Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ŠKODLIVOST CHLORELLY

OBSAH

Celková anestezie není jen pouhé uspání, jak by se mohlo zdát, jde o cíleně navozenou ztrátu vnímání veškerého čití - dotek, bolest, teplo, chlad. Primárně jde o vyřazení vědomí pacienta proto, aby se zajistila bezbolestnost, ale především vhodné operační podmínky, tedy svalový klid, nehybnost operačního pole.

Zdroj: Vliv narkózy na mozek

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marienka.

dobrý den, může užívání chlorelly podráždit žlučník ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella žlučník nedráždí. Obvykle podráždí jen střeva a způsobí větší či menší průjem.

Zdroj: diskuze Chlorella

Nežádoucí účinky chlorelly a spiruliny

Nežádoucí účinky chlorelly a spiruliny nejsou většinou škodlivé, ale měly by se vzít v úvahu. Chlorella způsobuje příliš citlivou kůži na sluneční světlo, nadýmání, křeče a průjem. Spirulina může také zapříčinit některé zažívací potíže. Většinou se jedná o průjem, nevolnost, zvracení, nespavost a úzkost.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem SPIRULINA CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika Jeništová.

Dobrý den,

asi 14 dní po užívání chlorelly 15 tbl. denně, mám průjem, křeče a pocit na zvracení, vysadila jsem tedy na 1 den a vše bylo lepší, pak jsem tedy zase začala a opět stejné příznaky....může být z chlorelly? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Křeče a průjem jednoznačné souvisejí s chlorellou a jejím vysokým dávkováním. Snižte dávkování na polovinu a zkuste pokračovat dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Spirulina chlorella nežádoucí účinky

Chlorella cena

Zde můžete porovnat ceny chlorelly.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Karlová.

Dobrý den, mohu užívat chlorellu když nám nemocnou šťítnou žlázu, nesmím jíst ryby....nadbytek jodu. Děkuji za odpověď. Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Sedláčková.

Trpím Leidenskou mutací, tč.je stav stabilizovaný, neužívám žádné léky na ředění krve, je pro mne užívání Chlorelly, Spirulíny a Zeleného ječmene bezpečné ? Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Nejkvalitnější druhy chlorelly

Chlorella musí být pěstována v biologicky čistém a chemicky nezamořeném prostředí, nesmí přijít do kontaktu s jakkoliv kontaminovaným ovzduším, půdou a vodou. Pokud chceme, aby se do našeho těla z chlorelly živiny vstřebaly, musíme její celulózový obal mechanicky narušit, protože jinak ji naše tělo není schopno strávit. Tento proces se nazývá dezintegrace, ta musí být provedena mechanicky. Z takto upravené chlorelly se do těla může vstřebat více než 90 % jejích výživných látek. Pokud se porušuje chemicky, což je levnější způsob, většina vitamínů a ostatních výživných látek se nenávratně zničí.

Druhů chlorelly je velké množství. Všechny druhy chlorelly mají většinou podobné účinky díky obsahu stejných látek, avšak některé druhy obsahují těchto látek méně, jiné naopak více.

Patří sem:

Chlorella pyrenoidosa je poměrně známá řasa chlorelly z rodu Chloropytha a hlavně původem z Tchaj-wanu. Obsahuje značné množství účinných látek, které jsou tělu prospěšné, a řadí se mezi nejkvalitnější druhy chlorelly, které lze na našem trhu najít. Pěstuje se v teplém klimatickém pásmu a je bohatá na chlorofyl (rostlinné barvivo) – má ho v sobě nejvíce na světě.

Chlorella spirulina je starší než chlorella pyrenoidosa, její výskyt na Zemi se odhaduje na 3 miliardy let. Spirulina neobsahuje vitamín C a nemá tolik nenasycených mastných kyselin. Obsahuje hodně phycocyaninu, a proto posiluje střevní mikroflóru.

Další méně známe druhy chlorelly: yaeyama, yucca

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda machulova.

Prosím může-li mě někdo poradit,užívám 2 měs.chlolleru a bolí mě v místě jater,podotýkám že mám v žlučníku kámen.Přestane bolest nebo já mám přestat látku užívat? Užívám 6-6-6 před týdnem jsem snížila na dávku 6-6-5 bolesti v podžebří trvají.Děkuji za odpověď Heda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když vás bolí játra při užívání chlorelly, tak doporučuji užívání řasy přerušit a počkat měsíc, dva, až se bolesti sklidní. Potom začít znovu s chlorellou, ale s polovičním dávkováním, než máte nyní.

Zdroj: diskuze Dotaz

Chlorella a spirulina kontaminovaná toxiny

Je důležité kupovat doplňky stravy s obsahem spiruliny a chlorelly jen od renomovaného výrobce. Pokud tyto řasy nejsou správně zpracované, tak mohou obsahovat vysokou koncentraci toxických látek, jako jsou microcysiny a anatoxiny. Maximální bezpečná dávka pro tyto toxiny není stanovena. Tyto toxiny mohou poškodit játra a nerovový systém. Poškození vzniká po dlouhodobém užívání kontaminované spiruliny. To je důležité zejména pro děti, kde je nejčastěji spirulina používána jako alternativní léčba pro poruchy pozornosti. Spirulina může být také kontaminována těžkými kovovými toxiny nebo bakteriemi ze zvířecích hnojiv.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Diskuze

V diskuzi KREV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

zdravím,
zapomněli jste také zmínit, že chlorella obsahuje mnoho vitamínu C, který krev ředí, tudíž užívání chlorelly je naprosto bezpečné. Nedoporučují se pouze těmto lidem velké výkyvy v užívání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krev

Chlorella – dávkování

Muži by měli přijmout okolo 5 gramů chlorelly denně, ženy 4 gramy. Během nemoci, při únavě nebo ve stresu je možné denní dávku zvýšit až na 20 gramů. Některé zdroje uvádějí 10 tablet 2x až 3x denně.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.

Zdroj: diskuze Chlorella a léky

Chlorella dávkování

Prevence: 15–24 tablet denně, nejlépe ve třech či více dávkách. Optimální osobní preventivní dávku chlorelly lze vysledovat dle zeleného zabarvení stolice.

Dávkování u dětí: přiměřeně tělesné hmotnosti. Přes informaci na obalu jsou zelené potraviny velmi vhodné i pro děti do 3 let.

Autoimunitní onemocnění:

  • 1.–3. den: 1 tableta 3x denně
  • 4.–6. den: 2 tablety 3x denně
  • 7.–9. den: 3 tablety 3x denně
  • 10.–12. den: 4 tablety 3x denně
  • 13.–15. den: 5 tablet 3x denně
  • 16.–18. den: 6 tablet 3x denně

Dále plynule stoupat až na doporučenou dávku.

Tablety chlorelly je možné polknout vcelku, cucat či rozkousat. Pokud je budete kousat, tak až po vyčištění zubů. Tablety řádně zapijte, nejlépe čistou vodou nebo čajem ze zeleného ječmene. Vláknina obsažená v chlorelle potřebuje dostatek tekutiny k nabobtnání. Dostatkem tekutin také předcházíte vzniku zácpy. U chllorelly se doporučuje dodržovat přibližně hodinový odstup od klasických léků. To se týká také antikoncepce. U některých lidí je povzbuzující účinek chlorelly tak výrazný, že ji s úspěchem používají místo kávy. Chlorellu skladujte pokud možno v temnu a suchu.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ S OHLEDEM NA PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena bodláková.

Dobrý den můj manžel má také dnů, tak se o puriny hodně zajímám a zjistila jsem že někde přímo chlorellu doporučuji stejně tak jako spirulinu, už jsem to chtěla manželovi koupit ale jinde jsem se zase dočetla že chlorella má 3180 2,7 purinů a spirulina 1070 4,8 tak jsem z toho nešťastná a nevím čeho se chytit čemu mám věřit měla by existovat nějaká poradna pro lidi s touto nemocí nevíte o něčem takovém?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spirulinu i chlorellu můžete užívat i při dně. Vysoký obsah purinů není v tomto případě důležitý, protože se udává na 100 gramů těchto řas a vy užijete jen pár tabletek denně. Jedna tableta spiruliny nebo chlorelly má zanedbatelné množství purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obsah purinů

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.

Zdroj: Chlorella nebezpečí

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA DOBA POUŽITELNOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leontina Stoklasová.

Prosím našla jsem po matce, která již zemřela balení chlorelly pyrenoidosa, na kterém je minimální trvanlivost do 17.6.2010. Mohu to po 3 letech ještě užívat? Není to na závadu? Skladována byla krabička myslím dobře v temnu do 30°C. Děkuji za odpověď.
Leontina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Přičichněte si k tabletám jestli nejsou zatuchlé a zkontrolujte jestli na nich není píseň. Pokud je to v pořádku, tak bez obav to můžete užívat. Přeji hezký den.

Zdroj: diskuze Chlorella doba použitelnosti

Bezpečností opatření při užívání chlorelly a spiruliny

Doplňky stravy, které obsahují Chlorellu a spirulinu mohou mít negativní vliv s některými léky. Vzhledem k tomu, že chlorella i spirulina obsahují vitamin K, tak doplňky z nich mohou zasahovat do účinků léků, které jsou předepsány na ředění krve. Pokud máte alergii na jód, tak můžete být alergičtí i na chlorellu. Chlorella a spirulina stimulují imunitní systém, proto se nedoporučuje používat je při současném užívání léků na potlačení imunity. Tyto doplňky stravy by měly být použity pouze pod dohledem lékaře. Neměly by se brát při těhotenství nebo při kojení. Doplňky stravy ze spiruliny by neměly být použity při onemocněních, jako jsou fenylketonurie a genetické poruchy, protože tělo nedokáže metabolizovat aminokyselinu fenylaminu. Také by neměly být tyto doplňky stravy použity, pokud máte lupus nebo revmatoidní artritidu.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem ODPOVĚĎ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda machulova.

Děkuji za odpověď týkájící se užívání Chlorelly.Ale - už v říjnu jsem začala užívat Chlorelluˇplus Alfalfa 600mg.Když jsem užívala 3x1 potíže nebyly,jakmile jsem zvýšila dávku na doporuč.3x2 boles začala,byla tak intensiví,že jsem přestala jí brát a 2 měs.nic neužívala.Teď od 1.1 jsem začala užívat Chlorellu 250mg.,dávkování jsem zvyšovala velmi postupně ale už i při dávce 5-5-4 mě začaly játra bolet nyní při 6-6-6 ještě více.
Doporučili jste mě přerušit užívání na 2 měs.Nemáte zkušenosti jestli to někdo taky tak špatně snáší? Dcera to užívá se mnou a nemá žádné potíže.Děkuji za odpověď - velmi si toho vážím H.M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto průvodní jevy při užívání chlorelly jsou velmi individuální. U někoho léčbu chlorellou doprovází průjem, u někoho nevolnost a u vás to může být bolest jater. Zkuste si pohrát s dávkováním a bude to OK.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odpověď


Co obsahuje chlorella

Chlorella vulgaris, což je její latinský název, obsahuje až 60 % kvalitních bio bílkovin, dále pak obsahuje antioxidanty, karotenoidy, chlorofyl a široké spektrum vitamínů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků. Jde o naprosto vyváženou kombinaci. Působení komplexní šetrně zpracované biomasy Chlorelly je tak výrazně účinnější, než by odpovídalo pouhému součtu účinků jednotlivých látek vyjmenovaných výše například v nějakém multiminerálovém nebo multivitaminovém přípravku.

Co říci závěrem?

Chlorella má své významné místo u každého, kdo to myslí s detoxikací svého těla vážně. Kuřáci, poživatelé alkoholu a různých drog by určitě tento doplněk stravy měli užívat pro své čistící a protirakovinné účinky. Lidé s problematickou pletí mohou tablety Chlorelly použít jako účinné prostředky proti akné. Při dodržení doporučeného dávkování jde o dokonalý bioprodukt bez škodlivých vedlejších účinků, který v naprosté většině zde zmíněných případů dokáže pomoci našemu tělu. Při získávání Chlorelly nedochází ke znečištění životního prostředí, naopak Chlorella při svém růstu spotřebovává oxid uhličitý a produkuje kyslík. Tablety Chlorelly, které se vyrábí ve firmě EcoFuel Laboratories s.r.o., jsou získané z řasy Chlorelly výhradně přírodní cestou. Zdroje Chlorelly jsou plně obnovitelné a zaručují tak udržitelnou produkci bez negativního vlivu na přírodu. Toto staví Neobotanics Chlorella tablety mezi špičkové bioprodukty přírodního léčitelství.Chlorella

Naše doporučení

Doplněk stravy Neobotanics Chlorella patří mezi nejkvalitnější produkty v ČR a můžete ho zakoupit v internetovém obchodu: Zbozi-kosmetika.cz. Výhodou vysokého obsahu účinné látky v jedné tabletě je pohodlné dávkování, přijatelná cena a vysoká účinnost.


Zdroj: Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA JAPAN NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Zajímalo by mě, jestli v současné době nehrozí, že japonská chlorella je ovlivněna výbuchem jaderné elektrárny ve Fukušimě. Např. ryby a zemědělské plodiny z tohoto území nechce v Japonsku nikdo kupovat. Na krabičce chlorelly se dočtete, že je řasa z Japonska, ale odkud přesně, to už se nedozvíte.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorella japan nebezpečí

Další výhody chlorelly

  • reguluje hormony
  • léčí vředy
  • vyrovnává trávicí systém
  • zvyšuje množství bílých krvinek
  • snižuje nebo eliminuje tělesný zápach
  • udržuje krevní tlak, cholesterol a krevní cukry v normě
  • snižuje výskyt astmatických záchvatů a alergií
  • snižuje únavu
  • posiluje imunitní systém
  • chrání mozek a nervový systém
  • posiluje růst tkáně a její hojení
  • chrání orgány

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella – využití

Chlorelle se přezdívá přírodní antibiotikum. Díky látce chlorellin má totiž výrazné antibakteriální účinky. Běžně se užívá ve formě tablet. K sehnání je ale i kosmetika z chlorelly.

Chlorella:

  • zvyšuje imunitu a zlepšuje sexuální výkonnost
  • pomáhá při detoxikaci organismu a podporuje trávení
  • užívá se jako prevence proti rakovině a srdečním chorobám
  • zmírňuje negativní dopady stresu
  • pomáhá proti chronické únavě
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • podporuje léčbu zánětů dásní, aft a oparů

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Chlorella Green Ways

Chlorella Green Ways (GW) obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní složky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva – chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto je potřeba se soustředit ne na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“. O hodnotě Chlorelly GW rozhoduje jednak složení, jednak forma zpracování. Chlorella GW je vyráběna tak, aby byl zachován nejen maximální obsah účinných látek, ale aby tyto látky byly i maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá rovněž unikátní metoda sprejového sušení Chlorelly GW (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Co je to chlorella

Chlorella je mikroskopická sladkovodní řasa. Svojí buněčnou strukturou se řadí mezi jednoduché jednobuněčné rostlinné organismy. Dalo by se říci, že tato forma zeleného organismu je startovním vývojovým stupněm ostatních složitějších zelených vodních organismů. Co je ale na Chlorelle tak prospěšné pro naše zdraví? Je to obsah jejich buněk. Ten je ovšem velmi dobře ochráněn před okolními vlivy. Chlorella má totiž své buňky obaleny vrstvou celulózy. Pro získání obsahu buněk je tedy zapotřebí tento ochranný štít deaktivovat, což je možné jen v laboratorních podmínkách. Kdybyste si chtěli Chlorellu někde nasbírat a sníst ji, tak si asi moc nepochutnáte, ale ani se do vašeho těla nedostane žádná z prospěšných látek. Celulózový obal buněk Chlorelly se v našem zažívacím traktu nerozloží a buňky Chlorelly v nezměněném stavu vyloučíme formou stolice do druhého dne po požití, což je obrovská škoda. V současné době se její buněčná stěna záměrně narušuje, aby mohla být plně využita. (Někdy se setkáváme se špatným pravopisem názvu této řasy a sice ve tvaru chlorela, chorella nebo chorela, ale správně má být chlorella.)

Zdroj: Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP