zabarví - zpigmentuje, avšak změna barvy nastane i bez působení slunečního záření. Zhnědnutí pokožky tedy není způsobeno aktivnějším pigmentem, ale díky nadměrnému ukládání beta karotenu v organizmu. Je tedy mylné se domnívat, že je tím pokožka lépe chráněna.

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Poradna

V naší poradně s názvem BETABLOKÁTORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Skalická.

Prosím, patří lék Ramomark (popř. Egiramlon) do skupiny tzv. betablokátorů? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nepatří mezi beta blokátory.
Oba tyto léky obsahují dvě stejné účinné látky a používají se k léčbě vysokého krevního tlaku. První z účinných látek - ramiprilum patří mezi inhibitory angiotenzin konvertujícího enzymu (inhibitory ACE) a druhá - amlodipinum mezi blokátory kalciového kanálu. V této společné kompozici jde o velmi účinný lék na vysoký krevní tlak a v některých případech je lepší, než kdyby byly použity beta blokátory.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betablokatory seznam

Co když vám chybí karotenoidy?

Karotenoidy příznivě působí na stav a zdraví pokožky, vlasů, očí a zubů. Při vystavení UV záření mají ochranné účinky proti vzniku jaterních a starobních pigmentových skvrn, což je z kosmetického hlediska opravdu velmi žádoucí. V případě jejich nedostatku je pokožka suchá, drsná, vrásčitá, objevují se kožní problémy, suché a popraskané rty, nebo dokonce vypadávání vlasů, zvýšená náchylnost k infekcím a poškození zraku. Jejich pravidelná konzumace má tedy obrovský význam.

Doporučené dávkování doplňků stravy s obsahem karotenoidů:

  • Beta karoten: 5 –15 mg denně
  • Lutein: 100 mikrogramů až 5 mg denně
  • Lykopen: 50 mikrogramů až 15 mg denně
  • Zeaxanthin: 100 – 300 mikrogramů denně.

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN X NEBILET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skálová Marie.

Prosím o sdlení, zda se Warfarin snáší s Nebiletem a s antidepresivem Amitryptilinem.
Beru 3mg Warfarin, 1x denně a Amitriptylin 1 tabletu na noc.

Děkuji za odpověď. M. Skálová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Beta blokátor Nebilet a antidepresivum Amitriptylin jsou léky, které neovlivňují účinky Warfarinu. Vašimi slovy, tyto léky se snáší s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin X Nebilet

Chrání karotenoidy pokožku před spálením?

Karotenoidy mají obrovskou ochrannou kapacitu, ale neumí chránit pokožku před spálením. Podívejme se, jak to vlastně je. Beta karoten patří do skupiny karotenoidů, které jsou silnými antioxidanty a jejich hlavní funkcí je chránit kožní buňky před poškozením volnými radikály. Tyto volné radikály jsou produkovány ultrafialovými paprsky a bývají příčinou spálení pokožky, v nejhorším případě i rakoviny kůže. Antioxidanty však působí až v hlubších vrstvách kůže, kam UV záření nepronikne. Úkolem antioxidantů je tedy napravovat škody, které v pokožce napáchaly sluneční paprsky, ale rozhodně nedovedou samotnému poškození nebo dokonce spálení kůže zabránit.

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Poradna

V naší poradně s názvem JE LEK BETALOC HRAZEN VOJENSKOU POJISTOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga jostova.

Dobry den,chtela bych vedet jestli se na lek betaloc doplaci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Betaloc je oblíbený beta - blokátor, zde jsou podrobnosti o jeho vlastnostech a ceně: www.ceskaordinace.cz…
O výši doplatku u té či oné zdravotní pojišťovny můžete zjistit přímým dotazem na svou pojišťovnu. Vojenská zdravotní pojišťovna má internetový kontakt zde: www.vozp.cz/cs/o-poj…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je lek betaloc hrazen vojenskou pojistovnou

Zdroje karotenoidů: přírodní i syntetické

Nejlepším zdrojem beta karotenu a dalších karotenoidů jsou potraviny, červené, žluté a oranžové ovoce a zelenina (mrkev, rajčata, paprika). Dostatek těchto látek obsahuje však i brokolice, špenát nebo petržel. Rovněž přípravky z lékáren obsahují karotenoidy, a to buď z přírodních zdrojů a nebo syntetické. Přírodní zdroje jsou pro organizmus přínosem, naopak umělé formy mohou být nebezpečné, hlavně pokud je uživatel kuřák. Zvažte proto důkladně výběr přípravku, který kupujete. Správně by na výrobku mělo být napsáno, z jakých zdrojů látky pocházejí.

Sun ComplexNovinkou na trhu je Neobotanics Sun Complex, který obsahuje látky a směs karotenoidů z čistě přírodních zdrojů. Kromě krásnější barvy kůže pomáhá pokožce zvládat nápor UV paprsků, díky karotenoidům bojuje proti pigmentovým skvrnám a obsahuje látky proti předčasnému stárnutí kůže. Antioxidanty ze zeleného čaje, kůry borovice přímořské (pycnogenol), výtažky z granátového jablka a vinných hroznů působí uvnitř kožních buněk a pomáhají napravovat škody po UV záření. Směs karotenoidů (beta karoten, lykopen, lutein) je obohacena o vitamin C a koenzym Q10, které se významně účastní boje proti stárnutí pokožky.

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Poradna

V naší poradně s názvem VARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý večer chci se zeptat jestli můžu betakaroten když jim varfarin.dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Beta-karoten může zvyšovat riziko krvácení při užívání s léky, které samy o sobě zvýšují riziko krvácení. Mezi tyto léky patří aspirin, antikoagulancia (léky na ředění krve), jako je warfarin nebo heparin, protidestičkové léky, jako je klopidogrel a nesteroidní protizánětlivé léky, jako je ibuprofen nebo naproxen. Beta-karoten raději doplňujte přírodními zdroji, především mrkví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Triky pro lepší opálení

Chcete-li tedy i po létě vypadat svěží a krásně, vsaďte na komplexní ochranu a kromě doplňku stravy si pořiďte i kvalitní kosmetiku s UV faktorem a vhodným lehkým oblečením. Neobotanics Sun Complex je skvělá volba a mezi kosmetikou rozhodně dominují značky jako např. Daylong, Bioderma, Linola, nebo kvalitní přírodní kosmetika s UV ochranou od Mastic Spa (bez obsahu parabenů).

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ KOMBINACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Nejlepší kombinací s krémy či séry obsahující kyselinu hyaluronovou je Skinroller, pro lepší zapracování do pokožky a tím i dosažení jejich lepšímu účinku. Informace najdete též na www.skinroller.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší kombinace

Ocet a beta-karoten

Stárnutí, onemocnění srdce, rakovina a šedý zákal jsou příznaky působení volných radikálů v našem organismu. Volné radikály poškozují chromozomy a jsou zodpovědné za mnoho fyzických změn souvisejících se stárnutím. Antioxidanty pohlcují volné radikály a takovým silným antioxidantem je i beta-karoten nacházející se v octu. Ocet tak poskytuje přírodní beta-karoten v lehce stravitelné formě. Jeden z příkladů, jak tento antioxidant přispívá k udržení dobrého zdraví, je, že chrání oko před vznikem šedého zákalu. Rozvoj kataraktu souvisí s oxidací čočky v oku. To nastává při změně struktury oka, kterou způsobí volné radikály. Konzumace potravin s vysokým obsahem antioxidantů však snižuje riziko formování šedého zákalu.

Zdroj: Ocet jako domácí lék

Poradna

V naší poradně s názvem GILENYA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Brzáková.

Dobrý den, užívám tabletu Gilenya 5 týdnů a začaly mi otékat nohy, hlavně kolem kotníků. Dá se s tím něco dělat ? Nikdy jsem na to netrpěla.
Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék gilenya je nový lék na roztroušenou sklerózu a nežádoucí účinky se teprve shromažďují. V každém případě je nezbytné, abyste o otoku kotníků informovala lékaře, který vám gilenyi předepsal. Gilenya je velice účinný přípravek, ale bohužel s vážnými vedlejšími účinky zvláště na srdce. Proto to nepodceňujte a jděte s tím k doktorovi. Místo gilenye je možné případně použít lék interferon beta.
Na omezení otoků je vhodné nosit kompresní punčochy, střídavě ochlazovat dolní končetiny a také zvedání nohou vzhůru v leže s oporou o stěnu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gilenya diskuse

Cena

Zde můžete vidět cenu přípravku Senzycol.

Zdroj: Nejlepší lék na křečové žíly

Diskuze

V diskuzi PŘED OPÁLENÍM A PO OPÁLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Na opalování mi perfektně zabírá, když od března beru beta karoten a párkrát zajdu do solárka, aby se kůže připravila. Před pobytem na sluníčku se mažu aspoň 20 minut dopředu krémem s vysokým faktorem. Na sluníčku na sebe mažu olejíček nubian a po opalování používám SWISS Panthenol - sprej nebo gel. Tento panthenol používám i po solárku. Mám světlou kůži se sklony ke spálení a tato kombinace mi vyhovuje. Navíc Swiss Panthenol vyživí kůži tak, že opálení vydrží dýl.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Před opálením a po opálení

Interakce

U Senzycolu nebyly popsány interakce.

Zdroj: Nejlepší lék na křečové žíly

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

espumisan je pro mě nejlepší přípravek na nadýmaní..a pro děti kapičky na prdíky..fakt mi hodně pomohli..nejdřív v těhotenství a u malé v prvních pár měsících.takže za mě palec nahoru

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Kapičky Espumisan používaly na prdíky obě moje děti prakticky od narození.Byla jsem s nimi max.spokojená....co se týče chuti,nástupu účinku a vlastně i ceny....

Zdroj: diskuze Nejlepší

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší silonky

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Máčel Petr.

Prosím, chtěl bych se jenom zeptat jestli má pangamin nějaký vliv na krevní destičky. Věřím, že mi dáte vědět. S úctou Petr Máčel.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin jsou pivovarské kvasnice, latinsky Saccharomyces cerevisiae. Právě tyto kvasinky byly podrobeny studii, která zkoumala jejich vliv na krevní destičky (trombocyty). Studie je vidět zde: pubmed.ncbi.nlm.nih.…
Získané výsledky in vitro ukazují, že antiagregační aktivita beta-glukanu ze Saccharomyces cerevisiae je založena na jeho antioxidačních vlastnostech, a proto může být suplementace beta-glukanu prospěšná v prevenci onemocnění souvisejících s aktivací krevních destiček, jako jsou kardiovaskulární nebo zánětlivá onemocnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin

Streptokok skupiny A

Streptokoková infekce skupiny A je také známá jako streptokokové onemocnění způsobené bakterií nazvanou beta-hemolytický streptokok. Tyto bakterie způsobují bolest v krku (faryngitidu), spálu nebo v ojedinělých případech vážné komplikace. Občas streptokoková infekce skupiny A může vést k závažným komplikacím, jako je revmatická horečka, která může mít vliv na srdce a onemocnění ledvin (glomerulonefritida). Streptokoková infekce skupiny A však nejčastěji způsobuje bolest v krku a horečku.

Zdroj: Co je to streptokok

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování

Schlecker Rilanja Care Q10 

dTest: hodnocení dobře (64 %)

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP